Hírmorzsák 2018-11-08 (12:00)

Terry Rozier elégedetlen a játékidejével, legalább 7 csapat figyeli a helyzetét Bostonban. A liga élőben közvetíti a 2019-es All-Star gála főmeccsének draftját. A Hawks egyelőre nem adja Dewayne Dedmont. A Hornets megtartja Kemba Walkert. Nikola Jokicot 25.000 dollárra büntette a liga egy rosszul sikerült nyilatkozat miatt. Több Bulls-játékos sem bánta, hogy Bobby Portis szájbaverte Nikola Miroticot. Kyle Korver és JR Smith is más csapatban fejezik be a szezont? Norman Powell 4-6 hétre kiesett (váll). Markelle Fultz még mindig nem egészséges? A csapat és az érintett is tagad.

A liga bejelentette, hogy ebben az idényben élőben közvetíti majd a 2019-es All-Star gála főmeccsének draftját - mint ismert, idén februárban a két konferencia legtöbb szavazatot kapó 1-1 játékosa draftolt a nézők, a szakértők és az edzők által összerakott listából. Már akkor is kevesen értették, miért nem adja a TV Steph Curry és LeBron James húzásait, most viszont megvalósul majd az is - kérdés, hogy idén ki lesz a két választó, a két játékos már egy konferenciában játszik.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint a Terry Roziert körülvevő helyzetet legalább 7 csapat figyeli, hogy azonnal tudjanak reagálni, ha a Boston Celtics esetleg elérhetővé teszi az irányítót. A hírek szerint a Phoenix Suns az egyik csapat, amely kifejezetten agresszíven próbálkozik Rozier megszerzésével. Bill Simmons (The Ringer) információi szerint Rozier nem elégedett a játékidejével - Simmons szerint a Suns mellett az Orlando Magic is nagyon érdeklődik a játékmester iránt, de lehet, hogy nem nagyon tud mit adni Rozierért, és Simmons a San Antonio Spurst dobta be, mint lehetséges új állomást.

Ugyancsak Charania hozta a hírt, hogy az Atlanta Hawks egyelőre nem akarja elcserélni Dewayne Dedmont, akit szintén több gárda is meg akar szerezni - a palánk alatti védekezésben segíthet többeknek is Dedmon, ráadásul lejáró szerződése van.

Még mindig Charania: a Charlotte Horntes azt az üzenetet közvetíti a többi klub számára, hogy meg akarja tartani Kemba Walkert, és a PO-ért akar harcolni idén. Az irányító a szezon végén lejár, de a Hornets szeretne hosszabbítani sztárjával.

A liga 25.000 dollárra büntette a Denver Nuggets sztárját, Nikola Jokicot, akit a Chicago Bulls elleni mérkőzés után Wendell Carter Jr.-ról kérdeztek, és a szerb center erre annyit mondott, hogy "no homo, de Carter hosszabb, mint azt sokan gondolnák".

Ha már Chicago, akkor itt kitérhetünk Joe Cowley (Chicago Sun-Times) cikkére, amelyben azt írta a minap, hogy a Bulls vezetősége alig várta, hogy elcserélhesse Nikola Miroticot, és a spanyol-montenegrói csapattársai közül sokan egyáltalán nem bánták, hogy Bobby Portis szájbaverte őt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) az ESPN The Jump című műsorában azt mondta, hogy a bajnoki címre hajtó együttesek és a shootingjuk miatt Kyle Korver és JR Smith is máshol fejezik be a szezont, a deadline-nál már másik együttesnél fognak kosarazni. Wojnarowski azt is kiemelte, hogy Korverre jelentősen nagyobb lenne a kereslet, ha lejáró lenne. Ott van például a Philadelphia Sixers, amely szeretné megtartani a capspace-ét jövő nyárra, viszont az újságíró szerint emellett rá kell, hogy jöjjön a klub, hogy szüksége van egy olyan kinti dobóra, mint Korver.

Wojnarowski forrásai szerint a Toronto Raptors dobóhátvédje, Norman Powell 4-6 hetes kihagyásra kényszerül, miután a bal válla részlegesen kificamodott - a Utah Jazz elleni találkozó második negyedében sérült meg Powell.

Ugyanez a téma: Drew Hanlen erőnléti edző a nyáron vette át Markelle Fultz felkészülésének irányítását, és nemrég azt írta twitteren, hogy még mindig nem egészséges az irányító válla. A Philadelphia Sixers vezetőedzője, Brett Brown azt válaszolta erre, hogy játszik Fultz, és jól van - senki nem 100%-os, de ahhoz elég jól érzi magát, hogy kosarazzon, ahogy JJ Redick vagy Joel Embiid. Maga az érintett is azt mondta Sarah Toddnak (Philadelphia Inquirer), hogy természetesen nincs 100%-os állapotban, ahogy senki, ha 7 nap alatt 5 meccset kell például játszani, de ott van a pályán, és szerinte ez a lényeg.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus