Hírmorzsák 2019-04-27 (14:00)

Tyronn Lue lenyűgözte a Lakers tulajdonosi körét, Jeanie Buss szívébe is belopta magát, Tom Thibodeau-t szeretné maga mellé első számú segédedzőnek. A Suns találkozott Monty Williamsszel, ma a Blazers két segédedzője lesz porondon az arizonaiaknál. Lehet, hogy Enes Kanter a teljes második kört kénytelen lesz kihagyni sérült válla miatt. A Clippers a deadline-nál bepróbálkozott Kyrie Irvingért. Doc Rivers soha nem volt még büszkébb egyik csapatára sem - Patrick Beverley-ék mindent megpróbáltak Kevin Durant ellen, de van, akinek mindegy, milyen védekezést kap. Tobias Harrisre a Nets, a Jazz, a Mavs és a Grizzlies is rá fog menni a nyáron. Jimmy Butlernek a tisztelet kell, nem a pénz és a hírnév.

Harrison Faigen (Silver Screen and Roll) értesülései szerint Tyronn Lue lenyűgözte a Los Angeles Lakerst az interjúján mutatott felkészültségével. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy Lue beszélt Tom Thibodeau-val, hogy legyen az első számú segédedzője, de Thibodeau vezetőedző szeretne lenni. Wojnarowski hozzátette, hogy érzelmi kötődés alakult ki Lue és Jeanie Buss között, mikor Lue arról mesélt, hogy mit jelentett neki játékosként a Lakers, és hogy mennyire szeretne visszatérni a klubhoz.

Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Phoenix Suns hosszabb beszélgetést folytatott Monty Williamsszel tegnap Torontóban - mint ismert, a tréner a Philadelphia Sixers segédedzője, csapatával a Raptors ellen játszik ma este a keleti PO második körében, Williams pedig a Lakersnél is esélyesként említhető a tréneri posztra. Jalen Jones GM és segédje, Jeff Bower ma találkoznak a Portland TrailBlazers két segédedzőjével, Nate Tibbetts-cel és David Vanterpoollal - ők ketten a Cleveland Cavaliersnél is képben vannak.

A Blazershez kapcsolható, hogy lehet, hogy az oregoniak magasembere, Enes Kanter kihagyja a teljes második kört - még nem tudni, hogy a Denver Nuggets vagy a San Antonio Spurs lesz az ellenfél. Mint ismert, a török játékos bal válla megsérült az Oklahoma City Thunder elleni ötödik ütközet során, és Kanter saját bevallása szerint is fáj a válla, hiába tesz meg mindent a csapat - jelenleg még az átöltözés és az étkezés is problémás számára. Azt mondták neki az orvosok, hogy normál esetben egy hónap a felépülés ebből a sérülésből, de neki nincs egy hónapja, úgyhogy megpróbál majd a fájdalom ellenére játszani.

Shams Charania (The Ahtletic) forrásai szerint a Los Angeles Clippers a deadline előtt megkereste a Boston Celticset Kyrie Irving miatt - a Celtics gyorsan jelezte, hogy nem akarja elcserélni az irányítót. Ez még az előtt történt, hogy Tobias Harrist a Phillyhez cserélte volna a Los Angeles-i alakulat. Mint ismert, a Clippersnek két maximum szerződésre lesz helye a nyáron, lehet, hogy Irving is a kiszemeltek között van.

Az is a Clippershez tartozik, hogy a ma hajnali kiesés után Doc Rivers vezetőedző azt nyilatkozta, hogy soha nem volt még büszkébb a játékosaira a 20 éves NBA edzősködése alatt, mint most - egyszerűen élvezet volt ezzel a társasággal együtt dolgozni. Olyan még nem fordult vele elő, hogy reggel hanyatt-homlok rohant a kocsihoz, hogy mielőbb beérjen edzésre, annyira szeretett velük lenni. Lou Williams és Patrick Beverley azt mondták, hogy többfajta védekezést is megpróbáltak Kevin Durant ellen, egyik sem működött. Van olyan, hogy olyan játékossal találkozik az ember, akinek teljesen mindegy, mit tesznek ellene. Durant is közéjük tartozik, ezt ma hajnalban bizonyította.

Szintén Charania jelentette az előbb már említett Tobias Harrisről, hogy bár a Sixers megpróbál majd hosszabbítani nemrég szerzett játékosával, a Memphis Grizzlies, a Utah Jazz, a Dallas Mavericks és a Brooklyn Nets is megpróbálja majd megszerezni a nyár során.

És a végére maradjunk még a Phillynél, Jimmy Butler beszélgetett Charaniával. Butler azt mondta, hogy ha nyernek, akkor minden rendben van, de ha nem, akkor ő hallatni fogja a hangját, várhatóan lesz mondanivalója. Butler szerint rég megtanulta már, hogy jó játékos és az NBA-be tartozik, de ugyanúgy tiszteli a többieket is, ahogyan ők tisztelik őt, márpedig szerinte ezért érdemes kosárlabdázni. Ő nem a hírnévért vagy a pénzért játszik, hanem azért, hogy minden mérkőzés előtt hátbaverhessék, és azt mondják neki, hogy "ez ma este egy nagy csata lesz". Mindegy, melyik csapatban játszik, az egész liga tudja ezt, minden játékos tisztában van ezzel. Számára a duma nem számít, a pályán nyújtott teljesítmény annál inkább.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus