Hírmorzsák 2019-03-29 (15:00)

A Kings Nikola Vucevic iránt érdeklődik, a montenegrói maxot fog kérni a nyáron. Jimmy Butler szerint ki fogják fütyülni Minnesotában, de ő is ezt tenné a szurkolók helyében. Austin Rivers szerint ha így védekezik a Rockets, bajnok lehet. Manu Ginobili 20-as mezét visszavonultatta a Spurs. DeMarcus Cousins tudta, hogy Anthony Davis cserét fog kérni. A Celtics is kitiltott egy rasszista szurkolót. Mike Conley a Grizzlies pontlistájának élén. Harrison Barnes szerint óriási lehetőségek vannak a jelenlegi Sacramentóban. Giannis Antetokounmpo bal bokája megsérült. Josh Hart jobb térdét megműtötték (12 hét). Dwight Howard is befejezte a szezont (hát). A Heat-Mavs meccset 2000 szlovén tekintette meg a helyszínen. Jövő januárban Párizs rendez alapszakasz meccset (Hornets-Bucks). 

Sérülésekkel kezdünk, miután ma hajnalban, a Los Angeles Clippers elleni győzelem során megsérült a Milwaukee Bucks sztárjának, Giannis Antetokounmpónak a bal bokája - az előző héten már kihagyott két meccset a görög, akkor is ugyanezzel a testrészével voltak gondok. A Los Angeles Lakers hátvédjét, Josh Hartot megműtötték - a jobb térde miatt kellett kés alá feküdnie, 12 hetes kihagyás vár rá. A Washington Wizards centere, Dwight Howard a hátfájdalmai miatt egészen biztosan nem játszik már idén - mindössze 9 mérkőzésen szerepelt a center ebben a szezonban.

Ugyancsak a Buckshoz tartozik, hogy 2020. január 24-én a Charlotte Hornets a Milwaukee-val csap majd össze Párizsban - ez lesz az első alapszakaszmeccs a francia fővárosban. A Hornets egyszer játszott már Párizsban, 1994-ben a Golden State Warriors volt az ellenfelük egy előszezonmeccsen - a Charlotte-nál van jelenleg Tony Parker és Nicolas Batum is, az ő szerepvállalásuk nem túl meglepő. Az idei idény nyitónapján egyébként 9 francia játékos volt az NBA-ben, több, mint bármelyik másik európai országból.

A Philadelphia Sixers szombat éjszaka először látogat majd Minnesotába, mióta Jimmy Butler a Phillyhez került. Butler annyit mondott erről Marc Steinnek (New York Times), hogy biztosan ki fogják fütyülni, de őszintén szólva ha ő a szurkolók helyében lenne, ugyanezt tenné. Azt is hozzátette, hogy imádja ezt, mert ki akarja, hogy mindig mindenhol szeressék?

A Sixers egyik segédedzője, Billy Lange elhagyja a gárdát, a St. Joseph egyetem vezetőedzője lesz - 2013 óta volt a klubnál, korábban a Villanován Jay Wright munkáját is segítette.

A Sacramento Kingshez két hír is tartozik, egyrészt Sam Amick (The Athletic) értesülései szerint a kaliforniai együttes érdeklődik a nyáron szabadügynökké váló Nikola Vucevic iránt, a montenegrói center pedig maximum szerződést fog kérni, bármelyik gárdához ír majd alá. Másrészt a gárda kiscsatára, Harrison Barnes Jason Andersonnal (Sacramento Bee) beszélgetett arról, mennyire tehetséges a Kings állománya. Barnes azt is hozzátette, hogy nagyon akarnak tanulni a fiatalok, szenvedélyesen kosárlabdáznak, úgyhogy reményei szerint a jó irányba haladnak, mert hatalmas lehetőségek vannak ebben az együttesben.

A Houston Rockets ma hajnalban nagyon simán, 112-85-re verte a Denver Nuggetset, a találkozó után pedig Austin Rivers el is mondta, hogy ha így védekeznek, bajnoki címet nyerhetnek, ők ebben hisznek. A Houston védekezése egyébként az All-Star szünet előtt a 25. volt (112.2 Def Rtg), azóta viszont a második (105.3), úgyhogy nemcsak erről a mérkőzésről van szó.

Azt a délelőtt folyamán láthattátok már, hogy a San Antonio Spurs visszavonultatta Manu Ginobili 20-as mezét - ezen a linken nézhetitek meg a ceremónia pillanatait.

Chris Haynes (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Boston Celtics kitiltotta az egyik nézőjét a mostani idényre és a következő szezonra vonatkozóan, mert rasszista megjegyzésekkel illette a Warriors centerét, DeMarcus Cousinst még egy januári összecsapáson. Cousins szólt a biztonságiaknak, hogy folyamatosan "n*gger"-nek nevezi őt ez a bizonyos illető, amiért ki is vezették az úriembert a csarnokból.

Cousins azzal is bekerült a hírekbe, hogy Haynesnek elmondta, a nyári történések, az ő szerződése körüli mizéria és az egyéb dolgok miatt tudta, hogy a New Orleans Pelicans sztárja, Anthony Davis cserét fog kérni csapatától.

A Memphis Grizzlies irányítója, Mike Conley a Warriors elleni mérkőzés második negyedében előzte meg Marc Gasolt a franchise pontlistáján - a spanyol 11.684 pontig jutott, mielőtt a gárda a Toronto Raptorshoz cserélte a deadline-t megelőzően.

A végére pedig a Miami Heat - Dallas Mavericks mérkőzés maradt, amelyet 2000 szlovén szurkoló tekintett meg a helyszínen - ez volt Goran Dragic és Luka Doncic első egymás elleni meccse. A Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra annyit mondott, hogy olyan volt az egész összecsapás, mintha Ljulbljanában lettek volna. Doncic annyit tett hozzá, hogy nagyszerű volt, de élete során talán először volt ideges egy meccs előtt, hogy ennyien mentek el megnézni a szülővárosából.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus