Hírmorzsák 2019-12-24 (11:00)

LeBron James és Anthony Davis játéka is kérdéses holnap este, de James valószínűleg pályára lép. Dennis Robertson nem megfelelő juttatásokat kért a Lakerstől és a Raptorstól is Kawhi Leonard aláírásáért cserébe - a Lakerstől többek között tulajdonrészt. A Raptors nem számolt komolyan a Lakersszel a Leonardért folytatott versenyben, a Lakers nem foglalkozott Magic Johnson kijelentéseivel. Cserélt a Jazz és a Cavs. Dion Waiters NBA-karrierjének annyi? Kyle Lowry és Dennis Schröder a hét játékosai. David Fizdale TV-s szakértőként folytatja. Enes Kanter évek óta először játszik majd az USA-n kívül. Chandler Parsons szeretné segíteni a Hawkst a pályán is, de megérti, hogy a csapat a fiatalokat fejleszti.

Tegnap este beszámoltunk már róla, hogy egyes források szerint Dion Waiters lejátszhatta utolsó mérkőzését az NBA-ben - részletek ezen a linken.

Ma reggel pedig szó volt már a Utah Jazz és a Cleveland Cavaliers között kötött tranzakcióról, melynek keretein belül Jordan Clarkson és Dante Exum csapatot cseréltek - részletek ezen a linken. Ez utóbbi cikkben volt arról szó, hogy a Cavs elkezdheti árulni idősebb játékosait, és úgy néz ki, ez így is fog történni: Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Cleveland draft pickre és fiatalokra váltja majd veterán kosarasait, legalábbis megpróbálja.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry, illetve az Oklahoma City Thunder hátvédje, Dennis Schröder lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Lowry 4-0-t ment a héten a bajnokkal, ami alatt 24.5 pont, 6.5 pattanó és 10.0 gólpassz voltak a számai. Az OKC ugyanilyen mérleget hozott az elmúlt hét során, a német kosaras pedig 25.3 pontot, 5.3 pattanót és 6.0 gólpasszt rakott a közösbe átlagban.

Térjünk át a sérülésekre. A Chicago Bulls two-way játékosa,. Max Strus bal ACL-szakadást szenvedett december 21-én, a G-Ligában - három héten belül megműtik, majd utána 8-12 hónap lesz a felépülési ideje. A Los Angeles Lakersnél LeBron James és Anthony Davis játéka is kérdéses holnap este, a Los Angeles Clippers elleni városi derbin. Mint ismert, Jamesnek a mellkasi izma húzódott meg még az Indiana Pacers ellen, míg Davisnek a térdével vannak gondok, miután a Denver Nuggets elleni találkozón rálépett egy nedves foltra a parkettán. Azt is hozzá kell tenni, hogy a Jamesszel nagyon jó viszonyt ápoló Dave McMenamin (ESPN) úgy tudja, LeBron játszani fog a sérülése ellenére is.

Maradjunk még az aranysárga-lilák magasemberénél. Bobby Marks (ESPN) lehozta azt, amit egyébként korábban is tudott már mindenki: liga szerte úgy számol minden érintett, hogy Davis hosszabbít a Lakersnél a szezon végén.

Még mindig Lakers, de már más téma: Kawhi Leonard nyári döntéséről, illetve annak körülményeiről Sam Amick (The Athletic) írt egy hosszabb cikket. Ebben az írásban szó van arról, hogy Magic Johnson részt akart venni az aranysárga-lilák oldalán a Leonarddel történő beszélgetésen, annak ellenére, hogy hónapokkal korábban lemondott elnöki posztjáról. A liga szólt Magicnek, hogy ezt nem teheti meg, tekintve hogy már nem a klub alkalmazottja, de Johnson twitteren nyíltan beszélt arról, hogy milyen kapcsolatban vannak.

Kawhi képviselője és nagybátyja, Dennis Robertson direkt arra kért mindenkit, hogy kezelje bizalmasan azt, ami a találkozókon, beszélgetéseken elhangzik, különben az adott együttesnek csökkennek az esélyei Leonard megszerzésére. Ennek ellenére a Lakers nem igazán foglalkozott Magickel - a klub egyik vezetője úgy fogalmazott Amicknek, hogy amit Robertson kért, azt teljesítették, azt senki nem mondta nekik, hogy fogják be Johnson száját is. Amick úgy tudja, hogy a Toronto Raptors egyetlen pillanatra sem gondolta, hogy a Lakers reális opció Leonard számára, az aranysárga-lilák viszont azért mentek rá a döntő MVP-jére, mert egyik játékosuk szerint Kawhi igenis nagyon szeretett volna a Lakershez szerződni.

Szintén ebben a cikkben található, hogy a liga vizsgálatot indított a nyáron a Clippers ellen. A vád az volt, hogy Robertson nem megfelelő juttatásokat akart kicsikarni a Leonardért érdeklődő csapatoktól, legalábbis a Lakerstől és a Raptorstól, de a vizsgálat semmilyen bizonyítékot nem talált arra, hogy a Clippers adott volna ilyet Uncle Dennisnek. Amick forrásai szerint Robertson tulajdonrészt akart a Lakersből, egy állandóan rendelkezésre álló magángépet, egy házat és egy garantált mennyiségű szponzori pénzt akart kisajtolni Jeanis Bussból, akinek ezt mindhárom telefonbeszélgetésük során többször ki is hangsúlyozta - hasonló "ultimátumot" kapott állítólag a Raptors is.

Buss ebből arra következetett, hogy Robertson csak csalinak használja a Lakerst arra, hogy megkapja a Clipperstől, amit szeretne. Mint ismert, a liga az off-szezon során megduplázta a tampering miatt kiszabható büntetések maximális mértékét, és random vizsgálatokat is kezdeményezhet csapatoknál, amennyiben felmerül ennek a veszélye. Bár nem Leonard leigazolása volt az egyetlen gyanús, vélhetően idő előtt megkötött üzlet, az egyik ügynök szerint az új szabályok Robertson miatt kerültek bevezetésre, mivel nem tudta, mit lehet és mit nem - ezzel egyébként egyetértett a liga egyik meg nem nevezett tulajdonosa is.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a New York Knicks volt vezetőedzője, David Fizdale csatlakozik az ESPN-hez, televíziós szakértőként folytatja.

A Boston Celtics török magasembere, Enes Kanter a The Globe and The Mailnek írt levelében bejelentette, hogy játszani fog a karácsonyi, Toronto elleni idegenbeli meccsen. Kanter esetében ez azért nagy szó, mert évek óta először hagyja el az USA-t NBA mérkőzés keretein belül - mint ismert, Kanter folyamatosan bírálja a török elnököt, Recep Tayyip Erdogant, plusz támogatja Erdogan szintén az USA-ban élő ellenfelét, amiért az édesapját Törökországban börtönbe izárták egy időre, Kanter ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a török kormány januárban. A kosaras éppen ezért most minden érintettnek megköszönte, hogy szavatolják a biztonságát.

A végére pedig az Atlanta Hawks veterán játékosa, Chandler Parsons maradt, aki eddig ebben az idényben mindössze 4 mérkőzésen, összesen 43 percet töltött a parketten. Parsons azt nyilatkozta Bryan Kalbroskynak (HoopsHype), hogy szívás, hogy nem játszik - nagyon szeretne pályán lenni és segíteni. Egészséges, szerződése utolsó évében van, úgyhogy meg akarja mutatni a csapatnak, hogy jól van, tud játszani, és győzelmekhez tudja segíteni a gárdát. Mindemellett megérti, hogy mi a cél a Hawksnál, elsősorban fejleszteni akarják a fiatalokat, ezért folyamatosan játékra készen áll, hátha lehetőséget kap.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus