Hírmorzsák 2019-07-14 (09:30)

Steph Curry készen áll az új kihívásokra. Rob Pelinka szerint jelenleg nincs sokoldalúbb, komplettebb játékos Anthony Davisnél. Joakim Noah-t Új-Zélandról is vinnék, de NBA csapatok is érdeklődnek iránta. Marcus Morris és Nerlens Noel kirúgták Rich Pault. Ben Simmons mégsem játszik a világbajnokságon? Caron Butlert Jason Williamsre és Rex Chapmanre emlékezteti Tyler Herro. Szerződtetések az egész ligából - az egykori 1/1-es Anthony Bennett Houstonban próbálkozik.

Kezdjünk a Golden State Warriors sztárjával, Steph Curry-vel, aki azt nyilatkozta, hogy készen áll az új kihívásra, amit a 2019/20-as szezon fog nyújtani - a Golden State Kevin Durant, Andre Iguodala és Shaun Livingston nélkül vág neki az idénynek, és Klay Thompson is legalább a szezon felét kihagyja. Curry szerint az elmúlt három évben rengeteg dolgot értek el KD-vel, három döntőben jártak, abból kettőt megnyertek. Tehetséges volt a keret, de ez nem volt garancia arra, hogy össze is tudják tenni a játékot a pályán úgy, hogy ennyire sikeresek legyenek.

Új hátvédtársáról, D'Angelo Russellről azt mondta Curry, hogy az egységgel nem lesz probléma, ennyi biztos, tudatosan fogják a játékukat alakítani. Bátorítani fogják egymást, és hinniük kell abban, hogy kihoznak mindent magukból és a másikból. Aztán visszatér Thompson is, onnantól kezdve pedig kifejezetten jó lesz a hátvéd rotációjuk. Izgatott a jövővel kapcsolatban - zsinórban öt finálét vívtak, hármat megnyertek, úgyhogy van mire büszkének lenni, de mindenkinek új kihívás lesz, hogy hogyan tudnak majd visszakerülni erre a szintre.

A Los Angeles Lakersnél bemutatták Anthony Davist, akiről a klub GM-je, Rob Pelinka azt mondta, hogy nincs nála sokoldalúbb kosárlabdázó jelenleg a világon, nincs olyan dolog, amit ne tudna ebből a játékból. Jól dob, képes helyzeteket kreálni, 1-től 5-ös posztig bárki ellen tud védekezni, a gyűrű közelében kiváló "légelhárító", és kitűnően kezeli a labdát. Pelinka azt is hozzátette, hogy Davis odaadása a játék iránt páratlan.

Folytassuk a rövidhírekkel. Marc Stein (New York Times) értesülései szerint Joakim Noah-t a New Zealand Breakers is szeretné megszerezni, amely Noah egykori egyetemi csapattársa, Matt Walsh tulajdonában van, de több NBA együttes is érdeklődik a center iránt, aki jól átgondolja, hol akar játszani a most következő idényben.

Marcus Morris és Nerlens Noel kirúgták Rich Pault - a nyáron mindkét delikvens kihátrált egy-egy szóbeli megállapodásból, de míg Noel újra elkötelezte magát az Oklahoma City Thunderhez, addig Morris a San Antonio Spurs helyett végül a New York Knickshez igazolt.

Paul azt nyilatkozta Adrian Wojnarowskinak (ESPN), hogy Ben Simmons valószínűleg nem játszik az ausztrál válogatottban az idei világbajnokságon - Simmons májusban még tett rá utalást, hogy menni szeretne a szeptemberi kínai vb-re. Paul szerint az egykori 1/1-es inkább a játékán fog dolgozni a nyár során - mint ismert, a Philadelphia Sixers 5 éves maximum hosszabbítást akar bekínálni neki.

A Warriors 4 évre 6.13 millió dollárért szerződtette a draft 39. helyén kiválasztott Alen Smailagicot. A bajnok Toronto Raptors részlegesen garantált 3 évet írt alá az 59. helyen draftolt Dewan Hernandezzel. Az egykori 1/1-es Anthony Bennett nem garantált megállapodást kötött a Houston Rockets-cel - gyakorlatilag edzőtábor-meghívót kapott. Az idei draft 42. helyén elkelő Admiral Schofield 3 évre írt alá a Washington Wizardshoz. Az Atlanta Hawks kitette keretéből Jaylen Adamset.

A draft 33. helyén húzott Carsen Edwards aláírt a Boston Celticshez 3 teljesen garantált + 1 csapatopciós évre - az első három szezonban több mint 4.5 millió dollár garantált pénze lesz. A Sportando úgy tudja, hogy a Denver Nuggets szerződteti a 2017-es dradt 49. helyén kiválasztott Vlatko Cancart. Nikos Varlas (EuroHoops) pedig úgy tudja, hogy a Utah Jazz Nigel Williams-Goss-szal írt alá 3 évre - első két profi évét a Partizannál és az Olympiakosznál töltötte, a görög klubnál kötött szerződésében pedig volt NBA kilépési lehetőség, ezt használta most ki.

Caron Butler az egyik nyári ligás mérkőzés közben a Miami Heat újoncát, Tyler Herrót dicsérte - szerinte nagyon all-around játékos, van benne egy kis Jason Williams és Rex Chapman. Atletikus, robbanékony, rengeteg féle módon tud pontot szerezni - balra és jobbra is ugyanolyan jól indul meg, elzárás-leválásból és catch-and-shoot helyzetekből is hasonlóan veszélyes.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus