Hírmorzsák 2019-05-29 (20:30)

Az egész Houston Rockets cserélhető státuszba került. David Griffin megpróbálja meggyőzni Anthony Davist, hogy a Pelicansnél folytassa karrierjét. Kobe Bryant a Lakershez csábítja Kyrie Irvinget - Irving a Lakersnél vagy a Netsnél fog kikötni a nyáron? Adam Silver megerősítette, hogy Rich Paul kifakadt neki Luke Walton miatt. Bob Myers türelmes egy várhatóan viharos off-szezon előtt. A Bucks társtulajdonosa is meg akar mindenkit tartani, legalábbis a csapat magjából. OG Anunoby-nak sérve volt, mielőtt megműtötték a vakbelét, egy fertőzést is kapott, ez nehezítette felépülését. Steph Curry a legesélyesebb a Finals MVP címre. DeMar DeRozan örül, hogy a Raptors a döntőbe jutott.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint a Houston Rockets nagyon szeretné javítani a játékosállományát, mindent megtesz ezért a texasi alakulat és Daryl Morey GM, ezért minden játékos és pick cserélhető státuszba került - Wojnarowski hozzátette, hogy azt nehezen tudja elképzelni, hogy James Harden távozna. Itt Chris Paul lehet érdekes, aki azonban tavaly 4 évre 160 millió dollárért hosszabbított, nem tudni, mekkora csereértéke van jelenleg - Wojnarowski jelentése szerint akár ő is távozhat. Marc Stein (New York Times) úgy tudja, hogy Clint Capela iránt érdeklődtek a legtöbben az elmúlt napokban a Rocketsnél.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans elnöke, David Griffin ma találkozik Anthony Davis-szel. Az eddigi hírek alapján a játékos a vezetőségben bekövetkező változások ellenére is távozni akar az együttestől, de Griffin szeretett volna egy meetinget, ahol megpróbálhatja meggyőzni arról a sztárt, hogy maradjon az együttesnél.

A Boston Celtics irányítójához, Kyrie Irvinghez is tartozik hír: Ric Bucher a Herd with Colin Cowherd műsorban elmondta, hogy információi szerint az irányító a Brooklyn Netshez vagy a Los Angeles Lakershez fog szerződni a nyár folyamán. Bucher úgy tudja, hogy Kobe Bryant különösen komoly erőket mozgósított annak érdekében, hogy Irving az aranysárga-liláknál folytassa (és ezzel visszakerüljön LeBron James mellé), de azt is hozzátette az újságíró, hogy azok alapján, amiket ő hallott, jóval nagyobb esélyt lát arra, hogy Brooklynba teszi át székhelyét Irving.

A Golden State Warriors 2016 óta a legizgalmasabb nyarára készül, hiszen Kevin Durant és Klay Thompson is szabadügynökök lesznek, és bár utóbbi távozására szinte alig mutatkozik esély, KD lelépésére annál nagyobb. A GM-et, Bob Myerst kérdezték arról az újságírók, hogy hogyan tudja függetleníteni magát ettől, és hogyan tud a döntőre koncentrálni mindeközben, mire Myers azt válaszolta, hogy mindkettőt kell csinálni - a játékosok és az edzők a döntőre fókuszálnak, nekik is arra kell figyelniük, de fél szemmel a jövőt is nézniük kell, ez a munkája egyik szépsége, szerintem semmi rossz nincs ebben. Megkérdezték tőle, hogy ráérő pillanataiban beugrott-e már neki az a kérdés, hogy mit fognak csinálni Durant nélkül, ha esetleg távozik a kétszeres döntő MVP, amire azt felelte a szakvezető, hogy nagyon régóta dolgozik már a ligában és a szabadügynökpiacon ahhoz, hogy tudja, semmit nem lehet siettetni. Majd történnek a dolgok, amikor történnek, nekik meg kell próbálni a lehető legjobbat kihozni az FA-piacból.

Ha már a Warriors, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a fogadóirodák szerint Steph Curry a legesélyesebb arra, hogy megnyerje a döntő MVP címet, 1.6-szoros oddsot adnak erre. Kawhi Leonard áll a második helyen, az ő szorzója 3.75, míg Draymond Green és Kevin Durant 11-szeres pénzt fizet.

A Toronto Raptorsnál OG Anunoby Blake Murphy-nek (The Athletic) elárulta, hogy mielőtt sürgősségi műtétet hajtottak végre a vakbelén, sérvet kapott, és egy fertőzés is komplikációt okozott a felépülése során.

A Raptors irányítója, Kyle Lowry elmondta, hogy folyamatosan beszél a nyáron elcserélt DeMar DeRozannel, aki törődik vele, mint a legjobb barátja. Akivel DD tartja a kapcsolatot, mindenkinek írt, hogy mennyire örül annak, hogy eljutott a gárda a fináléba. A játékmester nagyon kiakadt, mikor DeRozant elcserélte a Raptors, de elmondása szerint végig a feladatára koncentrált a szezon során - nem törődött azzal, hogy baráti kapcsolatokat alakítson ki, nem foglalkozott semmi mással, csak azzal, hogy a tőle telhető legjobb játékos legyen a pályán. Sokan mondták, hogy erre vagy arra nem képes, neki pedig be kellett bizonyítania, hogy ezeknek az embereknek nincs igazuk.

Arról volt szó pár napja, hogy Giannis Antetokounmpo azt szeretné, ha a Milwaukee Bucks kerete együtt maradna. Most a klub egyik társtulajdonosa, Marc Lasry beszélgetett Frank Isolával (The Athletic), akinek elmondta, hogy továbbra is a bajnoki cím az együttes célja, és biztos abban, hogy sikerül a görög sztárt hosszútávra is lekötni a csapathoz. Lasry is elmondta, hogy a cél az, hogy mindenkit megtartsanak, és minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy egyben tartsák a gárda magját. Amíg jól szerepel a Bucks, és Giannis úgy érzi, hogy mindent megtesznek azért, hogy megszerezzék a végső győzelmet, úgy gondolja, jó sanszuk van Antetokounmpo megtartására.

A végére pedig a commish, Adam Silver maradt, aki az ESPN-en elárulta, hogy szó szerint úgy történt minden, ahogy Baxter Holmes (ESPN) megírta. Tegnap délután olvashattátok, hogy az újságíró azt állította, hogy Rich Paul odament Silverhez egy étteremben, és elkezdte mondani neki, hogy Luke Walton nem megfelelő ember LeBron James edzőjének. Silver visszakérdezett, hogy ki lenne az, mire Paul Tyronn Lue-t mondta. Silver úgy érzi, hogy mindenkit meg kell hallgatnia, akinek van véleménye, de nem hiszi, hogy Paul azt gondolta, hogy majd ő ezt elismétli bárkinek. Silver azt is hozzátette, hogy ismeri Jeanie Busst, aki szerinte tudja, hogyan kell igazgatni egy klubot. Amikor rosszra fordulnak a dolgok, megy az ujjal mutogatás egymásra, de meg fogja találni a megoldást a Lakers.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus