Hírmorzsák 2019-06-01 (07:30)

A liga 50.000 dollárra büntette a Clipperst tampering miatt. Kevin Durant a második meccsen nem játszik, talán a harmadikon, de valószínűbb, hogy a negyediken igen. Andre Iguodala vádlijával nincs nagyobb gond. Pascal Siakam nem volt elérhető a Spurs számára a Kawhi Leonard cserénél. A döntő első mérkőzése Kanadában minden idők legnézettebb kosármeccse lett. Mike D'Antoni ügynöke nyilatkozott a trénernek felajánlott új szerződés részleteiről. Daryl Morey mindent megtesz, hogy bajnokcsapat legyen a Rockets, de a gárda kezdőötöse valószínűleg marad. A Knicks fontolgatja, hogy lejjebb cserél a draft harmadik helyéről. Cam Reddish hasfalát meg kellett műteni. RJ Barrett nem akar privát edzésre menni a Grizzlieshez.

Arról tegnap este beszámoltunk már, hogy lehet, hogy Kevin Durant a nagydöntő harmadik, de inkább a negyedik mérkőzésén térhet vissza vádlisérülését követően. Ramona Shelburne (ESPN) úgy tudja, hogy a Golden State Warriors sztárja még hetekre lenne a pályára lépéstől, ha ez az alapszakasz lenne - így viszont megpróbálják összedrótozni a finálé közben. Annyi biztos, hogy Durant a második találkozót is kihagyja, ezt Steve Kerr vezetőedző jelentette ki. Andre Iguodala bal vádliján csináltak egy MRI-t, de semmi különlegeset nem mutatott, így Kerr is azt mondta, hogy ha nem történik nagy negatív meglepetés, Iguodala játékával számol a második összecsapáson.

A döntő első mérkőzése 10.1-es nézettségi mutatót hozott, ami jelentős visszaesés az elmúlt négy év fináléjainak első találkozóihoz képest (12.3, 12.4, 13.1, 12.9 visszafelé haladva az években), de azt is hozzá kell tenni, hogy az országos TV-n leadott meccsek a Toronto Raptors esetében mindig alacsonyabb értéket mutatnak, mert a kanadai nézőket nem méri ez az adat. Kanadában 7.3 millió nézőhöz jutott el a finálé első felvonása, átlagban pedig 3.3 millióan figyelték - ez volt minden idők legnézettebb kosárlabda mérkőzése Kanadában. A döntő találkozói egyébként 53 mérkőzés óta elérik a legalább 10.0-s nézettségi mutatót, ez a sorozat nem szakadt meg.

A Raptors feltörekvő sztárjának, Pascal Siakamnak az idei játéka és első meccsen nyújtott teljesítménye felveti a kérdést, hogy vajon megszerezhette volna-e őt a San Antonio Spurs tavaly nyáron - mint ismert, Kawhi Leonardért és Danny Greenért DeMar DeRozan, Jakob Pöltl és a 2019-es első körös ment a Spurshöz. Tim Bontemps (ESPN) azt mondta a Brian Windhorst & The Hoop Collective Podcastben, hogy információi szerint a Toronto nem akarta odaadni Siakamot, Jackie McMullan (ESPN) pedig megerősítette, hogy nem volt elérhető az erőcsatár.

Ha már Kawhi Leonard is szóba került, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a liga 50.000 dollárra büntette a Los Angeles Clipperst az anti-tampering szabály megsértése miatt. A Clippers vezetőedzője, Doc Rivers nemrég egy TV adásban azt mondta, hogy Leonard van a leközelebb Michael Jordanhez azok közül a játékosok közül, akiket valaha látott. LeBron James és Kevin Durant is zseniális kosarasok, és Kawhi sem Jordan, de ő van a legközelebb hozzá - hatalmas kezei vannak, van post játéka, és jó befejező. Nagyszerűen tör be, kiváló védő, és van triplája is.

Arról tegnap délben volt szó, hogy a Houston Rockets nem tárgyal tovább Mike D'Antoni vezetőedzővel a hosszabbításról. Warren LeGarie, D'Antoni ügynöke azt nyilatkozta Jonathan Feigennek (Houston Chronicle), hogy ügyfele mindössze évi 2.5 millió dollárt kapott volna alapvetően - akkor lehetett volna ez évi 5, ha a Rockets PO-ba jut, D'Antoni pedig a szezon végén is ott ül a csapat kispadján, tehát olyan történések áldozata lehetett volna a tréner (mondjuk 1-2 sérülés esetén), amelyre nincs befolyása. Nem kritizálni akarják az ajánlatot, ez biztosan megfelel a Rocketsnek, és valós pénzről van szó, de jogukban áll nem elfogadni ezt, és ezt is teszik az edzők jelenlegi piacát és azt vizsgálva, hogy D'Antoni mit tett a houstoni együttesért.

Arról is volt már szó a napokban, hogy a Rocketsnél minden és mindenki eladó a megfelelő ellenértékért. Daryl Morey GM az előbb említett Feigennek elmondta, hogy neki az a feladata, hogy a lehető legjobb csapatot rakja össze, amely a lehető legnagyobb eséllyel indul a bajnoki címért. Minden aspektust meg kell vizsgálnia, hogy hogyan javulhatnak, a játékosok frontján is, ezért akar jobb kosarasokat. Bármibe kerül, hogy végre megszerezzék a bajnoki címet, meg fogják tenni. Az edzőknél javasolt néhány változtatást, és ha van olyan csere, ami segíthet nekik, lépni fognak. Azt is hozzátette azonban, hogy a kulcsjátékosaikat meg fogják tartani, a kezdőötösében nagyon bízik.

Térjünk át a draftra.

Jonathan Givony (ESPN) forrásai szerint a New York Knicks június 10-én fogadja majd RJ Barrettet privát edzésen, és bár Barrett és a csapat között kölcsönös az érdeklődés, a klub azt is fontolgatja, hogy lejjebb cserél, ezért a Top10-be várt fiatalokat is megnézi, nem csak a Top3-at. A New York a hírek szerint megpróbál olyan játékosokat összeszedni, akik jobban illenek Kevin Durant és mondjuk Kyrie Irving köré, akiket leigazolhatnak a nyár során. Az egyik felmerült csereötlet az Atlanta Hawkst tartalmazza a másik oldalon: a Knicks a harmadik pickért megkaphatja a 8. és a 10. draftjogot. A New York-i alakulat állítólag Cam Reddish-t, Jarrett Culvert, Coby White-ot és Nassir Little-t figyeli.

A végére maradjunk két megemlített játékosnál. Cam Reddish-nek meg kell műteni a hasfalát, ami hathetes felépülést vesz majd igénybe, mielőtt teljesen egészséges lesz - neki ezzel volt problémája egész idényben a Duke egyetemen. A második helyen választó Memphis Grizzlies pedig privát edzésre hívta RJ Barrettet, de a játékos visszautasította azt - a Grizzliesnél Ja Morant az első számú jelölt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus