Hírmorzsák 2019-01-02 (20:30)

David Fizdale szerint Nikola Jokic egy 218 centi magas Magic Johnson. Jimmy Butler 35 éves kora előtt befejezi pályafutását. Enes Kanter találkozott a Knicks GM-jével. A Timberwolves árulja Gorgui Dienget. A Mavs Otto Porter iránt érdeklődik. Brook Lopez és Jusuf Nurkic történelmet írtak. Dwane Casey kiakadt egy játékvezetőre. LeBron James már dobál - a Nuggets hívta a nyáron, de nem vette komolyan fontolóra a coloradóiakat. John Wall nem akarta megkockáztatni az Achilles-szakadást. Kevin Love vihető a megfelelő áron? Tristan Thompson szerint Kyrie Irving rögtön Hall of Famer lesz, amint lehet. A Nets kitette Alan Williamst. Russell Westbrook bemutatta új signature cipőjét.

Két pletykával kezdjük. Michael Scotto (The Athletic) egy hosszabb cikket írt arról, hogy mi várható a deadline előtt a csapatoknál, és ebben volt néhány érdekes szemelvény. Az talán kevésbé meglepő, hogy a Minnesota Timberwolves árulja Gorgui Dienget, ki szeretnék takarítani a fizetését a sapka alól - erről hónapok óta tudni. Az azonban talán kevesebbszer jelent meg a hírekben, hogy Otto Porter iránt a Dallas Mavericks is érdeklődik.

A New York Knicks vezetőedzője, David Fizdale a Denver Nuggets elleni találkozó után azt mondta, hogy Nikola Jokic egy 218 centi magas Magic Johnson. A tréner úgy gondolja, hogy a szerb center passzol úgy, mint bármelyik hátvéd az NBA-ben. Jokic egyébként 19 ponttal, 14 pattanóval, 15 gólpasszal és 3 blokkal zárta a Knicks elleni összecsapást.

Szintén a Knickshez kapcsolódik, hogy Enes Kanter bement Scott Perry GM-hez, hogy letisztázza, mi a helyzet - arról ma délelőtt már volt szó, hogy a töröknek nem tetszik, hogy a padon kezd. Kanter Ian Begley-nek (ESPN) azt nyilatkozta, hogy nem kérte Perry-től, hogy cserélje el, mert szeret New Yorkban játszani, de benne is van versenyszellem - játszani akar, nyerni akar, a PO-ba akarja juttatni egy nap a Knickst. Ilyen a vére, ő mindig győzni akar, úgyhogy ha valaki az ellenkezőjére kéri, akkor azt nem fogja teljesíteni. Nem szórakoztató 12-13 meccset veszíteni zsinórban, de Perry megmondta neki, hogy ez pályafutása legnagyobb tesztje, hogy a fejlődési szakaszban is jó csapattárs legyen. Megkérdezte a szakvezetőt, hogy ő mit tenne a helyében, amire azt mondta neki Perry, hogy az egész liga ismeri, tudja, mire képes, nekik pedig arra van szükségük, hogy jó csapattárs legyen.

A Milwaukee Bucks ötöse, Brook Lopez azzal került a hírek középpontjába, hogy a Detroit Pistons ellen 25 pontot szórt 7/12-es triplamutatóval, ezzel a liga történetének első centere lett, aki két egymást követően mérkőzésen is eljutott legalább 7 bedobott hármasig. Arról volt már szó nap közben is, hogy a Portland TrailBlazers centere, Jusuf Nurkic olyan 5 by 5-ot hozott, mint még soha senki a liga történetében - részletek ezen a linken.

A Bucks simán kiütötte a Pistonst, ám az autóvárosiak vezetőedzője, Dwane Casey nagyon felhúzta magát, amikor Thon Maker könyöke Langston Galloway arcával találkozott. Casey időt kért, hogy lecserélje játékosát, és szerette volna, ha visszanézik az esetet, erre az egyik játékvezető visszaszólt neki, ami nagyon nem tetszett a trénernek. Casey szerint elverték őket, ettől függetlenül tiszteletet kellett volna mutatni feléjük. Régóta van a ligában, régebb óta, mint az a bizonyos spori, Karl Lane, ezért úgy érzi, hogy joga van legalább megkérni, hogy nézzen vissza egy ilyen esetet

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James két dologgal is a hírekbe került. Egyrészt Luke Walton vezetőedző elmondása szerint az aranysárga-lilák vezére a tegnapi edzésen dobott először, mióta megsérült az ágyéka - Baxter Holmes (ESPN) forrásai szerint most sem végzett teljes értékű edzésmunkát. Másrészt James Dave McMenaminnek (ESPN) elárulta, hogy a Denver Nuggets tulajdonosa, Josh Kroenke többször is próbálta meggyőzni a nyáron, hogy igazoljon a coloradóiakhoz, de nem nagyon vette számításba a Nuggetset, hiába jó barátja Kroenke.

A Washington Wizards irányítója, John Wall Candace Bucknernek (Washington Post) azt nyilatkozta, hogy az orvos azt mondta neki, hogy ha nem akar továbbra is fájdalommal játszani, nem akarja rontani a saját helyzetét, és nem akarja kockáztatni, hogy elszakad az Achillese, akkor megműtteti a sarkát - mint ismert, Wall ezzel a beavatkozással be is fejezte az idényt. Volt, hogy nemhogy játszani, de járni is alig tudott, ezért egyáltalán nem volt nehéz döntés ez számára - szerette volna, ha az egész csapat ezen az állásponton van.

Marc Stein (New York Times) információi szerint a rivális csapatok vezetői úgy gondolják, hogy Kevin Love eladó lesz a megfelelő áron - január 24-től lehet cserélni, és úgy érzi több vezető is, hogy a Cleveland Cavaliers erőcsatára komoly hatással lehet egy klub eredményességére.

Az is a Cavshez tartozik, hogy a csapat centere, Tristan Thompson Chris Haynesnek (Yahoo Sports) elmondta, hogy nincs miről beszélni, volt csapattársa, Kyrie Irving rögtön be fog kerülni a Hírességek Csarnokába, ahogy lehet. Thompson szerint Irvingnek van aranyérme, NBA bajnoki címe, All-Star gála MVP is volt, és rengeteg nagy dobás is fűződik már a nevéhez. A magasember hozzátette, hogy a jelenlegi Hall of Famerek között is sok olyan játékos van, akik ezeket nem tudják felmutatni, ezért sem kérdés Irving sorsa.

A Philadelphia Sixers sztárja, Jimmy Butler azt mondta Keith Pompey-nak (Philadelphia Inquirer), hogy mire 35 éves lesz, ő már befejezi a kosárlabdázást - jelenleg 29 esztendős. Hogy mikor hagyja abba, azt még nem tudja, majd eldönti, de hogy 35 évesen már nem akar játszani, az biztos.

A Brooklyn Nets kitette keretéből Alan Williamst, aki Kínában folytatja pályafutását - a csapat direkt azért tette ki, hogy a center alá tudja írni szerződését új együttesével.

A végére pedig az Oklahoma City Thunder sztárja, Russell Westbrook maradt, aki a Nike-val együtt bemutatta a Why Not Zer0.2 signature cipőjét:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus