Napi Kvíz 31. - akik huzamosabb ideig voltak ponterősek

Különleges kvízzel kezdjük májust, azokra a játékosokra vagyunk kíváncsiak, akik az elmúlt 30 évben három szezon alatt legalább 250-szer értek el kétszámjegyű pontot - kevesebb ilyen lesz, mint gondolnánk. 

A Sporcle.com kvízgyűjtőn több ezer kérdéssor között több száz, NBA témájú kvíz kapott helyet, ezekből válogatunk. 

Az összes kvízes cikkünket ide kattintva találjátok meg. 

FONTOS: a kvízeket ajánlott Mozilla Firefox böngészőben, az AdBlock kiegészítő használatával játszani. 

 

A mai kvízben az 1990-91-es szezontól kezdődően keressük azokat a játékosokat, akik egy-egy hároméves időszak alatt (pl. 1990-1993, 1991-1994 és így tovább) legalább 250 meccsen értek el legalább 10 pontot. Három alapszakaszban alapesetben összesen 246 meccs lehetséges, vagyis ezeknek a játékosoknak nem csak szinte minden alapszakasz-meccsen, de legalább négy playoff-összecsapáson el kellett érniük a 10 pontos határt. Vagyis egy-egy hároméves időszak alatt a legmegbízhatóbb dobókat keressük, akik nem csak az alapszakaszban, de a playoffban is rendszeresen jól szerepeltek csapataikkal. 

A kvíz összességében a látszat ellenére nem nehéz, 80% az átlagos találati arány, és a tízperces idő is bőven elég. Érdekes módon egyébként több nagy név sem került fel a listára, például a többszörös gólkirály Tracy McGrady és Allen Iverson sem hozott össze ilyen szakaszokat a karrierjében. 

A játék a "Play Quiz" gombra kattintással indul.

FONTOS: a tippeknél elég a vezetéknevet beírni!

 

Íme a kvíz elérhetősége: 

https://www.sporcle.com/games/jsnellerwm/nba-250-double-digit-scoring-games-3-seasons?t=nba

Minden kvíznél előfordulhat, hogy cserben hagy a memóriánk, ezért minden kvíznél adunk egy apró segítséget.

A mai segítség: a vizsgált időszak talán legjobban védekező, Év Védője Díjat is kapott hátvédje pontszerzésben is jeleskedett, négyszer került fel erre a listára.

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus