Hírmorzsák 2018-07-23 (19:30)

Dirk Nowitzki aláírt a Mavshez, Kobe Bryant rekordját dönti meg a szezon kezdetén. Carmelo Anthony a Rocketshez szerződik. Isaiah Thomas megkereste Danny Ainge-et még a denveri aláírása előtt, szívesen szerződött volna vissza a Celticshez. Dennis Robertson is ott volt Kawhi Leonard első meetingjén a Torontóval - egy forrás szerint a kiscsatár hosszútávon is maradni fog a Raptorsnál. Donovan Mitchell beszélt a siker titkáról, ami szerinte az, hogy hallgatni kell az idősebbekre.

Amint arról volt már szó a délután folyamán, Carmelo Anthony egy évre a veterán minimumért, 2.4 millió dollárért a Houston Rocketshez szerződik, amint kivásárolja az Atlanta Hawks, illetve két nappal később lekerül a szabadlistáról. Volt egy másik aláírás is: Dirk Nowitzki 1 évre leszerződött a Dallas Maverickshez, ezzel rekordot döntött - Kevin Garnett, Robert Parish és Kevin Willis után ő a negyedik, aki elkezdi majd a 21. idényét is a ligában, és az egyetlen játékos, aki ezt egy csapatnál teszi meg, Kobe Bryant 20 szezonos csúcsát lépi majd át, amit az előző idényben beállított.

A Denver Nuggets új hátvédje, Isaiah Thomas azt nyilatkozta Adrian Wojnarowskinak (ESPN), hogy megkereste a Boston Celtics GM-jét, Danny Ainge-et, még mielőtt aláírt a coloradóiakhoz, hogy ha lehetőség adódik, akkor nagyon szívesen visszatérne Bostonba. A hírek szerint 15-20 percig beszélgetett egymással a két fél, de Ainge azt mondta Thomasnak, hogy előbb meg kell oldaniuk Marcus Smart ügyét - akarta folytatni a beszélgetéseket, de mire ez megtörtént volna, IT már aláírt a Denverhez. Annyit mondott erről az irányító, hogy simán visszament volna a Celticshez, nem haragtartó.

Kawhi Leonard nagybátyja, Dennis Robertson is ott volt a Toronto Raptors és a kiscsatár első találkozóján - ez azért lehet fontos, mert nagyon úgy tűnt, hogy Robertson rángatta a szálakat a játékos részéről a San Antonio Spursszel folytatott szappanopera közben. Doug Smith (Toronto Sun) értesülései megerősítették a korábbi híreket: jól sikerült a meeting, és természetesen abban reménykedik a kanadai alakulat, hogy bármilyen hírek is láttak napvilágot, meg tudják győzni Leonardot, hogy hosszabbítson velük. A San Diego Union-Tribune újságírója egy Leonardhoz közelálló forrással beszélt, aki szerint Kawhi bele fog szeretni Torontóba, és maradni fog a Raptorsnál évekre, nem fog lelépni.

A végére pedig a Utah Jazz sztárja, Donovan Mitchell maradt, aki a siker titkáról beszélt. Mitchell azt mondta, hogy sok olyan játékost látott, akiknek sztárnak kellett volna lenniük, de nem hallgattak senkire. Az AAU-ban 10-szer jobb kosarasok voltak nála, de ők sem figyeltek. Az All-Star tornákon is sok olyan fiatallal találkozott, akiknek nagyon jók voltak, de ugyanaz volt itt is a helyzet: nem hallgattak senkire, csak a saját fejük után mentek, és nagyképűek lettek. Akkor fogalmazta meg magában, hogy ő nem teheti meg ezt, nem lehet egy ezek közül a játékosok közül. Nagyon fontosak voltak számára az idősebbek, akik már több mindent átéltek, és tudta, hogy ahhoz, hogy sikeres legyen, hallgatnia kell ezekre az emberekre - nem mindig fogja azt hallani, amit szeretne, de azt fogja hallani, amit kell. Mitchell úgy érzi, ezt a gyerekkorából hozta, mert az édesanyja 1000-szer elmondta neki, hogy oda kell figyelnie arra, hogy mit mondanak az idősebbek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus