Hírmorzsák 2018-05-24 (21:00)

Tyronn Lue azért nem játszatta Kyle Korvert, mert a Boston padoztatta Semi Ojeleyét. Lue szerint LeBron fáradt, de nem aggódik - James terelte a kérdést. Kihirdették az All-NBA ötösöket. Klay Thompson és Iguodala játéka is kérdéses ma este. Draymond Green szerint idegesítette őket a negyedik meccs elvesztése, de nem pánikolnak. Amare Stoudemire a visszatérésen gondolkodik? Ed Stefanski a Pistons új tanácsadója - a Detroit első számú célpontja Dwane Casey. A Magic Steve Clifford és Tom Izzo iránt érdeklődik. Royal Ivey-t a Knicks és a Sixers is vinné. Stephen Silas Charlotte-ból Dallasba költözik. Sterling Brown feljelenti az őt januárban letartóztató rendőröket (videó).

Az este híréről külön is beszámoltunk nemrég: kihirdették az All-NBA ötösöket, részleteket ezen a linken találtok!

A Cleveland Cavaliers vezetőedzője, Tyronn Lue a ma hajnali, Boston Celtics elleni vereség után azt nyilatkozta, hogy úgy tűnt számára, hogy LeBron James egy kicsit fáradt, de nem aggódik. LeBron annyit mondott, hogy megvoltak a jobb és a rosszabb időszakai is, és a PO ezen időszakában mindenki fáradt és megviselt már. James később elhessegette a témát - nem ő hozta szóba a fáradtságot, hanem a média.

Lue-nak volt más mondanivalója is. Rákérdeztek, hogy miért játszott olyan keveset Kyle Korver, mire azt válaszolta a tréner, hogy azért, mert a Boston ültette Semi Ojeleyét, akit Korver leginkább fogott volna - mivel Ojeleye ült, így az ohióiak "mesterlövésze" is.

A Golden State Wariorsnél Klay Thompson és Andre Iguodala játéka is kérdéses a Houston Rockets elleni, ma éjszakai ötödik mérkőzésre - előbbinek a bal térdével vannak gondok, utóbbi továbbra is a bal lábával bajlódik. Steve Kerr azt mondta, hogy Thompson jól mozgott, Iguodala pedig jobban érzi magát, azt viszont egyelőre nem tudni pontosan, hogy játszanak-e vagy sem.

Szintén ide kapcsolódik, hogy Draymond Green szerint nagyon idegesítette őket a negyedik találkozó elvesztése, mivel hagytak elúszni egy lehetőséget, ugyanakkor bizakodó is, mert rettenetesen jól szoktak reagálni akkor, amikor nehéz helyezetekbe kerülnek. Nincs is semmi gond a mostani szituációval sem, mert tudja, mire képesek, hogy hogyan tudnak koncentrálni, ha arról van szó, hogy erre szükség van, és milyen intenzitással képesek pályára lépni. Green szerint egy nagy lehetőséget puskáztak el, de még van esélyük arra, hogy visszaszerezzék a pályaelőnyt, egyáltalán nem pánikolnak.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Detroit Pistons felvette 3 évre tanácsadónak Ed Stefanskit a Memphis Grizzliestől - ő lesz a felelős az új vezetőség összeállításáért, ott bábáskodik majd az új GM "megszületésénél", és segít az új vezetőedző megtalálásban is. Ahogy arról volt már szó tegnap, Dwane Casey lesz az első számú célpont a kispadra.

Az Orlando Magicnél is elkezdett beindulni az edzőkeresés - Marc Stein (New York Times) információi szerint Steve Clifforddal is tárgyalni fog a csapat, Michael Scotto (The Athletic) pedig úgy tudja, hogy a floridai klub Tom Izzo iránt is érdeklődik. Izzót többször szóba hozták már NBA csapatokkal a korábbi évek során is, de eddig mindig maradt a Michigan State Egyetemen, a Magic-kel kapcsolatban pedig kettejükön kívül Kelvin Sampsont emlegették még.

A Charlotte Hornetsnél új szakmai stáb lesz, az onnan távozó Stephen Silas pedig a Dallas Mavericksnél kötött ki, ezt Rick Carlisle vezetőedző jelentette be - Silas az Atlanta Hawkshoz távozó Melvin Hunt helyét veszi át.

Az NBA-ből 2016-ban visszavonult Amare Stoudemire nyáron a BIG3-ben szerepel majd, a magasember pedig azt mondta az ESPN 98.7 FM The Michael Kay Show című műsorában, hogy nagyszerű állapotban van, úgy edz, mintha az NBA-re készülne. Feltették neki a kérdést, hogy gondolkodik-e a visszatérésen, amire azt mondta, hogy igen, ez nagyon is reális érzése szerint.

Az ESPN értesülései szerint a New York Knicks Royal Ivey-val interjúzott a segédedzői poszttal kapcsolatban. Ivey az előző években az Oklahoma City Thundernél dolgozott, de a hírek szerint a Philadelphia Sixers is érdeklődik iránta - ők az Atlantába távozó Lloyd Pierce helyettesét keresik.

A végére pedig a Milwaukee Bucks újonca, Sterling Brown maradt, aki fel fogja jelenteni azokat a rendőröket, akik sokkolóval tartóztatták le januárban egy parkolási bírság miatt. Előkerültek felvételek az őrizetbe vételről, ami után a rendőrség elnézést kért, és belső vizsgálat folyik az ügyben érintett rendőrökkel szemben. Csapattársa, Khris Middleton azt mondta, hogy mind látták a sebeket Brown arcán az esetet követően, nagyjából el is mondta, hogy mi történt, de nem akart túlságosan belemenni, ők pedig nem faggatták.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus