Hírmorzsák 2018-06-27 (10:00)

A Cavsnél már úgy viselkednek, mint akik úgy készülnek, hogy LeBron James távozik a nyáron. Cserélt a Clippers és a Wizards, Marcin Gortat Los Angelesben. Gordon Hayward közelmúltban beiktatott műtétje nem tervezett beavatkozás volt. A Boston meg akarja tartani Aron Baynest. A Utah hosszabbítana Derrick Favorsszel, a magasember maradna a Jazznél. Jeanie Buss vakon bízik Magic Johnsonban és Rob Pelinkában - a PO a cél a következő idényben a Lakersnél. Kyle Kuzma szerint semmi problémája nincs Lonzo Ball-lal, a média nem érti a mai generációt. A Pistons segéd GM-je lett Malik Rose. QO-k: Mavs (Ferrell, Mejri, McDermott), Spurs (Bertans), Warriors (McCaw).

A nap híréről már beszámoltunk: Marcin Gortatot a Los Angeles Clippershez cserélte a Washington Wizards, részletek ezen a linken.

Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers elkezdett úgy viselkedni, mint akik arra készülnek, hogy LeBron James távozik. Windhorst forrásai szerint a Cavs és a sokat emlegetett Los Angeles Lakers mellett a Houston Rockets és a Philadelphia Sixers esélyesek még James szolgálatainak megszerzésére, de az újságíró azt is hozzátette, hogy összesen négy ember tudja, hogy mit fog tenni LeBron, ők pedig nem beszélnek.

A Boston Celtics sérült swingmanje, Gordon Hayward Hayden Birdnek (Boston Globe) arról a műtétjéről mesélt, amelynek keretein belül nemrég kivették azt a lemezt a bokájából, amit még a novemberi sérülése után raktak a lábába. Hayward elárulta, hogy nem volt tervezett ez a beavatkozás, de fájt a bokája a külső részen - konzultált azzal a csapattal, amellyel Indianapolisban dolgozik, valamint a Celtics orvosi stábjával is, és akkor egyeztek meg abban, hogy valószínűleg a lemez irritálja a bokáját, jobb lesz, ha kiveszik.

Az is a Bostonhoz tartozik, hogy A. Sherrod Blakely (NBC Sports Boston) információi szerint a Celtics meg akarja tartani szabadügynök centerét, Aron Baynest.

A Utah Jazznél Derrick Favors lesz szabadügynök, és a mormonföldiek játékosa Tony Jonesnak (Salt Lake Tribune) elmondta, hogy eddig biztatóak a jelek arra nézve, hogy marad-e a Jazznél vagy sem. Majd az ügynökével megbeszélik, hogyan tovább, mik a lehetőségek, és nyilván le fognak ülni tárgyalni a csapattal is, de ő maradni akar, a klub pedig meg akarja tartani. Azt is hozzátette Favors, hogy ez az üzletről szól, a számok is fontosak, úgyhogy meg kell várnia azt, hogy milyen ajánlatot kap a Jazztől.

Arról tegnap este volt már szó, hogy Magic Johnson gyakorlatilag ultimátumot adott saját magának - ha sem idén, sem a jövő nyáron nem szerez sztárt a Los Angeles Lakers, lemond. A franchise tulajdonosa, Jeanie Buss azt nyilatkozta, hogy vakon megbízik Magicben és Rob Pelinkában - nincs kétsége afelől, hogy elérik a célokat, akárhogyan építsék a klubot, szabadügynökpiacon, drafton vagy cseréken keresztül. Egy éve azt kérte Pelinkáéktól Buss, hogy határozzák meg, milyen lesz a Lakers játéka a jövőben, és ez most Luke Walton segítségével világosan látszik - korábban egyszer a védekezésre, aztán a támadásra helyezték a hangsúlyt, de most egyértelmű, hogy mit akarnak mutatni a pályán. Azt szeretné látni, hogy fejlődnek, úgyhogy a következő idényre a PO a cél.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy a tegnap hajnali alapszakasz díjátadó gálán Kyle Kuzma újra elmondta, hogy semmi gondjuk nincs egymással Lonzo Ball-lal - mint ismert, folyamatosan savazzák egymást a közösségi médiában, az aranysárga-lilák vezetősége már szólt is nekik, hogy akkor ezt be kéne fejezni, de csak ugratják egymást. Kuzma szerint a média nem érti meg a mostani generációt, csak viccelnek, minden rendben van közte és az irányító között.

A Detroit Pistons segéd GM-nek szerződtette Malik Rose-t - a korábbi erőcsatár 2015 óta az Atlanta Hawks vezetőségében dolgozott.

A Golden State Warriors QO-t adott Pat McCaw-nak, a San Antonio Spurs Davis Bertansnak, a Dallas Mavericks pedig Yogi Ferrellnek, Salah Mejrinek és Doug McDermottnak, így mind az öt játékos korlátozott szabadügynök lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus