Hírmorzsák 2019-06-13 (09:45)

A Knicks lemondott Kyrie Irvingről? A New York rá akar menni Kawhi Leonardra. Kevin Durant Achillese elszakadt, megműtötték. A Warriorsnak meg volt a terve Durant hosszútávú megtartására. Durant és Irving a Netsről és a Knicksről beszélgettek KD sérülése előtt. Irving kilép szerződéséből, ügynököt vált, Aron Baynes lehívta játékosopcióját. A Lakers és a Celtics is tárgyal a Pelicansszel Anthony Davisről - az aranysárga-lilák az 1/4-et, Lonzo Ballt és Brandon Ingramet adnák, Kyle Kuzmát nem. A Lakers nincs képben a legnagyobb szabadügynököknél. Tobias Harris és a Nets között kölcsönös az érdeklődés. A Pacers, a Jazz és adott esetben a Celtics is érdeklődik Mike Conley iránt. Dennis Schröder a tripláin akar javítani a nyáron. Történelmet írt a Cavs, díjat nyert Damian Lillard. Deyonta Davis Houstonban.

Arról tegnap este írtunk már külön is, hogy Kevin Durant Achillese elszakadt, és meg is műtötték a Golden State Warriors sztárját. Frank Isola (The Athletic) úgy tudja, hogy a Warriors azt tervezte, hogy hosszútávú szerződést ad Durantnek azzal a kitétellel, hogy bármikor elcserélik, amikor távozni akar - kérdés, hogy ez tervben van-e még.

Hozzá tartozik az a hír is, hogy Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Durant és Kyrie Irving arról beszélgettek KD sérülése előtt, hogy együtt játsszanak a New York Knicksnél vagy a Brooklyn Netsnél - ez a terv alapjaiban változhat most, hogy Durant szinte biztosan kihagyja a teljes következő szezont.

Shams Charania (The Athletic) tegnap délután jelentette, hogy Irving kilép 21.3 millió dolláros utolsó évéből, de ebben semmi meglepő nincs - a Boston Celtics a hírek szerint bízik abban, hogy hosszabbítani tud az irányítóval. Irving egyébként ügynököt váltott: kirúgta Jeff Wechslert, és Wojnarowski forrásai szerint a Roc Nation Sportshoz igazol - ez az ügynökség Jay-Z-é, aki egykor a Nets társtulajdonosa volt... A Celticsnél volt még egy szerződéssel kapcsolatos hír: Aron Baynes lehívta 5.9 millió dolláros játékosopcióját a következő szezonra.

A Boston Irving megtartása mellett meg akarja szerezni Anthony Davist, fel is vették a kapcsolatot a New Orleans Pelicansszel, ahogyan a Los Angeles Lakers is. Tegnap este írtunk arról, hogy Davis ügynöke, Rich Paul figyelmeztette a Celticset, mivel számoljon a csapat, ha cserél a magasemberért, de az ESPN négy újságírója is megerősítette, hogy ez nem nagyon érdekli Danny Ainge-et, aki Davis megszerzését tekinti a legjobb esélynek arra, hogy Irvinget maradásra bírja.

A Lakers bedobta az 1/4-et is Davisért, Marc Stein (New York Times) pedig úgy tudja, hogy a pick mellett Brandon Ingram és Lonzo Ball az aranysárga-lilák ajánlata. A New Orleans közölte a Lakersszel, hogy megpróbál többcsapatos cserét összehozni annak érdekében, hogy azt kaphassa, amit szeretne - az ESPN úgy tudja, hogy az 1/4-et cserélné a Pels egy bizonyított játékosra. A Los Angeles Times újságírói jelentették, hogy a Lakers szeretné, ha Kyle Kuzma nem kerülne be a csomagba, de a Pelicans állítólag őt is akarja - ő egyelőre egy sarkallatos pont a beszélgetések során.

Wojnarowski az ESPN műsorában azt is elmondta, hogy Davis a Lakers legjobb esélye arra, hogy sztárt szerezzen, mert a szabadügynökök egyikénél sem az aranysárga-lila alakulat áll az első helyen a kívánságlistán - akár ez is változhat Davis érkezésével. Woj szerint a Lakers nagy bajban van, ha a draft estéjén választania kell a 4. pickkel, mert az azt jelenti, hogy nem sikerült a Davis-cserét tető alá hozni, a legjobb FA-knál pedig alig-alig kerül számításba.

Térjünk még vissza Irvingre egy kicsit: Ian Begley (SNY.tv) forrásai szerint hatással lehet a Knicks nyári terveire az, hogy egyre többen gondolják úgy a ligában, hogy az irányító inkább a Brooklyn Netset választja. Begley úgy tudja, hogy a Knicks elég erőteljesen megpróbál majd rámenni Kawhi Leonardra a nyár folyamán.

Michael Scotto (The Athletic) információi szerint a Nets és Tobias Harris érdeklődnek egymás iránt - kis érdekesség, hogy Kenny Atkinson testvére, Steve Atkinson volt Harris egyik középiskolai edzője.

A korábban többször is emlegetett Adrian Wojnarowski értesülései szerint a Utah Jazz, az Indiana Pacers, és amennyiben Irving távozik, akkor a Celtics érdeklődik a Memphis Grizzlies játékmestere, Mike Conley iránt.

Az Oklahoma City Thunder irányítója, Dennis Schröder azt nyilatkozta a FIBA.com munkatársának, hogy mivel mindenki elkezdett triplákat dobálni, így természetesen ezen akar dolgozni ő is, fejlődnie kell ebben - emellett a lábait akarja megerősíteni, ezek a nyári céljai.

A Houston Rockets lehívta waiverről az Atlanta Hawks által kitett Deyonta Davist.

A Cleveland Cavaliers tegnap kinevezte Lindsay Gottliebet a csapat egyik segédedzőjének. A hölgy a California egyetem női csapatának vezetőedzője volt - ő az NBA történetének első trénere, aki a női NCAA-ből érkezik a ligába.

A végére pedig a Portland TrailBlazers sztárja, Damian Lillard maradt, aki megnyerte a J. Walter Kennedy Citizenship trófeát - ezt a Kosárlabda-szakírók Szövetsége osztja ki annak a játékosnak vagy edzőnek, aki kiemelkedő szolgálatot tesz a közösségért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus