Hírmorzsák 2020-01-21 (10:30)

Derrick Rose-ért cserélne a Lakers és a Sixers. Ben Simmons és Kawhi Leonard lettek a hét játékosai. Russell Westbrook a második NBA-játékos, akinek minden csapat ellen van tripla-duplája. Kemba Walker pályafutása során először nyert LeBron James ellen. Kyrie Irving a saját nevével vicceskedett. Alvin Gentry tudja, milyen cirkusz lesz Zion Williamson holnapi meccse miatt - Brandon Ingram innentől teltházat vár a Pels mérkőzéseire. Chandler Parsons karrierjének vége? Mike D'Antoni szerint tükörbe kell nézniük, és fejlődniük kell - James Harden szerint egyszer össze fognak tenni egy olyan meccset, amin négy jó negyedük van. Tyler Cook marad a Cavsnél.

Chris Haynes (Yahoo Sports) értesülései szerint a Los Angeles Lakers és a Philadelphia Sixers cserélne a Detroit Pistons irányítójáért, Derrick Rose-ért. Haynes úgy tudja, hogy Rose jól érzi magát Detroitban, nem akar távozni - ez viszont nem sokat számít, ha cserével más csapathoz kerül.

A Sixers irányítója, Ben Simmons, illetve a Los Angeles Clippers döntő MVP-je, Kawhi Leonard lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Az ausztrál 3-1-et ment a Phillyvel, miközben 21.3 pont, 9.5 pattanó és 7.3 gólpassz voltak a mutatói. Leonard 3-0-t hozott a Clippersszel, neki pedig 38.0 pontos, 4.7 pattanós, 5.0 gólpasszos és 2.67 szerzett labdás statisztikái voltak.

A Houston Rockets irányítója, Russell Westbrook a liga történetének második játékosa lett LeBron James után, akinek minden csapat ellen sikerült tripla-duplát elérnie - ma hajnalban 32 ponttal, 11 pattanóval és 12 gólpasszal zárt az Oklahoma City Thunder ellen.

Westbrook nagy estéje ellenére a Houston kikapott, zsinórban negyedik zakóját gyűjtötte be. A gárda trénere, Mike D'Antoni azt nyilatkozta, hogy olyan időszakban vannak, amikor csőstül jön a baj. Tükörbe kell nézniük, neki is, fejlődniük kell, és ha ezt teszik, rendben lesznek. Ha ehelyett elkezdenek kételkedni magukban, akkor lehetnek gondjaik. James Harden hozzátette, hogy ment nekik a játék, aztán abbahagyták azt, ami miatt előnyt tudtak kiharcolni maguknak. Előbb vagy utóbb összeraknak majd egy meccset, amikor mind a négy negyedben jól fognak kosarazni, és abból kell majd építkezniük. Képesek erre, mutatták már ennek a jeleit, egyszerűen olyan kihagyásaik vannak jelenleg, amiket nem engedhetnek meg maguknak.

Westbrook statja mellett azt is ki kell emelni, hogy a Boston Celtics irányítója, Kemba Walker pályafutása során először győzte le LeBron csapatát - a Celtics ma hajnalban 139-107-re verte a Lakerst, így a Walker-James összevetés 1-28-ra javult Walker szempontjából. A Celtics játékmestere még a mérkőzés előtt azt mondta, hogy LeBron generációja legjobbja, az elmúlt 15 év legjobb kosarasa, úgyhogy ez van.

A Brooklyn Nets sztárja, Kyrie Irving ezúttal vicces kedvében volt, amikor Michael Lee-nak (The Athletic) a csapat bajnoki esélyeiről beszélt. Irving azt mondta, hogy "Nem véletlen, hogy amikor a Nets utoljára bajnoki címet nyert, Julius Erving volt a vezér... Csak mondom. Erving. Irving."

A New Orleans Pelicansnél Zion Williamson holnap este megkezdheti profi pályafutását - David Griffin elnök azt is elmondta a múlt héten, hogy nem lesz perclimiten az 1/1-es, de rövid stinteket tölt majd a pályán. A gárda trénere, Alvin Gentry azt nyilatkozta, hogy fel van készülve arra a cirkuszra, ami a San Antonio Spurs elleni mérkőzést körbe fogja venni. A tréner úgy érzi, jót tesz majd a csapatnak, hogy Williamson végre pályára lép, mert vége lesz ennek az egész felhajtásnak, ami a sérüléséről és a szezonkezdéséről szól. El lehet végre kezdeni a rotáción gondolkodni, fejleszteni a csapat játékát, a kosárlabdáé lehet a főszerep. Brandon Ingram azt is hozzátette, hogy minden meccsük teltházas lesz, amint pályára lép Zion. 

Lehet, hogy véget ért Chandler Parsons karrierje? Mint ismert, az Atlanta Hawks játékosa múlt héten autóbalesetet szenvedett, és mint kiderült, azt egy részeg söfőr okozta. A játékost kéviselő Morgan & Morgan közleménye alapján Parsons több súlyos és maradandó sérülést is szenvedett az eset során, többek között traumás agyi sérülést, porckorongsérvet és elszakadt a labrumja is. Az ügyvédi iroda közleményében az áll, hogy a játékos nehezen fogadja el a baleset következményeit - top fizikai formában volt előtte, most pedig a csapat orvosaival azon dolgozik, hogy teljesen felépüljön, és visszatérhessen a pályára, de nem garantált, hogy ez valaha meg fog történni.

A végére a Cleveland Cavaliers maradt, amely adott egy második 10 napos szerződést is Tyler Cooknak - Cook eddig 8 mérkőzésen szerepelt idén a Cavsben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus