Hírmorzsák 2018-10-11 (22:30)

LeBron James többek között azért igazolt a Lakershez, mert most próbálják meg a nulláról felépíteni a csapat körüli kultúrát. James úgy érzi, egyénileg bárkivel felveszi a versenyt, de csapatként kell nagyszerűnek lenniük. Jimmy Butler összehívta csapattársait, elmagyarázta nekik a helyzetet, és játszani fog a Minnynél, ha nem cseréli el a gárda. Draymond Green örül, hogy ő lesz utoljára szabadügynök a Warriors nagy négyeséből. A Lakers-Warriors volt minden idők legnézettebb előszezonmeccse. A Bucks kitette Shabazz Muhammadot. Raul Neto még legalább két hetet kihagy (combhajlító). Steve Kerr, Nate McMillan és Jay Wright lettek az amerikai válogatott segédedzői. Rostermozgások: Pacers, Sixers, Heat, Cavs, Spurs, Hornets.

Jimmy Butlerrel kezdünk ma este is: a Minnesota Timberwolves swingmanje egy csak játékosoknak tartott meetingen elmondta csapattársainak, hogy mi baja van a gárda vezetőségével, és játszani fog az együttessel, ha nem cserélik el az alapszakasz kezdetéig - ezt maga az érintett is megerősítette Rachel Nicholsnak (ESPN). Shams Charania (The Athletic) forrásai szerint több más játékos is megszólalt ezen a találkozón, de Butleré volt a főszerep, és az üzenete ugyanaz volt, mint a tegnapi edzésen: ő a vezér. A Minnesota egyébként a mai edzést törölte a tegnapi történések után.

A Golden State Warriors magasembere, Draymond Green Sam Alipourral (ESPN) beszélgetett, és elmondása szerint örül neki, hogy ő az, aki utoljára szabadügynök lesz a bajnok nagy négyeséből - Steph Curry már túlesett ezen, Kevin Durant és Klay Thompson jövő nyáron lesz FA, ő pedig 2020-ban, így egyrészt láthatja, hogy a többiek mit csinálnak, másrészt ő a legkisebb gond most. Szeretne egyébként a Golden State-től visszavonulni, mert nem sok játékosnak adatik meg az, hogy egy csapatnál húzza le teljes profi karrierjét, ugyanakkor ez a liga üzlet is, úgyhogy hagyja, hogy maguktól alakuljanak a dolgok.

A Los Angeles Lakers sztárjának, LeBron Jamesnek az ügynöke, Rich Paul Sam Amicknek (USA Today) elmondta, hogy szerinte fontos volt James számára az, hogy az aranysárga-lilák most kezdenek egy új kultúra kiépítésébe, és erre nagy befolyása lehet neki is. LeBron is elmondta, hogy több oka volt, hogy végül a Lakerst választotta, a család és kosárlabda szempontok is, de Jamesnek legalább olyan fontos a csapaton belüli kultúra, mint maga az állomány összetétele. LeBron egyébként nemrég elmondta, hogy szerinte Magic Johnsonnak nagyon fontos volt, hogy visszakerült a franchise-hoz, mert közel állt a néha Dr. Jerry Busshoz - James úgy érzi, hogy Magicnek nagyobb dolog lenne most egy bajnoki cím, mint a játékosként elért aranygyűrűi, és örül neki, hogy ebben segítségére lehet.

Szintén LeBronhoz tartozik, hogy Chris Haynesnek (Yahoo Sports) adott nyilatkozatában elmondta, ő nem igazán akarja elfogadni a vereséget. Úgy érzi, hogy ha a pályán van, egyénileg bárki ellen képes felvenni a versenyt, viszont ahhoz, hogy összességében sikeres legyen, a csapatnak kell nagyszerűnek lennie, nem az egyéneknek.

Az említett két együtteshez, a Lakershez és a Warriorshoz tartozik, hogy a két gárda egymás elleni előszezon mérkőzése volt minden idők legnézettebb előszezon összecsapása, az ESPN-en 1.6-es nézettségi mutatót ért el.

Voltak rostermozgások is. A Milwaukee Bucks kitette keretéből Shabazz Muhammadot. A Miami Heat leigazolta Rudney Purvist és Raphiael Putney-t, miközben kitette keretéből Charles Cooke-ot és DeAndre Ligginst. A San Antonio Spurs szabadlistára rakta Josh Huestist. A Cleveland Cavaliers leszerződtette Emanuel Terry-t. A Charlotte Hornets kirakta Jaylen Barfordot és Isaiah Wilkinst. A Philadelphia Sixers a korábban már megírt DJ Hogg mellett Matt Farrell-lel is szerződést kötött. Az Indiana Pacers pedig Omari Johnsonnak és Elijah Stewartnak köszönte meg a részvételt.

A Utah Jazz lehívta Donovan Mitchell és Tony Bradley 2019/20-as csapatopcióit. Szintén ide tartozik, hogy a mormonföldiek csereirányítója, Raul Neto még minimum két hetet kihagy a combhajlító-húzódása miatt.

A végére pedig Team USA maradt, miután Gregg Popovich kijelölte segédedzőit, akik Steve Kerr (Warriors), Nate McMillan (Pacers) és Jay Wright (Villanova) lesznek a 2019-es világbajnokságra és a 2020-as tokiói olimpiára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus