Hírmorzsák 2019-12-20 (13:00)

Pascal Siakam, Norman Powell és Marc Gasol is határozatlan időre kidőltek a Raptorsnál. David Nwaba Achillese elszakadt. Dwane Casey nem látta maga előtt, hogy Siakamból szupersztár lesz. Giannis Antetokounmpo szerint az a legfontosabb, hogy szerény maradjon az ember. A Lakersnél továbbra is az a cél, hogy ne veszítsenek kétszer egymás után. Egyelőre nem tudni még, hogy John Wall pályára lép-e ebben az idényben vagy sem. Négy segédedzőjét is interjúztatta a Knicks, mielőtt kinevezte volna Mike Millert. Kobe Bryant, Tim Duncan, Kevin Garnett és még sokan mások az idei Hall of Fame-be választhatók listáján. Gregg Popovich szerint Ettore Messina minden idők egyik legjobb edzője. Megvannak az All-Star gála fellépői. James Wiseman elhagyta a Memphis Egyetemet, egyedül készül a draftra.

A Toronto Raptorsnál komoly gondok vannak. Arról tegnap délelőtt volt szó, hogy Marc Gasol bal combhajlítója meghúzódott - Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy több hetet kell kihagynia. Norman Powell bal válla részlegesen kiment, a ficam miatt pedig határozatlan ideig nem tud pályára lépni. Még ezeknél is nagyobb gond lehet, hogy Pascal Siakam is határozatlan időre esett ki, neki egy rossz talajfogás miatt meghúzódott az ágyéka. A Brooklyn Netsnél is van rossz hír: David Nwaba jobb Achillese elszakadt a San Antonio Spurs ellen, gyakorlatilag biztos, hogy befejezte az idényt.

Ha már szóba került Siakam, akkor folytassuk vele: a Raptors volt vezetőedzője, Dwane Casey Rod Beardnek (Detroit News) elmondta, hogy nem gondolta volna, hogy Siakamból a liga szupersztárja lesz, egyáltalán nem látta ezt maga előtt. 38 mérkőzésen kezdett az első évében, de nagyjából annyi volt a szerepe, mint Detroitban Bruce Brownnak - az ellenfél legjobb támadóját kellett fognia, de támadásban a dobás volt az utolsó feladata. A tréner szerint ha egy fiatal meg akarja tudni, mit kell tennie ahhoz, hogy a lehető legtöbbet kihozza magából, meg kell nézni Siakam nyári munkáját - nincs pihentetés, napi háromszor edz. Rico Hinesszal együtt nagyszerű munkát végeztek Los Angelesben a támadójátéka fejlesztésével. Mindig is azt gondolta, hogy egy jó kezdő lesz a ligában, a többit saját magának és az elvégzett munkának köszönheti.

Amint arról olvashattatok már, a Milwaukee Bucks legyőzte a Los Angeles Lakerst. A találkozó wisconsini hőse, Giannis Antetokounmpo azt nyilatkozta a meccs után, hogy a legfontosabb az, hogy szerény maradjon az ember, ezt pedig nem egyszerű megtenni azután, hogy 60 meccset nyer az ember a csapatával az alapszakaszban, és az MVP trófeát is begyűjti. Ilyenkor arra gondol mindenki, hogy "oké, mi jöhet még?". Aztán esett le neki és a családjának is, hogy nem is kellene ebben a helyzetben lennie, hiszen ő nem 1/1-es volt, mint Anthony Davis és LeBron James. Alapvetően nem is itt lenne a helye ez ellen a két szörny ellen, de örül annak, hogy mégis ez a helyzet. Mindig fejlődni akar, többet akar adni a csapatának, ettől érzi magát jól.

A Lakers zsinórban két vereséget gyűjtött be, Anthony Davis viszont újra elmondta, hogy harcolni fognak, meg fogják találni a módját annak, hogy nyerjenek, és bár kétszer is kikaptak most zsinórban, továbbra is az a céljuk a szezon során, hogy ez ne forduljon elő még egyszer. Ha veszítenek, tanulni akarnak ebből, hogy a következő mérkőzést már győztesen tudják megvívni.

Candace Buckner (Washington Post) jelentette, hogy a Washington Wizards egyelőre nem döntött azzal kapcsolatban, hogy John Wall játszik-e még vagy sem. Scott Brooks vezetőedző annyit mondott, hogy nincs kőbe vésve semmi, majd Wall egészségi állapotától függően döntenek - jelenleg nagyon tetszik neki játékosa munkamorálja.

Marc Berman (New York Post) értesülései szerint a New York Knicks négy segédedzőjével is leült interjúzni, mielőtt kinevezte volna ideiglenes vezetőedzőnek Mike Millert. A forrás szerint Miller a megfelelő ember volt a megfelelő helyen és időben. A hírek szerint a tréner egy rendíthetetlen személyiség, és pont ilyen kellett a Knicks játékosai számára, ráadásul neki volt egyedül jelentős mennyiségű vezetőedzői tapasztalata.

Nyilvánosságra hozták az idei Hall of Fame-be szavazhatók névsorát. A játékosoknál található Kobe Bryant, Tim Duncan, Kevin Garnett, Chris Bosh, Shawn Marion, Michael Finley, Mark Eaton, Buck Williams, Chauncey Billups, Mark Jackson, Tim Hardaway, Richard Hamilton, Chris Webber, Ben Wallace és Marcus Camby. A profi edzők között van Rick Adelman, George Karl, Dick Motta és Rudy Tomjanovich, míg az egyetemi edzőknél Gene Keady, Rollie Massimino, Bob McKillop, Eddie Sutton, Bo Ryan és Jay Wright. Női vonalon bent lehet Swin Cash, Tamika Catchings, Becky Hammon és Kim Mulkey is - utóbbi játékosként és edzőként is. A nemezetközi listát Toni Kukoc "vezeti".

Az idei szezonban Chicagóban lesz az All-Star gála, ahol Common és Chance The Rapper lesznek a sztárfellépők, ez is hivatalos. Common a csapatokat fogja bemutatni, és arról fog beszélni, hogy mit jelent a városnak a sportág. Chance The Rapper a félidei show-ért fog felelni, emellett öccsével, Taylor Bennett-tel a fiatalok mérkőzésének (Rising Stars) félidei műsoráért is ő fog felelni. 1988-ban volt utoljára All-Star gála Chicagóban, 32 év után tér vissza az esemény a városba.

A San Antonio Spurs legendája, Gregg Popovich Jeff Greernek (The Athletic) elmondta, hogy ha valaki elég okos lett volna, adott volna vezetőedzői állást Ettore Messinának Amerikában - az olasz tréner jelenleg az Olimpia Milanót irányítja. Popovich szerint ez ugyan egyelőre nem történt meg, de ettől még minden idők egyik legjobb edzője Messina

A végére pedig a draft Top5-be várt magasembere, James Wiseman maradt, aki elhagyta a Memphis Egyetemet, ügynököt fogad, és egyénileg készül a 2020-as játékosbörzére. Wiseman 12 meccses eltiltást kapott az NCAA-től, januártól játszhatott volna, de úgy néz ki, hogy nem fog.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus