Hírmorzsák 2015-06-12 (10:15)

A Bucks Tyson Chandlert és Brook Lopezt nézte ki magának. Úgy tűnik, Duncan a következő idényben is játszani akar. Monta Ellist nem nagyon szeretné megtartani a Mavs. Llull-nak 3 évre 15-18 milliót ajánlott a Rockets. Kerr szerint Iguodala eddig a legértékesebb játékosuk a döntőben. Draymond Green családja szerint a játékos túl sokat reklamál a bíróknál. Blatt szerint fáradtak. LeBron szerint a Boston ellen 2012-ben, 2-3-nál nehezebb helyzetben volt. Dellavedovához a Cavs előző GM-je ragaszkodott. Eric Gordon szinte biztosan lehívja 15.5 milliós játékosopcióját. A Boston szeretne feljebb cserélni a drafton. Már Saunders is Townst vinné az 1/1-gyel. A Bulls a Spurs segédedzőjét nézte ki magának.

Ma hajnalban rendezték az NBA döntő negyedik meccsét, amelyen Andrew Bogut helyett Andre Iguodala kezdett a Golden State Warriorsnél. Vezetőedzőjük, Steve Kerr annyit mondott, hogy a játék ritmusának gyorsítása volt ezzel a cél, és Iguodala a legértékesebb játékosuk eddig a sorozat alatt - ez utóbbit támasztja alá, hogy a döntőben eddig Iguodala szorításában LeBron James csak 35.8%-kal dob a mezőnyből, ráadásul -25-öt tud felmutatni. Ethan Strauss (ESPN) forrásai szerint Kerr legfiatalabb, 28 éves segédje, Nick U'Ren javasolta neki Iguodala kezdetését, a tréner pedig bevallotta, hogy a nap korábbi részében hazudott, mikor azt mondta, nem lesz változás a Warriors kezdőjében. Szerinte ha megmondta volna az igazat, nyugodtan be is kopogtathatott volna David Blatthez, hogy "ezt és ezt fogjuk játszani". Sajnálja, hogy hazudott, de a bajnoki címet nem morális szempontok alapján osztják ki, négyszer le kell győzni hozzá az ellenfelet.

David Lee-vel is nagyon elégedettek egyébként a Warriorsnél, Mark Jones (ESPN) forrásai szerint a játékosok kérték Kerrt, hogy adjon neki több lehetőséget. Draymond Green annyit mondott, hogy beszélt az édesanyjával és a nagymamájával, akik azt mondták neki, túl sokat panaszkodik a bíróknak, erre próbált ma odafigyelni, hogy kevesebbszer történjen meg.

A Cleveland Cavaliers mesterétől, David Blatt-től azt kérdezték, hogy fáradt-e csapata, amire a vezetőedző azt felelte, hogy igen, ez volt 5 napon belül a harmadik meccsük, úgy tűnt számára, hogy ez elég komoly hatással van a játékukra. Most egyébként egy nappal hosszabb szünet következik, magyar idő szerint hétfő hajnalban jön az 5. összecsapás. A gárda sztárja, LeBron James a találkozó folyamán beverte a fejét egy kamerába, ami miatt vérzett is - az esetről azt mondta, fájt is a feje utána, ragasztóval kellett bekenni a meccs alatt, hogy elálljon a vérzés. A franchise ikonja azt is elmondta, hogy volt már párszor nehéz helyzetben karrierje során, és a legnehezebbnek még mindig nem ezt gondolja, hanem amikor 2-3-as állásnál kellett Bostonba utazniuk a Miami Heattel a 2012-es rájátszásban.

Egy régebbi Cavs-történet, hogy úgy tűnik, a korábbi GM-nek, Chris Grantnek volt jó döntése is regnálása alatt. 2013-ban nem draftolták Matthew Dellavedovát, de ott volt az edzőtáborukban, amelynek a végén Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint nagyon sokan ki akarták tenni a keretből az ausztrált. Állítólag Grant volt az, aki foggal-körömmel ragaszkodott a hátvédhez, ez pedig most nagyon sokat ér a Cleveland számára, dicsérte is elődjét David Griffin, a jelenlegi GM.

Tegnap történt egy csere a Detroit Pistons és a Milwaukee Bucks között, amelyben Ersan Ilyasovát sikerült elpasszolnia a wisconsini együttesnek két olyan játékosért (Caron Butler és Shawne Williams), akiknek a szerződése teljes mértékben nem garantált. A Bucks így akár 23 millió dolláros sapka alatti hellyel is rendelkezhet, és Marc Stein (ESPN) információi szerint rá fognak menni a nagyobb nevű centerekre a szabadügynökpiacon, konkrétan Tyson Chandlert és Brook Lopezt pletykálják velük kapcsolatban - azért érdekes ez, mert két olyan középjátékosról van szó, akiknek teljesen mások az erősségeik. Stein szerint DeAndre Jordant is megpróbálja a Bucks, de nem hiszik, hogy reális esélyük van megszerezni.

Ha már Chandler, akkor a Dallas Maverickshez kapcsolódva érdemes megemlíteni, hogy Tim MacMahon (ESPN Dallas) információi szerint a csapatnak nem Monta Ellis újraigazolása lesz a legfontosabb, amennyiben a dobóhátvéd kilép szerződéséből, hanem LaMarcus Aldridge és Chandler vagy Jordan leigazolása. Ha sikerül a magasember részleget megerősíteni, utána is egy 3&D, kettes-hármas poszton bevethető játékost akarnak szerezni, nem Ellist megtartani. A hírek szerint a Mavs úgy érzi, Ellis nincs jó hatással a csapaton belüli kémiára a hangulatingadozásaival és az önzőségével, és Chandler Parsonsnak is jobb lesz, ha sem a pályán, sem azon kívül nem lesz rá befolyással a dobóhátvéd.

Maradjunk még Texasban: Guillermo Contreras (San Antonio Express-News) jelentette, hogy Tim Duncan képviselői kérvényezték, hogy a San Antonio Spurs ikonjának a korábbi pénzügyi tanácsadója ellen indított pere, illetve annak meghallgatásai jövő nyáron kezdődjenek, így Duncannek nem kell kihagynia egyetlen meccset sem a következő idényből. Bár Jeff McDonald (San Antonio Express-News) szerint ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy Duncan játszik is a következő szezonban, annyit mindenképpen jelent, hogy nagyon komolyan gondolkodik a folytatáson.

És még mindig a texasiak: Nikos Varlas (Eurohoops.net) úgy tudja, a Houston Rockets tudatta a Real Madrid irányítójával, Sergio Llull-jal, hogy hajlandóak neki egy 3 éves, 15-18 millió dolláros szerződést adni idén nyáron. Javier Maestro (Encestando.es) által ez a hír már márciusban felröppent, de Daryl Morey GM nemrég tagadta, hogy ilyet ajánlottak volna a spanyol hátvédnek. Bonyolítja az ügyet, hogy Llull-nak 4 millió dolláros kivásárlási ára van, és Varlas forrásai szerint ha nem sikerül leigazolni őt, akkor a szintén Spanyolországban, a Barcelonában (illetve idén kölcsönben a Bilbaónál) játszó, 23 éves montenegrói centert, Marko Todorovicot akarják szerződtetni.

John Reid (The Times-Picayune) egy Eric Gordonhoz közelálló forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a dobóhátvéd gyakorlatilag eldöntötte, le fogja hívni 15.5 millió dolláros jövő évi játékosopcióját. Azért sem meglepő a dolog, mert Gordon jelenlegi értéke ennél jóval kevesebb, de azért sem, mert Alvin Gentry érkezésével a következő idényben valószínűleg jóval gyorsabb támadójátékot fog játszani a New Orleans Pelicans. Ez egyrészt fekszik is Gordonnak, másrészt alapvetően jobb statisztikák várhatóak tőle egy kevésbé kötött rendszerben, amelyben sokkal jobban kihasználhatják potenciálját támadásban, mint tette azt Monty Williams.

Gery Woelfel (Racine Journal Times) jelentette két napja, hogy értesülései szerint a Boston Celtics szeretne felcserélni a lotterybe a 16. és a 28. választás jogával. A Celtics vezetősége ezt Chris Forsbergnek (ESPN Boston) tagadta tegnap, állításuk szerint egyáltalán nem volt komoly tárgyalásuk a draftpickekkel kapcsolatban, azt viszont nem zárták ki, hogy a továbbiakban próbálják felmérni a terepet, hogy a négy idei választási joguk közül elcseréljenek néhányat.

Több segédedzővel kapcsolatos hír is napvilágot látott. Egyrészt Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans szakmai stábjához Robert Pack, a Sacramento Kingséhez pedig Chad Iske és John Welch csatlakoztak - mindhármuk szerződtetéséről lehetett már tudni korábban is. Másrészt Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Chicago Bulls szeretné megszerezni a San Antonio Spurs segédedzőjét, Jim Boylent, hogy legyen Fred Hoiberg szakmai stábjának tagja. A Bulls engedélyt kapott a Spurstől, hogy tárgyalhassanak a szakemberrel, és a hírek szerint könnyen elképzelhető, hogy Boylen lesz Hoiberg első számú segédje.

És a végére egy kis draft: úgy tűnik, megjött az esze a Minnesota Timberwolves elnökének és vezetőedzőjének, Flip Saundersnek, Mark Heisler (Forbes.com) információi szerint ugyanis már Saunders is inkább Karl-Anthony Townst szeretné kiválasztani 1/1-en - korábban Jahlil Okafor volt nála a favorit. Heisler úgy tudja, hogy a múlt heti edzésen győzte meg Towns a Minnesota vezetőjét, úgy néz ki tehát, hogy mégis a papírforma fog beigazolódni, legalább a draft legelején.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus