Hírmorzsák 2018-09-23 (13:30)

Magic Johnson megmondta Luke Waltonnak, hogy ne aggódjon, ha rosszul kezdené a Lakers a szezont, LeBron új csapataival ez történt Miamiben és Clevelandben is. Karl-Anthony Towns megkapta az 5 éves szupermax hosszabbítást - részletek. Már mindenki Jimmy Butler elcserélésén dolgozik a Minnesotánál. A Knicks nem ajánl idő előtti hosszabbítást Kristaps Porzingisnek - az ok egyszerű. Lonzo Ball dobómozdulata sokkal folyamatosabb lett. Ben Simmons soha nem gyakorolta a dobást, mert nem volt rá szüksége, és nem is tanította neki senki. Tony Parker valami mást is ki akart próbálni, ezért igazolt a Charlotte-hoz. Deyonta Davist kitette keretéből a Kings.

Amint arról már volt szó reggel, a Minnesota Timberwolves megadta az 5 éves szupermax hosszabbítást Karl-Anthony Townsnak - részletek ezen a linken. Az is ide kapcsolódik, hogy Bobby Marks (ESPN) bejegyzése alapján Towns akkor kap 190 millió dollárt a jövő nyártól kezdődő 5 év során, ha MVP, Év Védője vagy All-NBA csapattag lesz - ha nem lesz egyik sem, akkor 5 évre 158 millió lesz a pénze.

Ugyancsak a Timberwolveshoz tartozik, hogy Shams Charania és Jon Krawczynski (mindketten The Athletic) értesülései szerint a csapat most teljes mértékben arra koncentrál, hogy megoldják Jimmy Butler elcserélését. Korábban voltak olyan hírek, hogy Tom Thibodeau elnök és vezetőedző, valamint a GM, Scott Layden nem akarnak eleget tenni Butler cserekérelmének, de Glen Taylor tulajdonos mindenképpen ebbe az irányba akar menni.

Ha már idő előtti hosszabbítás, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Marc Berman (New York Post) információi szerint a New York Knicks nem akar Kristaps Porzingisnek idő előtt ajánlatot tenni, hanem majd jövő nyáron akarja megtartani korlátozott szabadügynökként. Az ok egyszerű és pénzügyi: ha most hosszabbítanak vele, akkor 10 millióval csökken a sapka alatti helyük, míg ha jövő nyáron előbb más(oka)t szerződtetnek, és csak utána adnak Porzingisnek maxot, akkor 10 millióval többet költhetnek arra/azokra a bizonyos szabadügynök(ök)re - ennyivel kevesebb helyet foglal majd az újoncszerződése lejárta után a lett, mint maximum kontraktussal. Steve Mills és Scott Perry nemrég tartott sajtótájékoztatójukon el is mondták, hogy Porzingisszel is tudatták, hogy mi a stratégia, és a magasember tudja, hogy köré akarnak építkezni. Egyszerűen jobb helyzetben akarják tudni a klubot azzal, hogy nem most fizetik meg őt, hanem csak jövőre - ezt állítólag Porzingis és a képviselői is megértették.

A Los Angeles Lakers elnöke, Magic Johnson azt nyilatkozta, hogy Rob Pelinka GM-mel együtt megmondták Luke Walton vezetőedzőnek, hogy ne aggódjon, ha esetleg gyengébb lesz a csapat szezonkezdete - látták, hogy ez történt LeBron James átigazolása után a Miami Heatnél és a Cleveland Cavaliersnél is. Lesznek problémák még az elején, mert annyi változás volt a keretben, de össze fogják rakni a gárdát, és egy kiváló együttest fognak alkotni.

Pelinka az Orange County Register munkatársának adott interjújában azt mondta, hogy Lonzo Ball dobása sokkal folyamatosabb, mint volt az előző szezonban - a játékmester tavaly 36%-kal dobott a mezőnyből és 30%-kal a triplavonalon túlról. Nyári műtétje után zöld utat kapott a tréningekre az edzőtábor kezdete előtt, de 5-5 elleni játékban még nem fog részt venni.

Ugyanez a témakör: a Philadelphia Sixers médianapján Ben Simmons bevallotta, hogy soha nem volt korábban szüksége arra, hogy dobjon, és nem is volt körülötte senki, aki megtanította volna erre. Ez a rész teljesen új neki, úgyhogy igaza van azoknak, akik szerint nem tud dobni, de ez azért van, mert soha korábban nem volt erre szorulva, nem is csinálta. Most először gyakorolta kifejezetten a dobást, nyáron sokat gyúrt erre, de saját bevallása szerint azért igazán látható eredménye nem azonnal lesz ennek, nem lesz belőle hirtelen triplaspecialista.

A Charlotte Hornets új irányítója, Tony Parker Matt Rochinskivel (Hornets.com) ült le beszélgetni a minap, és az újságíró rákérdezett, ami szerinte rögtön az első kérdés minden szurkolónál: miért pont Charlotte-ba írt alá a franciák legendája? Parker azt válaszolta, hogy szeretett volna valami mást csinálni, valami mást kipróbálni. 17 évig volt a San Antonio Spursnél, és látni akart valami mást is, például szerette volna magát kipróbálni a keleti parton. Mindent elért a Spursszel, nagyszerűen bánt vele előző csapata, de most más irányba akart haladni. Segített a döntése meghozatalában, hogy Nicolas Batum ott van a Hornetsnél, hiszen olyan számára a swingman, mintha az öccse lenne, régóta játszanak már együtt a francia válogatottban. Az új vezetőedzőt, James Borregót is 10-12 éve ismeri San Antonióból, ahol segédedzőként dolgozott a tréner. Nagyszerű kapcsolatot ápolnak, és úgy gondolta, hogy jó dolog lenne, ha segítene Borregónak új állomáshelyén. Aztán amikor Michael Jordan is felhívta, ott dőlt el végleg, hogy a Hornets játékosa lesz.

A végére pedig a Sacramento Kings maradt, amely kitette keretéből Deyonta Davist - a center még júliusban érkezett a Garrett Temple-Ben McLemore-féle cserében a Memphis Grizzliestől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus