Doc Rivers: Világossá vált, hogy nem vagyunk készen

A ma hajnali, Milwaukee Bucks elleni sima vereség után értékelt a Clippers vezetőedzője.

Ma hajnalban tükörsimán nyerte a Los Angeles Clippers elleni rangadót a Milwaukee Bucks, a bajnoki álmokat szövögető LAC vezetőedzője, Doc Rivers pedig azt mondta a meccs után, hogy pontosan az derült ki, amit ő már hangsúlyozott korábban is: hiába voltak a top 10 környékén támadásban, még közel sem állnak készen.

"Még nem maximalizáltuk a Kawhi Leonard - Paul George párost támadásban. Nézegetjük a támadóoldalt érintő számainkat és azt mondom, hogy azok megtévesztők. Még nem állunk készen támadásban, de a számok mást mondanak. Viszont ebben nekem van igazam, látom" - idézi Rivers szavait az ESPN.

Mindezt Kawhi Leonard is beismerte. "Mi még csak alakulóban vagyunk, ez a csapat még csak most állt össze, erre az évre. Ki kell találnunk a dolgokat, néhányunk még nem tudja, hogy mi a játék, mi a figura, így nehéz megtalálni a felállásokat" - mondta a tavalyi döntő MVP-je.

"Meg kell szoknunk a játékokat, a figurákat, azt kell elérnünk, hogy gondolkodás nélkül tudjuk csinálni őket, hogy hamar el tudjuk foglalni a pozíciónkat. A ritmus majd jön" - tette hozzá mindehhez Paul George.

A Clippers ugyan ott van a nyugati élmezőnyben, de egyrészt a 16-7-es mérleg már "csak" negyedik a konferenciában, másrészt már négy meccs a hátránya a listavezető Lakersszel szemben, ami most már akkora lemaradást jelent, hogy LeBron Jamesék részéről egy kisebb hullámvölgy akár bele is fér. Doc Rivers alakulata jelenleg 12. támadásban, 11. védekezésben, 13 TS%-ban, 17. effective FG%-ban - ezek nem élcsapat-számok egyelőre, bár tegyük hozzá, hogy George kihagyta a szezon elejét, Leonard pedig továbbra is űzi a load managementet.

A gárda nincs egyszerű helyzetben, eddig nagyon hazai-központú volt a sorsolása, a Bucks elleni kijózanítő pofonnal egy hatmeccses idegenbeli túrát kezdett meg, most utazik tovább Washingtonba, majd back-to-back Indianába, aztán Torontóba, végül pedig a túra ötödik-hatodik állomásán jön egy Minnesota-Chicago back-to-back - úgy, hogy idegenben csak 3-6-ot hoztak eddig.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus