Hírmorzsák 2018-09-24 (11:00)

A Heat mindent megtesz, hogy megszerezze Jimmy Butlert. Brett Brown szerint a Sixers célja a döntőbe jutás a most következő idényben. Brad Stevens tudja, hogy mindenki játszani akar, de szerinte a bostoni játékosoknak a győzelem a legfontosabb. Mark Cuban azért úszta meg az eltiltást, mert nem tudott a Mavsnél zajló nők elleni bánásmódról. Új játékos Detroitban. Alessandro Gentile egyelőre nem tud megegyezni a Rockets-cel, ezért nincs az edzőtáborkeretben. Anthony Davis érdekeit innentől Rich Paul képviseli.

Anthony Chang és Barry Jackson (Miami Herald) értesülései szerint a Miami Heat tegnap mindent megpróbált, hogy megszerezze Jimmy Butlert a Minnesota Timberwolvestól - régóta szeretnék már megkaparintani a swingmant, aki most elérhetővé vált, kérdés, kit tud adni a floridai gárda a Minnesotának. A Heat Hassan Whiteside-ot, Dion Waiterst és Tyler Johnsont is elérhetővé tette a nyáron, de a hírek szerint Pat Riley-ék is tudják, hogy ennél több kell ahhoz, hogy Butler náluk kössön ki.

A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown Kyle Neubecknek (Philly Voice) elmondta, hogy döntőt akar játszani idén a csapat. Úgy érezték, hogy az előző szezonban is lett volna erre lehetőségük - tudja, hogy mivel jár ez a kijelentés, de ő továbbra is tartja, hogy ez így van. A céljuk a finálé - bajnoki mentalitással kell a mindennapi munkához állniuk, tisztelniük kell egymást, és persze több dolog is kell ahhoz, hogy elérjék ezt a nem kis célt.

A Philly egyik, ha nem a legnagyobb keleti ellenfele a Boston Celtics lesz, amelynél elég telített a roster, ez volt a kérdés Brad Stevens vezetőedző felé is. A tréner azt mondta Steve Bulpettnek (Boston Herald), hogy persze mindenki játszani akar, de mindenkinek jó a hozzáállása, mert ezek ilyen srácok - jó emberek, akik keményen fognak harcolni, és a győzelem a legfontosabb számukra. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne lenne majd a szezon közben olyan, hogy egyesek ne szeretnének többet játszani. Stevens szerint egy különleges csapathoz különleges játékosok kellenek, és most nagyon sok olyan kiváló kosarasuk van, akik kiegészítik a másikat - az majd idővel kiderül, mennyire különleges együttest tudnak alkotni.

A Detroit Pistons leigazolta Chris McCullogh-ot - az erőcsatár az előző idényben 19 meccsen 2.4 pontot átlagolt a Washington Wizardsnál.

A Houston Rockets keretében még nincs ott Alessandro Gentile, pedig a nyár folyamán többször is szó volt arról, hogy ha felépül az olasz játékos kézsérüléséből, akkor megpróbálja magát beverekedni a texasiak keretébe. Gentile hiányzásának oka az, hogy nincs szerződése a csapattal: a Rockets two-way megállapodást akar kötni vele, ő pedig az ún. Exhibit 10 nevű kontraktust akar, ami lényegében egy nem vagy részben garantált papír, de ha mondjuk lesérülne az edzőtáborban, akkor a pénzének egy jó részét megkapná.

Arról a múlt héten írtunk, hogy a Dallas Mavericks lényegében 10 millió dolláros büntetést kapott, miután igaznak bizonyultak a vádak, hogy a nők számára nem volt éppen megfelelő a munkakörnyezet a klubnál. Adam Silver komisszár elmondta, hogy Mark Cuban tulajdonos azért nem kapott eltiltást, mert a vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy nem tudott ezekről az esetekről - ha kiderült volna, hogy tudott, akkor egyértelműen eltiltás kapott volna, ez azonban döntő faktor volt Silver döntésében.

A végére pedig a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis maradt, aki aláírt Rich Paulhoz, ezentúl a Klutch Sports képviseli az érdekeit.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus