Hírmorzsák 2013-10-12 (08:30)

A Miami Heat játékosa, Michael Beasley ma hajnalban 19 perc alatt 13 pontot szerzett, újabb jó teljesítményen van tehát túl a problémás kosaras. Beasley a találkozót követően tagadta, hogy a csütörtöki, Pistons elleni meccs után ápolni kellett volna, mert a saját fejét ütötte a meccsen, és azt is elárulta, sokkal komolyabban veszi most ezt az egészet, mint első Heatnél töltött korszakában, vagy korábban bármikor. A játékos úgy gondolja, hogy elég kényes helyzetben van jelenleg a Miaminél. Nem érez nyomást, de sokkal jobban át kell gondolnia a dolgokat, mert nem akarja, hogy ő legyen az ok, ami miatt a Heat hajója esetleg elsüllyed idén.

A Milwaukee Bucks magasemberét, Ekpe Udoh-t csütörtökön megműtötték - artroszkópiás térdműtéten esett át Udoh, hogy csökkentsék a fájdalmat a testrészben, emiatt 4-6 hétig biztosan nem játszhat majd.

LeAndro Barbosa majdnem nyolc hónappal ezelőtt szakította el ACL térdszalagját, és a hírek szerint nem sokára befejezi rehabját. A brazil hátvéd reménykedik benne, hogy van még hely számára a ligában. Barbosa a Washington Postnak azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem sürgeti az idő, hogy a lehető legrövidebb időn belül újra pályára lépjen, inkább biztos akar lenni abban, hogy ha visszatér, akkor azt csak egyszer kell megtennie. Nem 100%-os állapotban akar lenni, hanem 120%-osban. A brazil szerint nagyon hosszú a szezon, sok meccs van, emiatt sem kell kapkodnia.

A Toronto Raptors új játékosa, Steve Novak Al Iannazzone-nek (Newsday) nyilatkozott elcseréléséről. A New York Knicksből Kanadába költöztetett kiscsatár elmondta, hogy nem számított erre. Minden játékos tudja, hogy ez a liga üzlet, de New Yorkot az otthonának tekintette. Szerette a várost és hiányozni fog neki a hely is és a csapattársak is. Szerinte nincs könnyű helyzetben az, akit elcserélnek. Azt is hozzátette, hogy kétség sincs afelől, hogy Toronto is nagyszerű hely és jól érzi magát ott is.

A Chicago Bulls Rio de Janeiróban van jelenleg, mivel ma Brazíliában csapnak össze a Washington Wizards-dzal. NBA-legendaként a helyszínen van a Bulls első three-peatjében tevékeny részt vállaló Horace Grant, aki nyilatkozott is természetesen. Elmondása szerint nem lehet különböző korszakokat összehasonlítani, így az övéket sem lehet a mostani Heatével. Szerinte sokkal fizikálisabb volt akkor a játék, mivel ma körbe lehet úgy futni a pályán, hogy még csak hozzá sem érnek az emberhez. Grant szerint Michael Jordan 45 pont körül átlagolna ilyen körülmények között, ő a legjobb kosaras, akit valaha látott vagy játszott ellen. Nem akarja egyáltalán leszólni a mai sztárokat, Kobe Bryantet, LeBron Jamest, Carmelo Anthony-t vagy éppen Derrick Rose-t, de Grant szerint meg kell várni, amíg ezek a játékosok befejezik pályafutásukat, utána lehet elkezdeni az összehasonlításokat.

Grant azt is elmondta, hogy pár héttel ezelőtt beszélt Jordannel Derrick Rose-ról, és mindketten egyetértettek abban, hogy ha egészséges tud maradni a Bulls jelenlegi legnagyobb sztárja, akkor határ a csillagos ég számára.

Ugyancsak a chicagóiakhoz tartozik, hogy Aggrey Sam (CSN Chicago) forrásai szerint a Bullsszal idén nyáron hosszabbító center, Nazr Mohammed egy NBA csapat vezetőségében képzeli el karrierje folyatását, miután felhagy majd az aktív kosárlabdázással.

Szintén a Newsday hozta le, hogy a Knicks új GM-je, Steve Mills a cserecenter posztját jelölte meg legnagyobb hiányosságuknak, olyan pontnak, amely miatt van aggódni valójuk. Mills egyáltalán nem biztos abban, hogy Amare Stoudemire készen lesz az alapszakasz nyitómeccsére, Jeremy Tyler pedig törött lábfeje miatt egyelőre nem bevethető. A szakvezetőnek állítólag tetszik az, amit Cole Aldrich-tól látott eddig az edzőtáborban és az előszezonban, de szeretne jobb megoldást találni nála.

A végére pedig egy kis ex-NBA. Stephon Marbury marad Kínában, miután tegnap három éves szerződéshosszabbítást írt alá a Beijing Ducksszal - ezek alapján 2017-ig biztosan a kínai főváros együttesénél pattogtat majd.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus