Hírmorzsák 2020-01-20 (10:45)

Steph Curry március 1-jén térhet vissza. A Jazz 4 évre 36 millióért hosszabbított Royce O'Neale-lel. Quin Snyder szerint az a Utah erőssége, hogy minden játékosa csapatban gondolkodik. Russell Westbrook úgy érzi, pozitívnak kell maradniuk a vereségsorozat ellenére is. Rajon Rondo küldte rá Kyle Kuzmát Westbrookra a Rockets-Lakers második félidejében. Marcus Smartnak jelenleg semmit nem jelent a két klubcsúcs, amit a Suns ellen felállított - simán elcserélné azokat egy győzelemre. Kristaps Porzingis kedden visszatér. Zion Williamson játéka már ma estére is kétségesre "javult".

Volt egy hosszabbítás a tegnapi nap folyamán: a Utah Jazz 4 évre 36 millió dollárért szerződött Royce O'Neale-lel, akinek tehát 2024-ig van így szerződése a mormonföldiekkel.

A Jazz a legutóbbi 18 találkozójából 16-ot megnyert. A gárda vezetőedzője, Quin Snyder a Sacramento Kings legyőzése után elmondta, hogy egymásért játszanak a játékosai. A tréner úgy érzi, hogy amikor ez van egy csapatnál, akkor a gyűrű is nagyobbnak tűnik, és mindenki önbizalomtól duzzadva vállal, mert tudja, hogy megteheti. Soha nem egyénekben, hanem csapatban gondolkodnak, ez az erősségük.

Három visszatérésről is jöttek ki hírek. A Dallas Mavericksnél az a terv, hogy Kristaps Porzingis kedden, a Los Angeles Clippers ellen újra pályára lép - 10 meccset hagyott ki a lett térdsérülése miatt, de tegnap már teljes értékű edzésmunkát végzett. A New Orleans Pelicansnél Zion Williamson játéka már ma este kétségesre "javult" - mint ismert, szerdán, a San Antonio Spurs ellen mutatkozik be az 1/1-es a profik között. Marcus Thompson II (The Athletic) úgy tudja, hogy a Golden State Warriors és Steph Curry a március 1-jei visszatérést tűzték ki célul a kétszeres alapszakasz MVP számára - a Washington Wizards ellen térne vissza a játékmester október 30-ai kéztörését követően.

A Houston Rockets zsinórban harmadjára, öt meccsen belül negyedjére kapott ki tegnap hajnalban. A texasiak egyik sztárja, Russell Westbrook azt mondta a mérkőzést követően, hogy pozitívnak kell maradniuk - fontos, hogy mit tesz az ember, ha nehéz helyzetbe kerül. Csak a célokra kell koncentrálniuk, saját magukra kell figyelniük, mert ez is a szezon része. Minden csapatnak vannak ilyen szakaszai, de össze kell tartaniuk. James Harden ugyanúgy elmondta, hogy ez is hozzátartozik az idényhez, de Harden szerint ez az időszak nem tart sokáig, főleg azoknak a csapatoknak, akiket ezek leküzdésére építettek fel. Harcolniuk, fejlődniük kell, az ilyen pillanatokban pedig küzdeniük.

Westbrook a Los Angeles Lakers elleni összecsapás első félidejében kifejezetten jól játszott, aztán a második félidőben átvette az őrzését Kyle Kuzma - amikor Kuzma volt az első számú védője, 92.3 pontot hozott a Houston 100 támadásra vetítve, amikor nem Kuzma fogta, akkor majdnem 10 ponttal jobb volt a Rockets. A Lakers játékosa azt mondta, hogy az ujjtörése miatt jelenleg nem játszó Rajon Rondo félrehívta a félidőben, és azt kérdezte, hogy tudná-e fogni Westbrookot, mire azt válaszolta, hogy "naná". Kuzma is kiemelte, hogy a texasiak irányítója milyen komoly gondokat okozott nekik az első két negyedben azzal, hogy a hátvédeket centermozgással büntette a fizikai erejét kihasználva - ez az előnye szűnt meg a fordulás után azzal, hogy egy nagyobb embert raktak rá.

A Boston Celtics a Phoenix Sunstól kapott ki tegnap, de Marcus Smart két franchise-rekordot is felállított: 22 triplát emelt rá, amiből 11 be is ment, mindkettő klubcsúcs a Celticsnél. Smart azt mondta, hogy játszották, amit szoktak, de senki nem fogta, így elvállalta a dobásokat. Meg akarta büntetni, hogy nem nagyon mozdultak rá, és próbált végig nagy önbizalommal vállalni. Azt is hozzátette a hátvéd, hogy jelenleg semmit nem jelent ez a rekord számára, simán elcserélné egy győzelemre. Persze nagy dolog egy ilyen klubcsúcsot felállítani, mutatja, hogy a kemény munka, amit elvégzett, kezd kifizetődni, de inkább a győzelem, mint a rekord.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus