Hírmorzsák 2018-12-21 (22:00)

Chris Paul határozatlan időre kiesett combhajlító-húzódása miatt. LeBron Jamest több GM is tamperinggel vádolja. Egy Pelicans dolgozó megpróbálta rávenni az újságírókat, hogy szedjék ki LeBrontól, kit cserélne el Davisért a Lakersből. Lehet, hogy James és Davis is kihagyja a ma esti, egymás elleni összecsapást. Giannis Antetokounmpo a Buckshoz csábítja Anthony Davist. Bobby Portis 2-4 hétig nem játszik (boka). A Knicks érdeklődik Jabari Parker iránt. Zion Williamson szívesen játszana a New Yorknál. A Warriors továbbra is meccselne minden ajánlatot Pat McCaw-ra. A Pacers és a Kings Indiában játszanak előszezonmeccseket. A Sacramento hármast akar szerezni. Buddy Hield nem érti, miért jelzik őt egy évnél fiatalabbnak a tényleges koránál.

Arról írtunk már ma este, hogy több kispiacon működő együttes GM-je is tamperinggel vádolja LeBron Jamest az Anthony Davist érintő kommentjei után - részletek ezen a linken. Ehhez a történethez több szál is kapcsolódik még. Egy rivális csapat vezetője azt nyilatkozta Frank Isolának (New York Daily News), hogy szerinte a Los Angeles Lakers így akarta tudatni Davisszel, hogy továbbra is a terveikben szerepel, meg akarják szerezni - LeBron túl okos ahhoz, hogy csak úgy ártatlanul elejtsen ilyen mondatokat. Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy egy Pelicans dolgozó próbálta rávenni a riportereket, hogy kérdezzék meg Jamestől, hogy mégis kiket cserélne el Davisért. LeBron és Davis is betegek egyébként, lehet, hogy mindketten kihagyják a ma éjszakai egymás elleni meccsét.

A Milwaukee Bucks 123-115-re legyőzte a Pelicanst, a találkozó után pedig a csarnokban találkozott egymással Giannis Antetokounmpo és Davis. A görög sztár azt mondta Davisnek, hogy "gyere hozzánk, haver, gyere hozzánk", majd mindketten nevettek egyet.

Arról is volt már szó ma reggel, hogy Chris Paul bal combhajlítója meghúzódott - határozatlan ideig nem játszhat az irányító. Érdekesség, hogy a Houston Rockets idén 0-5-tel áll Paul nélkül, és átlagban 9.4 ponttal kapnak ki az ellenfelektől ezeken a találkozókon. A Chicago Bullsnál Bobby Portis is kiesett 2-4 hétre, miután megsérült a jobb bokája a Brooklyn Nets elleni mérkőzés negyedik negyedében.

Ha már a Bulls: Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks is érdeklődik a Chicago által árult Jabari Parker iránt. Parker szerződéséből a második év csapatopciós, így a Knicks kiszórhatna 1-2 olyan kontraktust, amely a jövő nyárnál tovább nyúlik - a hírek szerint első körös picket nem ad a New York.

Szintén a Knickshez kapcsolható, hogy a 2019-es drafton 1/1-re várt Zion Williamson a Texas Tech ellen lejátszott találkozón elmondta, hogy lenyűgözte a Madison Square Garden hangulata. Williamson azt mondta, hogy "ez a Garden", rengeteg nagy játékos fordult meg a csarnokban, és a kedvence Bernard King, mert a mostohaapja rengeteget mesélt neki arról, hogy King milyen szintű scorer volt. Williamson hozzátette, hogy nem lenne rossz, ha alapszakaszonként 41 meccset az MSG-ben kellene játszania.

Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint a Golden State Warriors továbbra is kész meccselni bármilyen ajánlatot korlátozott szabadügynökére, Pat McCaw-ra - a játékos St. Louisban edz, állítólag nincs is rossz formában, és több gárda is érdeklődik iránta, de mindenki hezitál amiatt, hogy a Warriors tarthatja a McCaw-nak tett ajánlatot.

A Sacramento Kingsszel zárjuk a ma esti híreket. A kaliforniaiak az Indiana Pacersszel két előszezon meccset is játszanak jövőre, október 4-én és október 5-én Mumbaiban - ezek lesznek az első Indiában lejátszott NBA meccsek. A már említett Zach Lowe úgy tudja, hogy a Sacramento hármast keres - már Iman Shumpert sem igazi kiscsatár, az ő kiesése miatt pedig Bogdan Bogdanovicnak és Buddy Hieldnek kell néha hármasban játszania. És ha már Hield, akkor nem hagyhatjuk ki, hogy a dobóhátvéd maga öntött tiszta vizet a pohárba: ő 26 éves és nem 25, nem is érti, hogy az NBA oldalán miért van 25-nek jelölve - szerinte a Wikipediáról tájékozódtak sokan, onnan vették át a fals infót. Amikor a Kingshez került, a csapat tudta, hány éves, minden személyes iratában 1992 szerepel, mint születési dátum.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus