Hírmorzsák 2014-02-01 (16:15)

A Pacers leigazolta Bynumot. Adam Silver a liga komisszárja hivatalosan is. Taj Gibson iránt a Lakers, a Wizards és a Bobcats is érdeklődik. Rose még ebben a szezonban újra együtt edzhet a csapattal. Nate Robinsonnak elszakadt az ACL-je, ebben az idényben már nem játszik. Rondo fantáziáját izgatja, milyen lehet szabadügynöknek lenni. A 2004 és 2008 közötti lottery pickek egyharmada már a ligában sincs. D-Liga hírek (Faverani, Blue, Mitchell, Siva)

Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint az Indiana Pacers Andrew Bynum leigazolásán gondolkodik. Egyelőre nincs még megállapodás, de a játékos és a Pacers is azon dolgoznak, hogy egy mindkét fél számára előnyös egyezségre sikerüljön jutniuk. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a mai napon szerződést is kötnek a felek.
BREAKING: meg is egyeztek, a Pacers hivatalosan is bejelentette a center szerződtetését.

Hivatalos a hatalomátvétel: mától Adam Silver a liga komisszárja David Stern helyett.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers, a Washington Wizards és a Charlotte Bobcats is megkereste a Chicago Bullst Taj Gibsonnal kapcsolatban, ám egyelőre egyik együttes sem rakott össze olyan csomagot az erőcsatárért, amely felkeltette volna a Bulls érdeklődését. Gibson nagyon jó szezont fut, de a Chicagónak érdeke lehet az elcserélése, hogy elég sapka alatti helyet szabadítsanak fel egy szupersztár nyári leigazolására.

A Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau azt nyilatkozta, hogy ez a dolgok menete, őt csak akkor keresik meg a vezetők, ha jön egy olyan ajánlat, amit ők úgy gondolnak, hogy lenne értelme elfogadni. Ő nem tud és nem is akar tudni minden beszélgetésről, amit Gar Formanék a többi csapattal folytatnak, szerinte sokkal fontosabb, hogy a jelenlegi keretre és a velük való munkára koncentráljon.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Thibodeau nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Derrick Rose a szezon végén a csapattal edzzen - ettől függetlenül szinte biztosan nem látjuk a pályán ebben az idényben. A tréner azt mondta, hogy nem akar semmilyen latolgatásba bocsájtkozni, csak lépésről lépésre haladnak. Az a legfontosabb, hogy teljesen rendbe jöjjön az irányító, aki jelenleg dobál, és egy kicsit kocog, de a közelében nincs még annak, hogy rendes edzést végezzen.

A Denver Nuggetsnek borzasztó szezonja van sérülések szempontjából: most Nate Robinsonnak szakadt el az ACL-je a bal térdében, meg is műtötték tegnap, és természetesen ebben a szezonban már nem játszik többet. Tim Conelly GM azt nyilatkozta, hogy mindig nehéz végignézni, ha lesérül egy játékosuk, de Robinsont a szíve és a küzdeni tudása vitte előre eddig is, nincs kétsége afelől, hogy nagyon keményen fog dolgozni a minél hamarabbi és minél teljesebb felépülés érdekében, ők pedig természetesen mindenben támogatják.

A Boston Celtics irányítója, Rajon Rondo a Boston Globe-nak elmondta, hogy lehet, hogy kipróbálja, milyen szabadügynöknek lenni 2015 nyarán. A játékmester azt mondta, hogy úgy képzeli el az egészet, mint amikor az egyetemek próbálják meggyőzni a középiskolás játékosokat, hogy őket válasszák, csak az egész sokkal nagyobb volumenű, sokkal több pénzről szól. Rondo elmondása szerint hallott olyan történeteket, hogy már rögtön a piac nyitása után, éjfélkor felhívtak játékosokat, ezt pedig még sosem élte át, és talán 2015-ben át fogja, de még nem döntött azzal kapcsolatban, hosszabbít-e idő előtt a Celticsszel.

Egy érdekes statisztika: az oly' nagy becsben tartott első körös draftjogok önmagukban még nem érnek semmit, ugyanis a 2004-es és a 2008-as draft közötti játékosbörzéken, a lotteryben választott 70 játékos közül már 24-en a ligában sincsenek, nem hogy meghatározó szerepet játszanának, ez pedig 34%-os "pazarlási"-arány.

D-Liga hírek

Ahogy arról már korábban lehetett hallani bizonyos forrásokból, Peyton Siva és Tony Mitchell is a Fort Wayne Mad Antsnél kötött ki - mindketten másodjára mentek le.

A Boston Celtics Vitor Faveranit és Vander Blue-t küldte a Maine Red Clawshoz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus