Hírmorzsák 2013-10-01 (21:00)

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers Adrian Wojnarowskival (Yahoo Sports) beszélgetett. A tréner elmondása szerint az az igazság, hogy nem akart egy újjáépítésnek a részese lenni. Volt már része ebben háromszor - egyszer amikor Orlandóba került, egyszer amikor ott Grant Hill lesérült, illetve egyszer Bostonban is. 

Könnyű azt mondani, hogy építsenek új csapatot, de edzőként átélni ezt nagyon nem kellemes Rivers állítása szerint, mivel minden nap úgy lépsz pályára, hogy nagy eséllyel "szétrúgják a hátsódat".

A Clippersre esett választásról annyit mondott, hogy a kockázat az övé. Ő választott egy olyan franchise-t, amely eddig összesen két PO-párharcot nyert fennállása során, és amely egy olyan csapattal van egy városban, amely Rivers szerint az amerikai sporttörténelem legnagyobb franchise-a. Az egész lehetőség azonban életet adott neki, mert ha jól csinálják, és sikerül elérni a céljukat, akkor minden idők legnagyobb történetét írhatják. Úgy érzi, hogy karrierje és élete jelenlegi részében megérte a kockázatot ez a döntés.

Szintén a Clippers média naphoz tartozik, hogy a gárda irányítója, Chris Paul Marc J. Spearsszel beszélgetett (Yahoo Sports). Paul elmondta, hogy profi sportolóként mindenki arra vágyik, hogy valaki motiválni tudja. Amikor először találkozott Riversszel, akkor a tréner közölte vele, hogy egy senki és semmit nem tett még ebben a ligában és Paul egyetértett vele - gondolt itt arra a vezetőedző, hogy még csak a közelébe sem jutott a bajnoki címnek. Annak ellenére is igazat adott Riversnek, hogy szerinte nem mindig vágyik arra az ember, hogy valaki kimondja azt, amit hallania kell, de ez egy ilyen szituáció volt.

Az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook 4-6 hetet kihagy a szezon elejéből, miután ma artroszkópiás térdműtéten esett át jobb térdén.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo egy rádióbeszélgetés során elmondta, hogy egyáltalán nem volt nehéz elfogadnia, hogy Paul Pierce-t és Kevin Garnettet elcserélte a Celtics, mivel nem ez volt az első eset, amikor hozzá közelálló játékosokat cserélt el vagy engedett el a csapat, és kiemelte Kendrick Perkinst és Tony Allent. Arra is kitért a játékmester, hogy vannak olyan dolgok, amikre nincs befolyása, és az is ilyen, hogy elcserélik-e őt is. Nem akar ilyen dolgokon aggódni, csak élni akarja az életét. Bármi is történik, bármikor is kell annak megtörténnie, meg fog történni. Addig viszont a Celtics játékosa, és olyan keményen játszik majd a csapatért, amennyire csak tud.

Rondo Chris Forsberggel (ESPN) is beszélgetett, elmondása szerint egy ilyen sérülés után, mint amilyen neki van (ACL-szakadás), muszáj mentálisan is a toppon lenni a visszatéréshez. Meg kell várni azt az időt, amikor valaki teljes erőből fel tud ugrani, a leérkezésnél pedig nem azon gondolkodik, hogy most mi is lesz. Ez a legfontosabb Rondo szerint, mert legutóbb, mikor felugrott és leérkezett, elszakadt a térdszalagja. Ha teljesen készen áll majd, akkor újra játszani fog. Említette egyébként Derrick Rose-t is az interjú során, a Chicago Bulls egyese viszont éppen tegnap nyilatkozta, hogy már abszolút rendben van fejben is, nem gondol a pályán a térdére, csak arra, hogy minden meccset megnyerjen, és hogy a többieket is jobb játékra sarkallja. Csapattársa, Carlos Boozer is megerősítette ezt, szerinte Rose újra a régi.

Az Indiana Pacers elnöke, Larry Bird azt nyilatkozta a Pacers.com riporterének, hogy tudja, Lance Stephenson megtartása anyagilag igen komoly kihívást jelent az együttesnek - jövő nyáron lejár a dobóhátvéd újoncszerződése -, de mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy sikerüljön megtartaniuk az előző szezonban hatalmasat javuló fiatal játékost.

David Aldridge (nba.com) a Memphis Grizzlies volt vezetőedzőjével, Lionel Hollinsszal beszélgetett. Hollins azt nyilatkozta, hogy egy ideig csak próbált túljutni azon, hogy nem kellett a Memphisnek. Azt kérdezgette magától, hogy mit rontott el, aztán rájött, hogy semmit. A Grizzlies hozott egy döntést, és ennyi történt. Azt is elmondta viszont, hogy bármit is mond a csapat most már, szerinte más történt a háttérben, mást akartak felvenni a helyére már akkor is, amikor még csak elkezdődtek a tárgyalások. Úgy érezte egyébként, hogy nagyjából évi 4 milliós szerződést érdemelt volna, de kevesebbel is beérte volna, azt is megértette volna, ha azt mondják, ennyit nem tudnak fizetni. Ami igazán fájt neki az az, hogy nem is ajánlottak neki új szerződést, 10 napig nem is beszéltek vele. Azzal zárta mondandóját, hogy ez viszont már a múlté, a Grizzlies vezetőinek pedig joga volt bármit tenni, amit csak akartak.

A Sacramento Kings centere, DeMarcus Cousins nemrég írta alá hosszabbítását, aminek hamarosan lehet pozitív hozadéka is - a center a tegnapi napon bejelentette, hogy a közeljövőben 1 millió dollárt adományoz olyan családoknak, amelyeknek komoly anyagi segítségre van szükségük.

A Cleveland Cavaliers GM-je, Chris Grant Sam Amicóval (FOX Sports Ohio) beszélgetett a nyári erősítésekről, és szóba került természetesen Jarrett Jack is. Grant azt nyilatkozta, tudták már az off-szezon elején, hogy szükségük van még egy irányítóra. Olyan embert kerestek, aki jó vezető, aki keményen játszik, aki képes nagy dobásokra és ezt be is mutatta már korábban, és aki játszott már korábban rájátszásban. A szakvezető szerint egyértelmű, hogy Jack mindegyik kategóriát kimeríti.

A Detroit Pistonshoz kerülő Brandon Jennings egy pár hete azt nyilatkozta, hogy könnyebb dolga lesz új csapatában, mert jobb magasemberekkel játszhat majd együtt. Nem késlekedett sokat a válasz volt csapattársától, Larry Sanderstől, aki a tegnapi média napon azt mondta, hogy Jenningsnek előbb le kell passzolnia a labdát, hogy ez egyáltalán számítson.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Monty Williams a tegnapi médianapon azt mondta, hogy az eredeti tervek szerint Tyreke Evans a padról fog kezdeni a szezon legelején. A Dallas Mavericksnél Rick Carlisle azt mondta, hogy Dirk Nowitzki és Vince Carter játékidejét is limitálni akarja, hogy így próbálja meg egészséges tartani a két veteránt. A németnél valamivel több mint 30 perc lesz a limit, míg minden idők talán legjobb zsákolójánál egy kicsit 20 perc fölött lesz a határ.

Edzőtábor-meghívottak folyamatosan vannak. A Denver Nuggetsnél Kyle Fogg került be a keretbe nem garantált szerződéssel. A hátvéd tavaly végzett az Arizona egyetemen, de nem kelt el a drafton, az előző szezonban pedig a D-Ligában 6.4 pontot, 2.6 pattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt. A New Orleans Pelicans Lazar Haywarddal kötött megállapodást. A 2010-es drafton még első körben húzott játékos sem a Minnesotánál, sem a Thundernél nem kapott túl sok lehetőséget, 3 év alatt mindössze 72 meccsen lépett pályára a ligában. Ugyancsak a Pelicansnél lesz a 2006-os draft 16. választottja, Rodney Carney is. A Utah Jazz utolsó helye is megtelt az edzőtáborra, Lester Hudson lett a kiválasztott.

 

Délelőtti hírek

Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint Carmelo Anthony jövő nyári döntésében kulcsszerepe lehet Kobe Bryantnek - a Los Angeles Lakers ikonja nagyon befolyásolhatja a tavalyi pontkirályt abban, hogyan alakuljanak a tárgyalások közte és jelenlegi csapata a New York Knicks között. A források szerint Bryant szavának súlya lesz - a Lakers jó pozícióban lehet, ha meg tudja győzni Anthony-t, hogy képesek egy csapatban játszani. A kiscsatár egyébként korábban elmondta, hogy neki az a legfontosabb, hogy győztes csapatban játsszon, úgyhogy valószínűleg a Knicks szezonja is tényező lesz akkor, amikor jövő nyáron arról kell majd döntenie, hol folytassa pályafutását.

Maradjunk még egy kicsit a New Yorknál: az új GM, Steve Mills köztudottan jó viszonyt ápol a Knickset a 2000-es években tönkretevő Isiah Thomasszal, a szakvezető azonban világosan kijelentette, hogy Thomas nem tér vissza a franchise-hoz. A múlt héten nevezték ki Millst, és azonnal elindultak a pletykák, hogy ez Thomas visszatérését jelenti, ám tegnap a csapat úgy döntött, hogy Mike Woodson 2014-15-ös csapatopcióját lehívja, így a Knicks megmenekült a Bad Boys Pistons egykori irányítójától.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy JR Smith bevallotta, halogatta térdműtétjét annak érdekében, hogy alá tudja írni 3 éves, 18 millió dolláros szerződését, mert úgy gondolta, hogy ha kés alá fekszik, az gyengíti tárgyalási pozícióját. Smith azt nyilatkozta, hogy ő elsősorban apa, van két gyereke, akikről gondoskodnia kell, és a családja szempontjából úgy volt helyes, ha előbb megköti a szerződést, és csak utána műtik meg - az operáció miatt egyébként a teljes edzőtábort ki kell hagynia. A legjobb hatodik embernek választott kosaras azt is elmondta, hogy kérdés nélkül az volt a legjobb, hogy mindenki, az orvosok és a csapat is támogatták a döntésben.

A Houston Rockets új centere, Dwight Howard Sam Amickkel (USA Today) beszélgetett. Elmondása szerint egyáltalán nem hezitált a döntéssel, hogy a Houston Rocketshez írjon alá - voltak hírek, miszerint Los Angelesbe visszautazásakor a gépen még egyszer átgondolta az egészet. Howard azt mondta, hogy nagyon mérges volt, mikor látta, mit írtak róla. Már előtte való este eldöntötte, hogy a Rockets lesz az új csapata, de úgy gondolta, hogy visszarepül Los Angelesbe, és személyesen közli ezt Mitch Kupchakkel, megadja ezt a tiszteletet a Lakersnek. Előtte való este egyébként leült az ügynökével, a legjobb barátjával és a testőrével, és megmondta nekik, hogy a Houstonhoz akar igazolni. Megmondta ezt az apukájának is, és azt is elmondta, hogy a Lakersszel személyesen közli a hírt, a többi csapattal pedig telefonon.

Elmondása szerint nem tetszett neki az, ahogy lejátszódott az egész. Nem akarta, hogy Kupchak úgy tudja meg a döntését, hogy bekapcsolja a TV-t, és ez megy majd rajta, vagy hogy valaki e-mailben közli vele. Ő akart vele erről beszélni először, és utána twitteren akarta közölni döntését, de addig mindenképpen várni akart, amíg nem beszélt a Lakersszel. Meg akarta adni a tiszteletet a GM-nek és a csapatnak is, hogy azelőtt közli velük ezt, mielőtt kitudódna. Szerinte nem volt elég személyes ez az egész. Kupchaket külön kiemelte, mert elmondása szerint vele egész nyáron kontaktusban volt, beszélgettek nagyon sokat. Vele mindenképpen személyesen akart leülni, és megköszönni a lehetőséget, hogy a Lakersnél játszhatott.

Tegnap Rajon Rondo is interjút adott - a Boston Celtics irányítója elmondta, hogy az új vezetőedzővel, Brad Stevensszel nagyon jó a viszonyuk, a legjobb barátokként aposztrofálta kapcsolatukat. Minden nap beszélnek, sokat nevetnek, viccelődnek, minden második nap együtt ebédelnek. Rondo úgy fogalmazott, hogy ő segíteni fog a trénernek, és ez viszont is meg fog történni. Teljes mértékben Stevens mellett fog állni, ezt már az első nap megmondta neki. Bármit is akar az edző, bármilyen változások is lesznek, ő nagyon nyitott lesz mindenre.

A Dallas Mavericks irányítójának, Devin Harrisnek a nyáron megműtötték a bal lábán az egyik lábujját. Csütörtökön szedik le róla a gipszet, és akkor lehet megmondani, mikor térhet vissza az irányító. Harris azt nyilatkozta, hogy jól érzi magát, rendben van minden, de meg kell várniuk, míg lekerül a gipsz, utána tudnak többet mondani.

A Denver Nuggets új GM-je, Tim Connelly a Denver Postnak azt nyilatkozta, hogy szerencsések, hogy meg tudták szerezni a szabadügynökpiacon Nate Robinsont, akit állítása szerint más PO-csapatok is akartak maguknak. A hátvéd tavaly 13.1 pontot és 4.4 gólpasszt átlagolt a Bullsban, összességében karrierje legjobb szezonja volt ez, a rájátszásban pedig egészen elképesztő meccsekkel is kirukkolt. A Chicago ettől függetlenül a luxusadó miatt úgy döntött, nem hosszabbít vele.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus