Hírmorzsák 2018-05-26 (20:00)

Kawhi Leonard azt mondta Danny Greennek, hogy maradni akar a Spursnél. Damian Lillard újabb találkozót kért a Blazers tulajdonosától. Kristaps Porzingis beszélt David Fizdale-lel, nagyon várja már a közös munkát. A Raptors nyáron mindenkinek a csereértékét fel akarja mérni. A Toronto Ime Udokával és Ettore Messinával is leül interjúzni. Steve Kerr elmondta, miért érezte úgy a Rockets elleni ötödik meccs után, hogy jó helyzetben vannak - Kevin Durantnek Michael Jordanről mesélt egy történetet időkérés közben, hogy legyen önzetlenebb. Kevin Love játéka 50-50% holnap este, LeBron James lába rendben van.

A San Antonio Spurs dobóhátvédje, Danny Green az ESPN Get Up című műsorában azt mondta, hogy szerinte Kawhi Leonard maradni akar a csapatnál, sőt, ezt a kiscsatár el is mondta már neki.

Az Oregon Live információi szerint nyílhat egy újabb szappanopera-vonal is: egy meg nem nevezett vezető azt nyilatkozta az újságnak, hogy a Portland TrailBlazers irányítója, a nemrég All-NBA első csapatba választott Damian Lillard egy újabb találkozót kér Paul Allen tulajdonostól, sőt, már meg is történhetett ez - nemrég volt már egy beszélgetés a klub sztárja és tulaja között, mikor az irányító tudni akarta, merre is halad a franchise, mik a tervek arra vonatkozóan, hogy megerősítsék a keretet.

A New York Knicksnél Kristaps Porzingis telefonon beszélt az új vezetőedzővel, David Fizdale-lel, és saját twitterén jelezte, hogy mennyire jól sikerült a diskurzus, alig várja már, hogy elkezdhessék a közös munkát

Ryan Wolfstat (Toronto Sun) értesülései szerint a Toronto Raptors a nyáron megpróbálja mindenkinek felmérni a csereértékét, egyik játékos maradása sem biztos - Kyle Lowry, DeMar DeRozan és Jonas Valanciunas is távozhatnak (Serge Ibaka és Norman Powell neve is felmerült, ha spórolni akar az együttes), igaz, áron alul megszabadulni a hírek szerint egyiküktől sem akar a kanadai alakulat. Szintén a Raptorshoz kapcsolódik, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Spurs két segédedzőjével, Ime Udokával és Ettore Messinával is interjúznak a felszabadult vezetőedzői posztért - rajtuk kívül a gárda segédedzőjét, Nick Nurse-t, illetve a G-Ligás csapatuk vezetőedzőjét, Jerry Stackhouse-t emlegetik a legtöbbet.

A Houston Rockets ma este bejuthat az NBA nagydöntőjébe, arról pedig már volt szó, hogy a Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr az ötödik találkozó után is azt nyilatkozta, hogy úgy érzi, jó helyzetben vannak. A tréner arra alapozta ezt, hogy jól védekeztek, mindenük megvolt a győzelemhez, ami kellett - túl sok eladott labdájuk volt, és túl sok buta faultot ütöttek, de úgy érzi, hogy ha egy kicsit lenyugszanak, jók lesznek

Kerr az ötödik mérkőzésen Kevin Durantnek Michael Jordanről beszélt az egyik időkérés alkalmával. A Golden State trénere azt mondta játékosának, hogy volt egy PO-meccsük, ahol Jordan szórta a pontokat, de nem nagyon haladtak előre ezzel sem. Megkérdezte tőle Phil Jackson, hogy ki üres? Erre azt válaszolta, hogy John Paxson - Paxsonnak és Kerrnek is voltak meccseket eldöntő, sorozatokat, döntőket lezáró tripláik a Jordan passzaiból. Kerr azt akarta Duranttől, hogy bízzon a csapattársaiban - támadta a gyűrűt, de mindent be akart izmozni egymaga, miközben az üres embert kellett volna keresnie. Persze hozzátette Kerr, hogy maradjon agresszív, ugyanakkor játssza meg a társakat is, ha ezt kívánja a szituáció.

A végére pedig a Cleveland Cavaliers sérültjei maradtak ezúttal. Kevin Love Jayson Tatummal ütközött, és lehet, hogy agyrázkódást szenvedett - ma talán többet lehet majd tudni állapotáról, de egyelőre 50-50%, hogy tud-e játszani holnap este vagy sem, mert vagy igen, vagy nem, ennél nincs pontosabb info. Az jó hír az ohióiak szurkolóinak, hogy LeBron James lábának nincs baja - ő Larry Nance Jr.-ral ütközött, csapattársa nekiesett a lábának. James azt mondta, hogy az egész jobb lábában fájdalmat érzett a bokájától a térdéig, de egyébként csak akkor nem játszott volna tovább, ha hordágyon kell levinni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus