Hírmorzsák 2016-02-16 (22:45)

Cserélt a Pistons és a Magic. Frye és adott esetben Fournier is eladó. Hármascserét húzott meg a Hornets, a Heat és a Grizzlies, Courtney Lee Charlotte-ban folytatja. MKG (váll) és Splitter (csípő) is befejezte erre a szezonra. A Miami Foye-t nézegeti. Bosh véralvadásgátlót szed, még reménykedik, hogy ebben az idényben pályára léphet. Monroe-ról beszélgetett a Pelicans és a Bucks. Blake Griffin nyár előtt valószínűleg nem kerül új csapathoz. A Hornets és a Rockets Dwight Howard cseréjéről tárgyaltak, eredménytelenül. Sem Howard, sem Markieff Morris nem kell a Raptorsnak. A Kings és a Pistons rá akar mozdulni Ryan Andersonra a nyáron. A Sacramento Belinellit, a Pacers Budingert árulja. A Knicks még mindig nem mondott le Jeff Teague-ről. Ainge szerint nem cserélhetetlen a Brooklyn első köröse. 92 milliós sapkával számolnak a csapatok.

Mint arról nemrég külön is beszámoltunk, cserélt egymással a Detroit Pistons és az Orlando Magic, Tobias Harris, Ersan Ilyasova és Brandon Jennings váltottak csapatot - a részleteket ezen a linken megtaláljátok. Ehhez kapcsolódik, hogy Marc Stein (ESPN) információi szerint a Magic árulja Channing Frye-t, mindenképpen meg akarnak tőle szabadulni a csütörtöki deadline előtt, ami Ilyasova megszerzése után még inkább érhető. Az is az ESPN-től származik, hogy bár Evan Fournier-t nagyon kedvelik, de az Orlando érte is meghallgatja az ajánlatokat most csütörtökig - nyáron korlátozott szabadügynök lesz.

Volt még egy csere a mai napon, a Miami Heat, a Charlotte Hornets és a Memphis Grizzlies egyeztek meg egymással: Courney Lee a Hornetsnél folytatja pályafutását, Brian Roberts Miamibe került, PJ HairstonChris Andersen, illetve négy második körös pick pedig a Memphishez (kettő a Charlotte-tól, a 2018-as Hornets és a 2019-es Brooklyn pick, kettő pedig a Miamitől, amikről csak annyit tudni egyelőre, hogy az egyik elég erősen védett lesz). A Miami spórolt 2.1 millió dollárt az üzleten, a luxusadót is nézve pedig 5.5 milliót. A Grizzlies a lejáró Lee-ért szerzett négy picket.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy Hairstont nem nagyon tudta már kezelni a Charlotte, nem nagyon ejtenek könnycseppeket távozása miatt. Lee nagyon értékes szerzemény lehet, mert alapvetően is hasznos játékos, de ma kiderült, hogy Michael Kidd-Gilchrist az egész idényt kihagyja, most már biztos ugyanis, hogy megint műtik a jobb vállát. Szintén befejezte az idényt az Atlanta Hawks magasembere, Tiago Splitter, neki a csípőjét kell megműteni.

A Heathez még két dolog kapcsolódik. Egyrészt az, hogy Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint 3&D játékosok után nézelődnek és Randy Foye is szóba került náluk. Másrészt nem cserepletyka, de fontos megemlíteni, hogy Chris Bosh újra véralvadásgátlót szed a vádlijánál talált vérrög miatt, de reményei szerint még ebben az idényben pályára léphet.

A kisebb pletykákhoz tartozik, hogy az elején már említett Stein értesülései szerint a Charlotte és a Houston Rockets tárgyaltak Dwight Howard cseréjéről, de nem nagyon tudtak megfelelő kiindulópontot találni - Calvin Watkins (ESPN) forrásai szerint a Toronto Raptorsszal, a Miamivel és a Hawksszal is beszélt a Rockets Howardról. Lowe jelentette, hogy Howard iránt a Raptors egyáltalán nem érdeklődik, sőt, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint Markieff Morris sem kell a kanadai alakulatnak.

Azt a hírt is Lowe hozta, hogy a New Orleans Pelicans és a Milwaukee Bucks Greg Monroe-ról beszélgettek - a center 3 éves, 50 milliós szerződése első évében van és Anthony Davis mellé jó fit lehet. Lowe információi szerint a Los Angeles Clippers már nem tekinti cserélhetetlennek Blake Griffint, de Kevin Durant miatt valószínűleg a nyár előtt nem fogják elboltolni az erőcsatárt - ha Durant náluk akar játszani, akkor sign-and-trade-hez tökéletes lehet Griffin. Ha arról kapnak hírt a következő két napban, hogy semmi esélyük nincs a kiscsatárnál, akkor gyorsulhatnak be a folyamatok Griffin frontján is.

Még mindig Lowe jelentette, hogy a Detroit Pistons és a Sacramento Kings is rá fog menni Ryan Andersonra a nyáron - bár azt nem tudni, hogy Tobias Harris megszerzése után mi a helyzet, mert Andersonra így jóval kevesebb esélyük maradt Stan Van Gundyéknak, és nincs is rá akkora szükségük. Az erőcsatár Sacramentóban nőtt fel, de lejáró szerződésű, és a nyáron nagyjából 20 millió dollár körüli éves fizetésért írhat majd alá. Az is a Kingshez kapcsolódik, hogy Chris Mannix (Sports Illustrated) információi szerint Marco Belinellit el akarják cserélni - egyelőre nincs rá nagy kereslet.

Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy a New York Knicks még mindig erőlködik Jeff Teague miatt az Atlanta Hawksnál, de nem nagyon van értékük továbbra sem, ami érdekelheti az Atlantát. Candace Buckner (Indianapolis Star) forrásai szerint az Indiana Pacers Chase Budingert akarja elcserélni - a kiscsatár 5 millió dolláros lejáró szerződéssel rendelkezik. A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge a Boston Globe-nak azt nyilatkozta, hogy értékes a Brooklyn idei első köröse, nem fogják elszórni, de nem érinthetetlen az a draftjog, meghallgatnak mindenkit, aki szeretné megszerezni.

Három játékost is kivásárolnak a hírek szerint, ha nem cserélik el őket a deadline előtt: a Bostontól David Lee-t, a Denvertől JJ Hicksont, illetve a Brooklyntól Andrea Bargnanit.

Szorosan a cserékhez tartozik, hogy a csapatok már 92 millió dolláros jövő évi sapkával számolnak, így próbálnak ügyeskedni a mostani üzleteknél is - eredetileg 89 millió dollár volt az előrejelzett cap.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus