Hírmorzsák 2015-10-28 (21:45)

Paul a Clipperstől akar visszavonulni. DeAndre Jordan szerint ha gondja lett volna Paullal, nem hosszabbít a csapattal, Austin Rivers szerint mindenhol az irányítót utálják a legjobban. Rose még kettőt lát mindenből, a pályán csak az egyik szemét nyitotta ki - a nő, aki nemi erőszakkal vádolja, 21.5 millió dollárt akar tőle. Jordan 15 milliós háza mellé minden Air Jordanből jár egy pár (videó). Porzingis: a lett Nowitzki vagy a lett Shawn Bradley (videó)? Kobe és Russell is a Lakers ma esti kezdőjében. Curry szerint a gyűrűceremóniával zárult az előző idény bajnoki ünneplése. Kerr még január 1. előtt vissza akar térni. Webster csípőjét lehet, hogy műteni kell, Wilson Chandler is a csípője miatt hagy ki 1-2 hetet. Ma Amare és Seraphin sem lesznek, Stauskas viszont igen. Holnap Muscala és Sefolosha hiányzik majd az Atlantától. A Warriors Charles Barkley-val trollkodott.

A Los Angeles Clippers sztárja, Chris Paul Dan Woike-nek (Orange County News) elárulta, szeretné jelenlegi csapatánál befejezni pályafutását. Azt is hozzátette volna, hogy azt sem gondolta korábban, hogy New Orleansból távozni fog, de a Clippersnél akar maradni, és a Clippersnél akar nyerni.

A Clippers játékosai beszéltek természetesen arról is, hogy mi volt Paul és DeAndre Jordan között. A center még az előszezon előtt azt nyilatkozta, hogy kívülről befolyásolták mindkettejüket, olyan dolgokat hallottak a másikról, amiről később kiderült, hogy semmi köze nem volt a valósághoz. Ha nem kedvelné Pault, máshol folytatta volna pályafutását. Austin Rivers annyit mondott, hogy minden együttesnél az irányítókat szeretik a legkevésbé, mert ők azok, akik megmondják mindenkinek, hol a helye, hogy mi az igazság, és ők kiabálnak a legtöbbet a többiekkel. Rivers szerint a jó irányítónak néha kicsit a rossz fiú szerepét is be kell tölteni.

A Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose KC Johnsonnak (Chicago Tribune) elmondta a ma hajnali mérkőzést követően, hogy még mindig nagyon zavaros a látása, és egyszerűen a pislogástól sem jön rendbe - Johnsonnak azt mondta, hogy kettőt lát belőle is. Saját bevallása szerint a pályán csak az egyik, a jobb szeme volt nyitva, legalábbis azt használta. A bal szemét nem nyitotta ki, az edzéseken is ehhez próbált hozzászokni.

Ha már Rose: a TMZ információi szerint az őt nemi erőszakkal vádoló nő 21.5 millió dollárra perli a sztárt, aki állítólag két barátjával betört hozzá és megerőszakolta őt. A tárgyalás valószínűleg 2017 végén kezdődik csak el, már ha eljut abba a szakaszba az ügy.

A Golden State Warriors játékmestere, Steph Curry is nyilatkozott a ma hajnali szezonnyitót követően - mint ismert, az előző idény győztese a New Orleans Pelicans elleni találkozó előtt vette át a bajnoki gyűrűket. Curry Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy számára ez a ceremónia volt a bajnoki címet érő szezon, illetve az azt követő ünneplés utolsó állomása. Három hónapig ünnepeltek, ez rendjén is van szerinte, de most már nem zavarhatja meg őket, hogy mi történt az előző idényben. Valószínűleg rá-ránéz majd a gyűrűre időnként, de az már nem fog elrohanni sehova - elrakja majd a széfjébe, aztán most már csak az a lényeg, ami előttük áll. 10 meccs múlva ez már senkit nem fog érdekelni, és nem is vihetik ki a pályára, mert senki nem fog ettől sem megijedni tőlük, sem behódolni nekik. Most már csak a játékra kell koncentrálniuk, másra nem.

A Golden State vezetőedzője, Steve Kerr a San Jose Mercury Newsnak elmondta, hogy jobban van már, lassan elkezdhet edzeni is, és lehet, hogy Houstonba és New Orleansba is elutazik a csapattal. Azt nem tudja, mikor térhet vissza, majd ha már tudni fogja, el fogja mondani mindenkinek, de abban biztos, hogy ez még ebben az idényben megtörténik majd, és szeretné január 1-je előtt visszavenni a vezetőedzői posztot.

A sérültlistához tartozik, hogy lehet, hogy Martell Webster jobb csípőjét megint műteni kell majd. Kedden teljes értékű edzésmunkát végzett, fájdalommentesen, de az utolsó dobásnál megint érzett valamit - valószínűleg egy csontkinövés okozza a gondokat. Webster szerint nem kizárható, hogy megint kés alá kell feküdnie - az előző idényét is tönkrevágta ez a probléma, és ez az utolsó teljesen garantált éve. Megpróbál majd játszani a fájdalommal együtt is, de ha tényleg műteni kell, az 4-6 hónapra vonja ki a forgalomból. A Denver Nuggets kiscsatára, Wilson Chandler is a csípőjével bajlódik, ő 1-2 hétre kerülhet az oldalvonal mellé.

Közvetlenül a mostani meccsekhez tartozik, hogy ma a New York Knicksnél Arron Afflalo mellett Kevin Seraphin sem fog játszani. A Miami Heatnél Amare Stoudemire nem lép ma pályára a Charlotte Hornets ellen, de nála valószínűleg csak pihentetés az indok, Erik Spoelstra vezetőedző szerint Stoudemire távolléte az előzetes terveiknek megfelelő, korábban pedig elmondta, hogy nem szeretnék túlhajszolni az erőcsatárt, főleg nem az alapszakaszban. A Philadelphia Sixersnél valószínűleg ott lesz Nik Stauskas, aki az előszezon nagy részét egy fáradásos törés kezdeti jelei miatt kihagyta. Az Atlanta Hawksnál pedig holnap nem lehet ott Thabo Sefolosha és Mike Muscala - mindketten bokasérülés miatt kénytelenek kihagyni a találkozót.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Byron Scott is bejelentette ma esti kezdőjét, amelyben Kobe Bryant és D'Angelo Russell is helyet kapott Jordan Clarkson, Julius Randle és Roy Hibbert mellett.

Michael Jordan nagyon szeretné eladni chicagói házát. A villa 14.9 millió dollárért vihető, viszont minden idők legjobbja emelte a tétet: a vételárért ugyanis nemcsak a házat lehet megvenni, de azzal együtt a szerencsés vevő kap egy párat az összes eddigi Air Jordanből is...

A New York Knicks erőcsatáráról, Kristaps Porzingisről egy animált musicalt írtak, amelyben adott a kérdés: ő a lett Dirk Nowitzki vagy a lett Shawn Bradley?

A Warriorsnél pedig Charles Barkley-val trollkodtak. Mint ismert, Sir Charles régóta hajtogatta, hogy jumpshooter, azaz a támadójátékát tempódobásokra építő csapat nem lehet bajnok, ezért nála nem is az oaklandiek voltak az esélyesek az előző idényben sem, hiába a brutális alapszakaszuk. Volt már egyébként korábban is bajnok ilyen együttes, de a Golden State is megviccelte a legendás erőcsatárt:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus