Három hajnali meccset is halasztanak, bajban az NBA

A Sixers és a Cavs sem tud kiállni, a Netsnél pedig a következő két mérkőzést kellett elhalasztani. 

Az elmúlt hét folyamán rengeteg játékos került az egészségügyi protokoll alá az NBA-ben és bár a liga már felvetette, hogy mi lenne, ha tartalékjátékosokat igazolhatnának a csapatok a kialakult helyzet miatt, de úgy fest, hogy a pandémia gyorsabban tért vissza az NBA-be, mint ahogy azt várták.

Az utóbbi játéknapok során már rendszeresek voltak azok a meccsek, amelyek "egyenlőtlen" feltételek mellett zajlottak a koronavírus miatt hiányzó játékosok nélkül, tegnap pedig olyan kereteket láthattunk például a Nets és a Magic találkozóján, amelyekkel túl sok értelme nem volt megrendezni azt. Most pedig még tovább romlott a helyzet.

A Clevelandnél gyakorlatilag a fél keret karanténba került egyetlen nap alatt: Evan Mobley és Isaac Okoro után Jarrett Allen,  Lamar Stevens, Dylan Windler, Denzel Valentine és RJ Nembhard is kidőlt, így a csapat nem tudott volna kiállni az Atlanta Hawks ellen. Az atlantaiak egyébként szintén ugyanilyen okból veszítették el Trae Youngot - az a döntés született, hogy ezt az összecsapást elnapolják.

Szintén elhalasztották a Sixers-Pelicans derbit, mert a Phillynél újabb játékosok kerültek karanténba, most Andre Drummond és Shake Milton dőlt ki ezzel és mivel többen is sérültek (Joel Embiid, Tyrese Maxey és Danny Green is), így nem tudtak volna kiállni az előírt minimum nyolc emberrel, így ezt a meccset sem tudják most lejátszani. 

A Brooklyn Nets esetében pedig nemcsak a mostani, Denver Nuggets elleni derbit halasztották el, hanem az ezt követő, Washington ellenit is - Steve Nash csapatánál jelenleg tíz játékos van a protokoll alatt, így nem tudnak meccseket játszani.

Az utóbbi napok fokozódó őrülete tehát folytatódik, a liga egyértelműen bajban van - a hírek szerint halasztani csak akkor lehet, ha nincs más megoldás, mert az óriási veszteséget jelent a bajnokság számára. A csapatoknál és főleg a játékosoknál pedig amiatt van feszültség, mert a legtöbbjük szerencsére tünetmentes, csak a protokoll miatt kerül karanténba és nehezen viselik, hogy emiatt esnek ki tíz napra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus