Elhunyt Jerry Sloan

A Utah Jazz legendás trénere és a Chicago Bulls egykori kiváló játékosa 78 éves korában távozott közülünk. Isten nyugosztalja!

A Utah Jazz hivatalos közleményben tudatta a világgal, hogy egykori korszakos trénere, Jerry Sloan 78 éves korában elhunyt - Parkinson-kórban és Lewy-testes demenciában szenvedett, ezek komplikációi okozták halálát.

Mint ismert, Sloan 23 éven keresztül volt a Jazz vezetőedzője, amelyet zsinórban 16, összesen pedig 19 szezonban vezetett a rájátszásba, 13 olyan idénye volt, amikor a Jazz elérte az 50 győzelmet, és kétszer játszott nagydöntőt. 1221 győzelme minden idők harmadik legtöbb sikere az NBA-trénerek között. Egy egész korszak meghatározó alakja volt a Utah-nál John Stocktonnal és Karl Malone-nal együtt.

Mindemellett játékosként is maradandót alkotott, leginkább a Chicago Bullsnál, ahol kétszeres All-Star volt, és hatszor került be az év első (4) vagy második (2) védő ötösébe. A Bulls történetének első kosarasa volt, akinek visszavonultatták a mezét (még 1978-ban).

Isten nyugosztalja!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus