Hírmorzsák 2019-08-07 (12:00)

Kyle Lowry boldogságát nem árnyékolta be Kawhi Leonard távozása - szeretne hosszútávon a Raptorsnál maradni. Klay Thompson az All-Star szünet előtt nem tér vissza - kiegyenlített bajnokságot vár. Andre Drummond új diétán van, minden nap lehúz egy korsó sört. Az NCAA bevezette a "Rich Paul-szabályt", LeBron James már reagált is twitteren. A Hornets és a Clippers Jodie Meeks iránt érdeklődik. Rekordösszegért írt alá a Mavs második körös draftoltja.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson azt nyilatkozta Arash Markazinak (Los Angeles Times), hogy az a célja, hogy 110%-osan térjen vissza - ezt egyébként már korábban is elmondta. Az nem reális, hogy az All-Star szünet előtt pályára lépjen, de újfent elmondta, hogy szeretne még ebben az idényben játszani. Máshogy fog kezdődni a szezonja, gyakorlatilag off-szezon módban lesz, amíg elkezdhet majd futni. Kevin Durant, DeMarcus Cousins, Andre Iguodala és Shaun Livingston távozásával teljesen más lesz a liga paritása - a többi klub az elmúlt 5 évben a Warriorst próbálta befogni, és most ez meg is történt. Thompson szerint ezért is volt fontos, hogy megszerezték D'Angelo Russellt, aki bizonyított All-Star, 20 pontos játékos.

A Detroit Pistons centere, Andre Drummond Vince Ellisszel (Detroit Free Press) beszélgetett arról, hogy új diétába kezdett: teljesen kikerültek az étrendjéből a vöröshúsok, halat és zöldséget eszik, és minden nap legurít egy korsó sört, hogy meglegyen a megfelelő kalóriabevitel.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry az amerikai válogatott edzőtáborában elmondta, egyáltalán nem árnyékolja be a nyarát az, hogy Kawhi Leonard a Los Angeles Clippershez szerződött - bajnoki címet nyertek, és bármi történik, ezt már senki nem veheti el tőlük. Annyit mondott Leonardnak, hogy örül annak, ha boldog - mindenkinek örül, aki segített egy fantasztikus eredményt elérni, főleg neki. Hazamehetett Kawhi, a családja és a barátai körül lehet, és tiszteletben kell tartani a döntését - jó barátja lett, el kell fogadni a döntését. Az irányító azt is elmondta, hogy jól érzi magát Torontóban, hosszútávon is szeretne a Raptorsnál maradni, de majd tárgyalnak a hosszabbításról, ha eljön az ideje.

Voltak szerződtetések. Az Atlanta Hawks two-way megállapodást kötött Brandon Goodwinnel - tavaly 16 meccsen szerepelt a Denver Nuggetsnél. A Dallas Mavericks 4 évre 6.7 millió dollárért szerződtette a 45. helyen kiválasztott Isaiah Roby-t, aki rekordot könyvelhet el - korábban soha egyetlen egyetemről draftolt második körös sem keresett 1.5 millió dollárt az első évében. A Minnesota Timberwolves szintén 4 éves kontraktust adott a 43. draftolt Jaylen Nowellnek - ő 1.4 milliót keres az első évében, ez a pénz garantált is, a következő három év viszont csapatopciós. A Charlotte Hornets nem garantált megállapodásokat kötött Joe Chealey-vel és Josh Perkinsszel. A Miami Heat idén draftolt tehetsége, Tyler Herro pedig aláírt a Nike-hoz.

Ben Stinar (AmicoHoops) értesülései szerint a Hornets és a Los Angeles Clippers érdeklődnek Jodie Meeks iránt - a dobóhátvéd a Toronto Raptorsnál fejezte be az előző idényt, bajnok lett.

A végére pedig a "Rich Paul-szabály" maradt. Az egyetemi liga hivatalosan értesítette az érintetteket, hogy az térhet vissza az egyetemre, miután jelentkezett az NBA draftra, de meggondolta magát, akinek az ügynöke legalább főiskolai diplomával rendelkezik, legalább három éve igazolt a Játékosok Szakszervezete által, és elvégez egy személyes tesztet az NCAA indianapolisi irodájában. Ez alapján Rich Paul például kiesne a rostán, hiszen nincs főiskolai diplomája, de azt is érdemes hozzátenni, hogy ez csak azokra a játékosokra vonatkozik, akik vissza akarnak lépni a drafttól, és vissza akarnak térni az egyetemre - eddig ha ügynököt fogadtál, semmilyen esetben nem mehettél vissza az egyetemre, Paul pedig továbbra is lehet újonc játékosok ügynöke, csak az ő ügyfelei már nem térhetnek vissza az egyetemre, addig legalábbis nem, amíg nem lesz diplomája. LeBron James már reagált is twitteren, hogy nagyon fél tőlük az NCAA, de ők nem fognak meghátrálni, és senki nem fogja őket megállítani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus