Hírmorzsák 2018-09-23 (20:15)

Joel Embiid szerint jó lesz DeAndre Ayton, de idén még szét fogják szedni. Jimmy Butlerért hét csapat is próbál cserélni, köztük van a Blazers, a Pistons, a Heat, a Rockets és a Cavs is. Joakim Noah és a Knicks közel a francia center kivásárlásához. Most Luka Doncic dicsérte Dirk Nowitzkit. Markelle Fultz az önbizalmát is vissza akarta nyerni a nyáron a dobása mellett. Az Orlando Magic elnöke szerint Mo Bamba ligaelit kinti dobó lehet - méltatta a centert.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a New York Knicks és Joakim Noah egyre közelebb vannak a center kivásárlásához - itt gyakorlatilag csak az időpont a kérdés. A francia center 18.5 milliós szerződése a most következő idényre marad a Knicks fizetési listájában, a 2019/20-as 19.2 millióját fogják elnyújtani 3 évre. Noah természetesen nem lesz ott a Knicks edzőtáborában.

Az elmúlt napok Jimmy Butler cserekérelméről szóltak, most is van új hír vele kapcsolatban. Jon Krawczynski (The Athletic) információi szerint a játékos már korábban is megmondta a Minnesota Timberwolvesnak, hogy nem akar hosszútávon a gárdánál maradni. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Brooklyn Nets, a Detroit Pistons, a Houston Rockets, a Los Angeles Clippers, a Miami Heat, a Philadelphia 76ers, a Portland Trail Blazers és a Cleveland Cavaliers is azok között a csapatok között vannak, akik megpróbálnak Butlerért cserélni. Mint ismert, ezek közül a Nets és a Clippers vannak ott Butler listáján, akikkel hosszabbítana akár hosszútávra is.

A héten már volt arról szó, hogy a Dallas Mavericks német ikonja, Dirk Nowitzki mennyire dicsérte új csapattársát, Luka Doncicot. A szlovén a Dallas Morning Newsnak viszonylag röviden ecsetelte, hogy mit gondol Nowitzkiről: elmondása szerint már az óriási megtiszteltetés számára, hogy egy öltözőben lehet a német legendával, hiszen mindannyian tudják, mit tett Nowitzki a kosárlabda sportért.

A Sixers centere, Joel Embiid a csapat médianapján az ESPN The Jump című műsorában azt mondta, hogy a Phoenix Suns 1/1-ese, DeAndre Ayton jó lesz, de idén szét fogják rúgni még a hátsóját. Sokan mondják, hogy hasonlít rá Ayton, de Embiid úgy érzi, hogy ő a pálya mindkét oldalán kitűnően teljesít, támadásban és védekezésben is. Látta már játszani Aytont, és még rengeteget kell dolgoznia, de még egyszer hozzátette, hogy szerinte nagyon jó lesz az idei draft első választottja.

Embiid csapattársa, Markelle Fultz a The Athleticnek elmondta, hogy idén a dobómozdulatán dolgozott, és emellett az önbizalmát is szerette volna visszanyerni, leginkább ez volt fókuszban nála.

Az Orlando Magic elnöke, Jeff Weltman "nagy meglepetésre" azt mondta, hogy az idei játékosbörze hatodik helyén kiválasztott Mo Bamba különleges játékos lehet - nemcsak a liga történetének legnagyobb karfesztávjával rendelkezik a center, hanem ligaelit kinti dobó is lehet belőle, nagyon intelligens a pályán és azon kívül is, jó problémamegoldó lehet, és nem fél semmitől. Azon kell még dolgoznia, hogy fizikálisan, egészségileg kibírja a hosszú szezont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus