Hírmorzsák 2019-02-25 (15:15)

Eric Gordon szerint csak a Rocketsnek van esélye a Warriors ellen egy négy nyert meccsig tartó párharcban. DeMarcus Cousins szenved visszatérését követően. Kristaps Porzingis nem akart együtt játszani Kevin Duranttel? Devin Booker szerint most a legrosszabb a helyzet a Sunsnál, mióta ő a csapatnál van. Doc Rivers szerint felbecsülhetetlen tapasztalatot jelent a rájátszás. Thad Young szerint a Pacers soha nem adja fel a nehézségek ellenére sem. Brad Stevens csalódott magában, szerinte a Chicago a játék minden elemében felülmúlta a Celticset.

A Golden State Warriors centere, DeMarcus Cousins bevallotta, hogy szenved Achilles-szakadását követő visszatérése után - az ellenfelek kihasználják, hogy védekezésben kevésbé robbanékony, mint a korábbiak során. Cousins elmondása szerint egyértelmű, hogy állandóan őt támadják elzárás-leválás játékoknál - fel kell erre készülnie, és nem szabad faultgondokba kerülnie. Senki nem fogja megsajnálni, ezt tudja - harcolni fog, ahogyan csak telik tőle. Lesznek rossz és jó napok is a folyamat során, most éppen a rosszak vannak.

Ha már a Golden State, akkor itt lehet megemlíteni a Houston Rockets dobóhátvédjét, Eric Gordont, aki a bajnok elleni idegenbeli győzelem után azt mondta, hogy nagyon jó matchup számukra a Warriors, és úgy érzi, csak a Rocketsnek van esélye megnyerni egy PO-párharcot a Golden State-tel szemben. Gordon szerint sok a jó csapat, de a rájátszásban, egy négy nyert mérkőzési tartó sorozatban csak ők tudják megnehezíteni az oaklandiek dolgát.

Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy több emberrel is beszélt, akik biztosak abban, hogy Kristaps Porzingis nem nagyon ugrott ki a bőréből, mikor felmerült, hogy a nyártól mondjuk Kevin Duranttel kell együtt játszania. Azt hozzátette Lowe, hogy nem tudja, ez mennyire lett kommunikálva a New York Knicks felé, de annyi biztos, hogy Porzingis nem ezt tartotta a legjobb lehetőségnek. Az újságíró úgy tudja, hogy a lett magasember a Knicks franchise arca akart lenni, mielőtt a Dallas Maverickshez cserélték volna.

A Knickshez kapcsolódik az is, hogy a csapat híres szurkolóját, Spike Lee-t Samuel L. Jackson a színpadról értesítette ma hajnalban, az Oscar-díj átadóünnepségén, hogy a gárda zsinórban 18 hazai vereség után újra győzött a San Antonio Spurs elleni 130-118-as sikerrel. Lee erre annyit kiabált vissza nevetések közepette, hogy tankolni próbálnak.

A Phoenix Suns sorozatban 17. mérkőzését vesztette el tegnap hajnalban, ami után Devin Booker elárulta, hogy egyszerűen nincsenek közös nevezőn - szerinte most a legrosszabb a helyzet, mióta a csapatnál van, és ez sokatmondó, de továbbra is harcolniuk kell. Felemelt fejjel kell játszaniuk, és meg kell próbálniuk építkezni, a múlttal már nem törődhetnek.

A Los Angeles Clippers a nyugati nyolcadik helyen a PO-ért harcol, Doc Rivers vezetőedző pedig Dan Woike-nak (Los Angeles Times) elárulta, hogy már a rájátszásért folytatott küzdelem is egy tanulási folyamat, rengeteget szedhetnek magukra a fiatalok. Rivers szerint ha bejutnak a PO-ba, olyan dolgokat tudhatnak meg, amit egyébként nem - lehet a rájátszásról beszélni, de az tényleg teljesen más tészta, mint az alapszakasz, és a fiatalokat lenyűgözné az ott tapasztalható atmoszféra.

Az Indiana Pacers Victor Oladipo sérülése ellenére is kiválóan tartja magát a keleti elitben. Thad Young azt nyilatkozta, hogy egész évben az volt jellemző erre a csapatra, hogy sosem adja fel, a végsőkig küzd, és a nehézségek ellenére is megtesz mindent - hisznek önmagukban. A Washington Wizards elleni találkozóról annyit mondott Young, hogy a fővárosiak egy kicsit nagyobb nyomást helyeztek rájuk, amire nem reagáltak jól, viszont a végjátékban több fontos büntetőt is értékesítettek, kulcskosarakat szereztek többen is, és komolyabb előnyt építettek ki, így le tudták zárni a találkozót.

A Boston Celticsnek már nem megy ennyire fényesen, és Brad Stevens vezetőedzővel zárunk, aki a Chicago Bulls elleni zakó után elmondta, hogy a játék minden elemében felülmúlta őket ellenfelük, nincs ezen mit szépíteni - ráadásul amikor a Bulls beindult, már nem lehetett megállítani, ezért jár az elismerés a Chicagónak. Stevens csalódott magában, sokkal jobban kell végeznie a feladatát - biztosítania kell, hogy jobban játszanak támadásban, a gyorsindításaik sem állhatnak le úgy, ahogy most, védekezésben jobban oda kell tenniük magukat, és nagyobb nyomást kell helyezniük a labdás emberre. Nem engedhetnek olyan rohanást az ellenfélnek, mint amilyen sorozatokat kaptak a második és a harmadik negyedben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus