Hírmorzsák 2018-10-12 (9:55)

Pat Riley elküldte melegebb éghajlatra Tom Thibodeau-t - Dion Waiters, Josh Richardson és egy védett első körös ment volna Jimmy Butlerért Minnesotába. Jusuf Nurkic be akar kerülni az év első védőcsapatába. Russell Westbrook egyre jobb állapotban van, de nem tudni, hogy felépül-e a szezonnyitóra. LeBron Jamesnek nem volt faktor a nyári csapatválasztásnál, hogy ne szakadjon meg zsinórban nyolc döntőt számláló sorozata. Kobe Bryant azt tanácsolta anno Jeanie Bussnak, hogy szervezze teljesen újra a Lakers vezetőségét - még abban a hónapban meg is történt mindez. Lonzo Ball is letakarta a testén lévő reklámot. Két játékostól vett búcsút a Nets. Montreal NBA csapatot akar magának.

A ma reggelt is Jimmy Butler-hírekkel kezdjük, ahogy a napokban, hetekben elég sok morzsát. Arról volt már szó korábban, hogy a múlt hét végén majdnem megegyezett egymással a Minnesota Timberwolves és a Miami Heat. Jorge Sedano (ESPN) értesülései szerint Dion Waiters, Josh Richardson és egy védett első körös pick volt az ár, szóban meg is történt a megállapodás, és a játékosok orvosi papírjait meg is osztotta egymással a két gárda. Ekkor hívta vissza Tom Thibodeau Pat Riley-t, hogy még több draftjogot kérjen, amire Riley elkezdte válogatott szavakkal sértegetni, majd egyszerűen letette a telefont. A Minnesota eredetileg azt remélte, hogy Gorgui Dienget is ki tudja szórni, de ő nem kellett a Heatnek.

A Portland TrailBlazers centere, Jusuf Nurkic az nba.com munkatársával beszélgetett a most következő idényről. A bosnyák játékos az év védőcsapatába akar kerülni, mert szerinte sokan észre sem vesznek bizonyos dolgokat, és ezért akar még agresszívebb lenni védekezésben. Azt mondta, hogy lesznek olyan időszakok, mikor ez nem fog feltűnni, de hátul egyértelműen jobban oda akarja magát tenni. Sok nagyszerű játékos van, ez a világ legjobb bajnoksága, úgyhogy nem lehet minden dobást blokkolni, de megpróbál mindent megtenni azért, hogy minél nehezebb legyen mindenkinek a pontszerzés mellette, és hogy minél kevesebb sima ziccert vagy zsákolást kapjanak.

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Billy Donovan azt nyilatkozta Royce Youngnak (ESPN), hogy Russell Westbrook napról napra jobban van, és közeledik a visszatérés felé. Azt nem akarja megmondani, hogy felépül-e irányítója az alapszakasz legelejére, mert rengeteg dolgot kell figyelembe venni ezzel kapcsolatban. Vannak bizonyos dolgok, amiken át kell esnie Westbrooknak, mielőtt zöld utat kap a játékra, de jó irányba halad, és nagyon keményen dolgozik, hogy minél hamarabb rendbe jöjjön. Kontrollált helyzetekben már tud gyakorolni, ezeket az orvosok megengedték neki - ha megnézik, hogyan reagál fizikálisan az edzésekre, akkor léphetnek tovább, és bízhatnak rá egyre több és több munkát.

A Los Angeles Lakers új vezére, LeBron James Chris Haynesnek (The Vertical, Yahoo Sports) adott interjújában elmondta, hogy nem foglalkozott azzal nyári döntésekor, hogy megszakadhat 8 éve tartó sorozata, amelyben mindig döntőbe jutott. Ő sosem ment bele ebbe a kelet-nyugat témába, hogy melyik az erősebb, illetve abba a vitába, hogy ő csak keleten tud ilyen jól szerepelni, nyugaton nem lenne ennyire versenyképes. A kollégái nagyon tisztelik, és neki csak ez számít. Tudja, hogy türelmesnek kell lennie, mert fiatal csapat van körülötte, de elmondása szerint a többiek hajlandóak tanulni, és ő is. A döntőbeli sorozata fontos, mert szerinte minden ilyen streak az, jót lehet majd róluk beszélgetni idősebb korában, de ezeknek a sorozatoknak egyszer mindig vége szakad.

Maradjunk még az aranysárga-liláknál: Sam Amick (USA Today) forrásai szerint Kobe Bryant 2017 februárjában azt tanácsolta Jeanie Bussnak, hogy ha meg akarja szerezni LeBront, akkor ki kell takarítania a vezetőséget, teljes változtatásra van szükség, mert biztos volt abban, hogy James nem igazol abba a katyvaszba, ami akkor volt a klubnál. Mint ismert, Jim Buss helyét pont Jeanie vette át a hónap későbbi részében, mint első számú tulajdonos, Mitch Kupchakot pedig szintén menesztették, és előbb Magic Johnson lett az elnök, majd pár hétre rá Rob Pelinka került a GM-i pozícióba. Bryant azt mondta, hogy a játékosoknak nagyon fontos a klubon belüli, illetve az azt körülvevő kultúra, széthúzó klubhoz egyáltalán nem akar igazolni senki, úgyhogy újra kell kezdeni mindent - ez is történt.

Még mindig a Lakers: JR Smith-hez hasonlóan mindenkinek le kell takarnia azokat a tetoválásokat, amik reklámnak minősülnek. Így tett Lonzo Ball is tegnap hajnalban, a Golden State Warriors ellen, amikor a BBB-s tetkóját ragasztotta le, ahogy ez ezen a képen látszik is.

A Brooklyn Nets kitette keretéből Jordan McLaughlint és Nuni Omotot.

A végére pedig Montreal maradt, ugyanis egy prominens befektetői csoport elhatározta, hogy NBA franchise-t akar a városba vinni. Adam Silver commish világosan kifejezte, hogy a közeljövőben nincs tervben a liga bővítése, de Michael Fortier egy szerdai sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy szeretnének mindent megtenni azért, hogy minél jobban felkészüljenek, hogy amikor az NBA úgy dönt, új csapatokkal bővíti a bajnokságot, akkor készen álljanak. A Toronto Raptors egyébként Montrealban verte a Brooklynt, ez volt a sajtótájékoztató alapja. Montreal és környéke Észak-Amerika 20. legnépesebb metropoliszának számít, viszont a négy major sportágból csak egyben van jelen a város, az NHL-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus