Hírmorzsák 2019-03-03 (21:15)

Andrew Bogut iránt a Warriors és a Sixers is érdeklődik. LeBron James, Josh Hart és Kyle Kuzma is beszéltek a Suns elleni vereségről - Kuzma szerint a liga összes gyenge csapatától kikaptak, ez elfogadhatatlan, valami nincs rendben a Lakersszel. Donovan Mitchell és Rudy Gobert beszéltek arról, hogy milyen volt a "magas" Bucks ellen játszani. Omari Spellman 4 hetet kihagy (boka). Gregg Popovich szerint egész jó csapat a Spurs, ha védekezik. Kevin Durant szerint Joel Embiid ellen a legnehezebb védekezni a centerek közül. Andre Iguodala szerint Steph Curry minden idők második legjobb irányítója.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint a Golden State Warriors és a Philadelphia Sixers érdeklődnek Andrew Bogut iránt. Az ausztrál center hazája bajnokságában játszik, de az ausztrál NBL rájátszásának hamarosan vége - Bogut lett az MVP és az Év Védője is.

A Los Angeles Lakers sztárja, LeBron James a Phoenix Suns elleni vereség után elmondta, hogy szerinte nagyon akart a csapat, esetenként jól is játszott, úgy, ahogyan azt eltervezték, ezt azonban nem tudták végigvinni az egész meccsen - volt lehetőségük, de nem tudták kihasználni. Kyle Kuzma azt mondta, hogy valami nincs rendben a Lakersszel, de az ő dolguk, hogy megpróbálják kijavítani a hibákat, jelenleg azonban egy kicsit tanácstalanok. Azt is hozzátette, hogy olyan csapatoktól kapnak ki, akiktől nem lenne szabad - az összes gyenge együttestől vereséget szenvedtek már, ami elfogadhatatlan. Josh Hart is megszólalt: szerinte nem lógathatják a fejüket, ha nem megy valami, támadásban nem lehetnek önzőek, védekezésben pedig tenniük kell a dolgukat ilyen esetben is. Egységesnek kell maradniuk, ha probléma van, ezen kell javítaniuk. A tehetségük megvan, a tudásuk is, a vezéreik is, hogy a rájátszásba kerüljenek, de ehhez össze kell tartaniuk.

A Sunsnak volt egy igazolása: az arizonaiak az idény végéig szóló szerződést adtak Ray Spaldingnak.

A Utah Jazz hátvédje, Donovan Mitchell 46 pontos karriercsúcsot dobott a Milwaukee Bucks elleni találkozón, ahol a wisconsini gárda több olyan játékost is nélkülözött, akik egyébként az aktív rotáció tagjai, így négy 6'10 (208 centi) vagy ennél magasabb kosarassal kezdett Mike Bundenholzer - ez a legmagasabb kezdőötös volt 2003 óta. Mitchell azt mondta, hogy váratlanul érte ez, de szerinte még sok mindenkit. Rudy Gobert annyit tett hozzá, hogy rendesen megdolgozták fizikailag - mínusz 36-ban végzett, ami a legrosszabb +/- mutató egy győztes csapatban, mióta elkezdték mérni ezt az adatot 20 évvel ezelőtt.

Az Atlanta Hawksnál van egy komolyabb sérülés: az újonc Omari Spellmannak bokasérülése van, ami miatt nagyjából 4 hetet ki kell hagynia.

A San Antonio Spurs trénere, Gregg Popovich az Oklahoma City Thunder legyőzését követően elmondta, hogy nagyjából 10-12 mérkőzés erejéig kiválóan teljesítettek a védekezést elemző statisztikákban. Aztán ez egyszer csak megszűnt, illetve rettenetesen hullámzóak voltak. Abban reménykednek, hogy sikerül egy kicsit statibilizálni a hátul mutatott teljesítményüket az alapszakasz végén, mert ha odateszik magukat védekezésben, egészen jó csapatot alkotnak.

A Golden State Warriors sztárja, Kevin Durant a Philadelphia Sixers elleni összecsapás után elmondta, hogy messze Joel Embiidet a legnehezebb megállítani a liga centerei közül - ha megkapja a labdát, abból mindig két pont vagy legalább jó helyzet alakul ki.

A végére pedig Andre Iguodala maradt, aki azt mondta Durantnek, miután KD úgy gondolta az egyik dobásnál, hogy nem jó helyzetből vállalt, hogy ő és Steph Curry olyanok, mint Michael Jordan, nincs olyan az esetükben, hogy rossz vállalás. Iguodala szerint az emberek nem értik, hogy Durant és Curry jelenléte mennyit jelent a pályán, főleg támadásban. Nem mindig megy nekik sem, de úgy gondolja, hogy Curry például minden idők második legjobb irányítója.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus