Hírmorzsák 2014-05-24 (19:30)

Rick Fox inkább a Knicks vezetőedzője lenne, mint a Lakersé. Thibodeau csak a New York kedvéért hagyná el esetleg a Bullst? Scott szerint a Lakersnél a védekezést kell előtérbe helyezni. Del Negrót is meghallgatja a Cleveland. Fitzdale még a szezonra koncentrál, Spoelstra már a főedzői állás felé terelgeti. A Blazers menesztette a játékosmegfigyelésért felelős elnökét. Yao tagadja, hogy érdeklődne a Clippers iránt.

Al Iannazzone (Newsday) azt kérdezte Rick Foxtól, érdekli-e a Los Angeles Lakers vezetőedzői pozíciója, Fox azonban direkt válasz helyett a New York Knicksre terelte a szót. Fox elmondása szerint több elérhető állás is van jelen pillanatban. Jelenleg is beszélget Phil Jacksonnal, és természetesen osztja az edzőlegenda kosárlabdáról vallott nézeteit. Imádja a Lakerst is, de szerinte az aranysárga-lilák egyelőre csak keresik, melyik irányba kellene elindulniuk, ezért szerinte hamarabb választ lehet kapni most New Yorkból.

Fox egyébként azt mondta Jacksonnak, hogy szerinte neki, mármint volt edzőjének kellene irányítania a Knickset, ebben hisz, de ha Jacksonnak szüksége van rá valamilyen minőségben, akkor nagyon nehezen tudná visszautasítani volt mesterét. Akkor is így lenne, ha PJ úgy érezné, neki kell betöltenie a vezetőedzői posztot. Azért érdekes ez, mert Fox jelenleg az NBA TV szakértőjeként dolgozik, de minimális edzői tapasztalattal sem rendelkezik - igaz, nem ő lenne az első ezen a nyáron, aki így kap főedzői pozíciót.

A Knicksszel egyébként korábban szóba hozott, azóta elfelejtett Tom Thibodeau is képbe kerülhet megint - Ric Bucher (Bleacher Report) úgy tudja, hogy a Chicago Bulls vezetőedzője nem hagyja ott jelenlegi csapatát csak maximum a Knicks kedvéért, ami a forrás szerint Thibodeau álomállása lenne.

Arról már reggel beszámoltunk, hogy Byron Scott úgy érzi, hogy ő a legmegfelelőbb jelölt a Lakers vezetőedzőjének. Scott az ESPN Radio adásában elmondta, hogy nagyon jó kapcsolatot épített ki Kobe Bryanttel és a néhai Dr. Jerry Buss-szal is. Elmondása szerint nagyon szeretne bajnoki címet is szerezni, és főleg a Buss családnak megtenni ezt, ezért akar annyira a Lakers főedzője lenni. A legelső dolog, amit szerinte a kerettel tisztáznia kell, az az, hogy védekezésben nagyon sokat kell javulniuk az előző idényhez képest.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers Vinny Del Negróval is le fog ülni interjúzni, ő is lehet a Cavs következő vezetőedzője. VDN két idényig volt a Chicago Bulls, majd három szezon erejéig a Los Angeles Clippers vezetőedzője, tavaly nyáron váltották le Doc Riversre, azóta nem edzősködött sehol.

A clevelandi kispaddal kapcsolatban a Miami Heat segédedzőjének, David Fitzdale-nek a neve is felmerült már, a szakember pedig Ira Windermannek (Sun Sentinel) nyilatkozott. Elmondása szerint senkivel nem beszélt még más csapattól. Azt is hozzátette, hogy a kétszeres címvédő vezetőedzője, Erik Spoelstra már többször is kérdezte tőle, hogy miért nem foglalkozik azzal, hogy végre lehetőséget kapjon főedzőként is, de eddig mindig annyit mondott felettesének, hogy azért, mert még tart a rájátszás. A kérdés az, hogy ha vége van a szezonnak, Fitzdale iránt komolyan érdeklődik-e valaki, és hajlandó-e otthagyni Miamit.

Chris Haynes (CSNNW) forrásai szerint a Portland TrailBlazers úgy döntött, hogy nem hívja le a játékosmegfigyelésért felelős igazgató, Mike Born jövő évi opcióját, így ő távozott az oregoni együttestől. Born 2004-ben játékosmegfigyelőként kezdett, majd 2007-ben léptette őt elő az akkori GM, Kevin Pritchard.

A Houston Rockets egykori csillaga, Yao Ming Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, hogy kínai idő szerint csak ma reggel hallott arról, hogy ő, illetve az általa toborzott befeketetőcsoport is érdeklődik a Los Angeles Clippers iránt, fogalma nincs, honnan származnak ezek a híresztelések.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus