Hírmorzsák 2019-12-08 (22:00)

A Pelicans egyelőre nem gondolkodik Alvin Gentry menesztésén - a tréner szerint elfogadhatatlan az, ahogyan jelenleg játszanak. A Raptors Tristan Thompson iránt érdeklődik? Luka Doncic beérte egy listán Michael Jordant. Rick Carlisle örül, hogy David Fizdale elkerült New Yorkból. Kyrie Irving még legalább 1-2 hetet kihagy. Gordon Hayward hamarosan visszatérhet. Brad Stevens Jayson Tatum döntéshozói képességét dicsérte. James Harden szerint Russell Westbrook egyre jobb lesz. Scott Brooks úgy gondolja, Bam Adebayo sztárcenter. CJ McCollum megvédte Terry Stottsot a kiállítása után. LeBron Jamesnek mindig különleges Carmelo Anthony ellen játszani.

Sam Amico (Amico Hoops) hozta a hírt, úgyhogy sok-sok zárójelben kell kezelni, de az újságíró információi szerint a Toronto Raptors komolyan érdeklődik a Cleveland Cavaliers centere, Tristan Thompson iránt.

A New Orleans Pelicans vezetőedzője, Alvin Gentry a Dallas Mavericks elleni összecsapás után elmondta, hogy használhatna keresetlen szavakat a teljesítményükre, de inkább nem teszi. A saját sorsukat irányítják: nekik kell harcolni, keményen küzdeni, nem eladni a labdát, pattanózni és megtalálni az embert. Az egyértelmű, hogy jelenleg szenvednek, és nem Zion Williamson lesz erre a megoldás: függetlenül attól, hogy milyen állapotban kezdheti meg a szezon az 1/1-es, jól kellene játszaniuk, a jelenlegi produkciójuk viszont elfogadhatatlan. Ilyen mérkőzéseket nem engedhetnek meg maguknak - senki nem akar az NBA pofozógépe lenni, de jelenleg efelé haladnak. Mindenki azt fogja gondolni, hogy simán legyőzheti őket, és ez a legrosszabb dolog ebben a ligában, ami történhet az emberrel.

Williams Guillory (The Athletic) forrásai szerint a Pelicans egyelőre nem akarja kirúgni Gentryt, hiába kapott ki csapata 46 ponttal a Dallastól. Ez az elképzelés persze változhat, amennyiben a gárda nem nagyon mutat fejlődést a közeljövőben.

Ehhez a meccshez tartozik az is, hogy Luka Doncic sorozatban 18. olyan mérkőzését játszotta, amelyen elért legalább 20 pontot, 5 pattanót és 5 gólpasszt, ezzel beérte a vonatkozó listán Michael Jordant - ez a rekord az NBA-ABA összeolvadás óta.

A Mavs vezetőedzőjének, Rick Carlisle-nak még David Fizdale menesztéséről volt meg a véleménye: örül, hogy kollégája kikerült abból a "kuplerájból", amihez egyébként semmi köze nem volt.

A Boston Celticshez is több hír tartozik. Egyrészt Gordon Hayward egyre közelebb van a visszatéréshez. A swingman már edz, és Brad Stevens vezetőedző nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy Hayward holnap este, a Cleveland Cavaliers ellen már pályára léphet.

Stevens az nba.com munkatársának Jayson Tatumról is beszélt. A tréner azt mondta, hogy Tatum sokkal több duplázást kap, mint korábban, mert az ellenfelek már tudják, mire képes. Ez nagy kihívás, hiszen okosan kell megjátszani a labdát, és sokszor nem is túl szórakoztató, mert nem jelenik meg gólpasszként a statisztikában, csak éppen az ő passza után jöhet egy könnyű assziszt. Stevens szerint Tatum nagyszerű munkát végez ebben a tekintetben - sok játékot hívnak rá és Kemba Walkerre is, mert kitűnően olvassák a védekezést, és jó döntéseket hoznak.

A Brooklyn Netsnél Kyrie Irving olyannyira nincs még játékra kész állapotban, hogy a következő 1-2 hétben fogják visszaépíteni a csapatedzésekbe - az irányító egyelőre dobál, de kontakttal együtt nem tud edzeni.

A Houston Rocketsnél Russell Westbrook sorozatban harmadik tripla-dupláját jegyezte a Phoenix Suns elleni ütközet során. A gárda egykori MVP-je, James Harden azt mondta a meccs után, hogy Westbrook egyre jobb lesz - most fordul elő először, hogy nem az Oklahoma City Thunder játékosa, egyértelmű, hogy szoknia kell még az új helyzetet, ez pedig nem biztos, hogy 20-25 mérkőzés alatt meglesz, lehet, hogy az egész szezon rá fog menni. Harden szerint fontos, hogy amíg ez az időszak tart, addig is gyűjtögetik a győzelmeket. Azt is hozzátette a texasi klub vezére, hogy nagyon mély a keretük, rengeteg olyan játékosuk van, aki képes helyzetet teremteni és kitűnően dobni is.

A Washington Wizardsot irányító Scott Brooks a Miami Heat centerét, Bam Adebayót dicsérte a két együttes egymás elleni meccse után - Adebayo karriercsúcsnak számító 24 pont mellett 14 pattanót jegyzett. Brooks azt mondta, hogy minden elismerése Erik Spoelstra és stábja számára, nagyszerűen fejlesztették Adebayót. Brooks egyenesen odáig ment, hogy sztárcenternek nevezte Adebayót, mert nemcsak az atletikus képességei kimagaslóak, hanem a passzolási képessége is. Azt is kiemelte, hogy a Heat középjátékosának elég jó tempódobása van, mégsem használja ezt - a palánk közelében akar hatékony lenni, és jó helyzetbe akarja hozni a társait.

A Portland TrailBlazers még tegnap hajnalban fogadta a Los Angeles Lakerst, Terry Stottsot pedig pályafutása során először állították ki a játékvezetők, miután hevesen reklamált egy Anthony Davis javára befújt fault után. CJ McCollum a találkozót követően elmondta, hogy nagyon kiegyensúlyozatlan volt a játékvezetés az egész összecsapás során. A játékosok egyébként nagyra értékelik, hogy edzőjük kiáll mellettük. A dobóhátvéd szerint a Blazers nem arról híres, hogy folyamatosan reklamál, de ha valami olyan dolgot látnak, ami teljesen egyértelmű, azon ők is kifakadnak. Stotts sorozata 880 NBA mérkőzés után dőlt meg, ez volt a leghosszabb ilyen jellegű streak a liga jelenlegi trénerei között.

A végére pedig LeBron James maradt, aki tegnap hajnalban Carmelo Anthony ellen játszott, erről kérdezték az újságírók. A Lakers sztárja azt mondta, hogy minden ilyen alkalom különleges számára, amikor egy "testvérével" lehet a pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus