Hírmorzsák 2018-08-31 (22:00)

Giannis Antetokounmpo Kobe Bryanttel edzett. Joel Embiid a YoutTube-ról tanult meg dobni anno. Ryan Anderson több mint 5 millió dollár garantált pénzről mondott le a Rockets-Suns csere érdekében. Jayson Tatum szerint a Celticsnél mindenki profi, rá fognak jönni, hogyan működjön a csapat úgy is, ha mindenki egészséges. A Sixers három szakvezetővel tárgyal majd a GM posztról (Warriors, Jazz, Rockets). A Warriors úgy érezte, Omri Casspi hozzáállása közel sem ideális.

Arról reggel és délután is beszéltünk már, hogy a Houston Rockets a Phoenix Sunshoz cserélte Ryan Andersont, ehhez a tranzakcióhoz azonban tartozik még egy kiegészítés is. Anderson beleegyezett, hogy 2019/20-as 21 millió dolláros fizetéséből csak 15.6 millió dollár legyen garantált - ez pontosan annyi, amennyi Brandon Knight bére lett volna. A Sunsnak jövő július 10-ig kell eldöntenie, hogy megtartja-e az erőcsatárt, ezzel garantálja a játékos teljes pénzét, vagy kiteszi a keretből Andersont.

A Philadelphia Sixers centere, Joel Embiid a The Players' Tribune-ba írt egy cikket, amelyben arról is beszélt, hogyan kezdett el kosárlabdázni. Embiid saját bevallása szerint a középiskolában úgy tanult meg dobni, hogy a YouTube-on nézett erről videókat, miután rákeresett arra, hogy "fehér emberek triplát dobnak". Emlékszik rá, mikor Kevin Garnett bajnok lett, és azt kiabálta, hogy bármi lehetséges - az róla szólt és az életéről, mert olyan gyorsan történtek a dolgok vele, hogy nem is mindig volt értelme a történteknek. Embiid ezután köszönetet mondott Kobe Bryantnek, Hakeem Olajuwonnak, az édesanyjának, az édesapjának, Kansasnek, Philadelphiának, Lil' Bow Wow-nak és a random fehér embereknek.

Kobe-hoz kapcsolható egy nagyon rövid hír is: a Lakers legendája a Milwaukee Bucks sztárjával, Giannis Antetokounmpóval edzett együtt. Giannis a közösségi médián keresztül köszönte meg Bryantnek a tréninget, és természetesen hozzátette, hogy sokat tanult az ikontól.

Terjünk vissza egy kicsit a Phillyhez: Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Sixers engedélyt kért és kapott is az érintett franchise-októl arra, hogy leüljön tárgyalni Larry Harrisszel (Golden State Warriors), Gersson Rosasszal (Houston Rockets) és Justin Zanikkal (Utah Jazz) a gárda jelenleg betöltetlen GM posztjával kapcsolatban.

Ha már szóba került a Warriors, akkor itt térjünk ki Omri Casspira, akit áprilisban tett ki a keretből a bajnok, hogy Quinn Cooknak helyet csináljon. Ethan Sherwood Strauss (The Athletic) azt írta, hogy azt a szót nem használná, hogy ki kellett robbantani a csapatból Casspit, de mindkét oldalról elég nagy volt a feszültség. Nem teljesített úgy az izraeli, ahogyan azt a Warriors gondolta, és a csapat úgy érezte, hogy Casspi hozzáállása nem éppen optimális a csapat szempontjából.

A Boston Celtics feltörekvő sztárja, Jayson Tatum Jake Fischerrel (Sports Illustrated) beszélt arról, hogy mi lesz most, hogy Kyrie Irving és Gordon Hayward is visszatérnek az együtteshez. Tatum azt mondta erre, hogy mindannyian profik, és megtalálják majd a módját, hogy működjön a játék - mindannyian nyerni akarnak, és mindenkinek áldozatokat kell hoznia, ha valami különleges dolog része akar lenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus