Hírmorzsák 2020-01-23 (10:30)

Bogdan Bogdanovics és Robert Covington a Sixers első számú kiszemeltjei. Dwight Powellnek elszakadt az Achillese, a Mavs felvette a kapcsolatot Joakim Noah-val. A Knicks Malik Monkban látja a megoldást? Több együttes is érdeklődik Marcus Morris iránt. Gersson Rosas újra elmondta, hogy Karl-Anthony Towns nem eladó, köré építkezik a Minny. Dwight Howard és Derrick Jones Jr. indulása biztos a zsákolóversenyen. A 2021-es draftot erősebbre várják, mint az ideit. Larry Fitzgerald a Suns kisebbségi tulajdonosa lett. Óriási vihart kavart Izraelben, hogy Amare Stoudemire a Maccabi Tel-Avivhoz szerződött. Sérültlista: Mason Plumlee (2-4 hét, lábfej), Josh Richardson (combhajlító), Ante Zizic. A Pistons kapott egy 9.2 milliós DPE-t.

Kezdjük a sérülésekkel. Tegnap szó volt többször is Dwight Powell sérüléséről, és sajnos beigazolódtak a gyanúk: a Dallas Mavericks magasemberének elszakadt a jobb Achillese. Egyelőre még vizsgálják a lehetséges műtéteket, de az biztos, hogy befejezte az idényt. Tim MacMahon (ESPN) forrásai szerint a Mavs felvette a kapcsolatot Joakim Noah-val - állítólag aggódnak a francia center egészségi állapota miatt, úgyhogy G-Ligás és Európában/Kínában játszó magasemberek leigazolása is felmerült Donnie Nelsonéknál.

Adrian Wojnarowski (ESPN) hozta a hírt, hogy a Denver Nuggets magasembere, Mason Plumlee 2-4 hetes kihagyásra kényszerül, mert megsérült a jobb lábfeje a Minnesota Timberwolves elleni összecsapáson. A Philadelphia Sixers swingmanje, Josh Richardson ma hajnalban, a Toronto Raptors elleni vereség első negyedében kapott a combhajlítójához. Brett Brown vezetőedző annyit mondott, hogy ez megnyitja az utat mások számára, most a többiek bizonyíthatnak - arról nem esett szó, hogy milyen súlyos Richardson problémája. A Cleveland Cavaliersnél Ante Zizic kihagyta az elmúlt 5 meccset, a csapat pedig bejelentette, hogy határozatlan ideig nem játszik a horvát center, mert a fülével vannak gondok - hányingere volt Zizicnek és szédült is. A Detroit Pistons kapott egy 9.2 milliós DPE-kivételt Blake Griffin hosszútávú sérülése miatt - az erőcsatár valószínűleg befejezte a szezont, miután megműtötték a bal térdét.

Ian Begley (SNY.tv) információi szerint a New York Knicks több vezetőségi tagja is megoldásként tekint a Charlotte Hornets hátvédjére, Malik Monkra - mint ismert, a Knicksnek hátvéd posztokon vannak a legnagyobb gondjai a keretet tekintve. Azt is hozzátette az újságíró, hogy nem tudni, tárgyal-e vagy tárgyalt-e egymással a két klub. Szintén ide tartozik, hogy állítólag több csapat is figyeli Marcus Morris helyzetét a Knicksnél, bár a New York kijelentette, hogy nem cseréli el a veterán kiscsatárt, és Morris is elmondta, hogy nem akarja, hogy elcseréljék.

Jon Johnson (KYW Newsradio) forrásai szerint a Philly Bogdan Bogdanovicsra és Robert Covingtonra koncentrál jelen pillanatban. Az elmúlt hetekben gyakorlatilag mindenkit szóba hoztak a Sixersszel, aki kicsit is tud dobni, emellett él és mozog - most úgy tűnik, hogy megvan a két kiszemelt a spacing és a kispad javítására.

A Minnesota GM-je, Gersson Rosas Eric Woodyardnak (ESPN) úgy elmondta, amit nemrég nyilatkozott már: Karl-Anthony Towns nem eladó, ő a keret legjobb játékosa, és köré akar építkezni a TWolves. Mindent megtesznek azért, hogy a lehető legjobb játékos váljon belőle, és így a csapat is kihozza magából a maximumot. Különleges kosarasnak tartják, és minden tőlük telhetőt megcsinálnak annak érdekében, hogy a potenciálja teljes egészét kifejlődje. Rosas azt is elmondta, hogy aktívak lesznek a cserepiacon a deadline előtt - szeretnék javítani az állományt, és ha lehetőség adódik erre, lépni fognak.

Két játékos indulása biztos az idei All-Star gála zsákolóversenyén. Egyrészt a Miami Heattől Derrick Jones Jr. lesz ott biztosan - Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a floridaiai játékosa elfogadta a meghívást. Másrészt a Los Angeles Lakers centere, Dwight Howard is az indulók között szerepel, ezt maga a csapat jelentette be twitteren.

Jonathan Givony (ESPN) már a 2021-es draftról írt, méghozzá elég jókat - a hírek szerint erősebb lehet a jövő évi játékosbörze, mint az idei. A két kiemelt játékos Cade Cunningham és Jalen Green, legalábbis jelen állás szerint - előbbit Luka Doncichoz hasonlítják leginkább, utóbbi pedig a legatletikusabb hátvéd az évfolyamban, akinek drasztikusan javult a külső dobása is az elmúlt időszakban. Givony szerint többen is esélyesek lennének az idei 1/1-re, ha már most jelentkezhetnének a draftra.

Adrian Wojnarowski és Adam Schefter (ESPN) jelentették tegnap, hogy az Arizona Cardinals legendás elkapója, a 36 esztendős (és a következő szezonra is aláíró) Larry Fitzgerald kisebbségi tulajdonrészt vásárolt a Phoenix Sunsból. Fitzgerald a hírek szerint nagyszerű viszonyt ápol a többségi tulajjal, Robert Sarverrel, és már korábban is a franchise nagykövete volt - ott ült például a vezetőségi tagok állásinterjúin. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy különleges helyet foglal el a szívében a Suns és a Phoenix Mercury WNBA alakulat is, és nagyon tiszteli Sarvert. A tulaj a barátja és bizalmasa lett, és nagy szerepet játszott abban, hogy elkötelezte magát a klub felé. Fitzgerald egyébként 2005 óta bérletes a Suns meccseire, és Aaron Rodgers mellett a második aktív NFL-játékos, akinek részesedése van egy NBA-csapatban - a Green Bay Packers irányítója a Milwaukee Bucksba vásárolta be magát 2018-ban.

A végére Amar'e Stoudemire maradt, aki a Maccabi Tel-Avivnál folytatja, ez pedig óriási botrányt kavart Izraelben. Mint ismert, STAT a Hapoel Jeruzsálem kisebbségi tulajdonosa, 5%-ot birtokol a klubból - abból a klubból, amely évtizedek óta a Maccabi legnagyobb riválisa. Többen is az évszázad árulásának tartják, hogy az ősi ellenfélhez szerződött Stoudemire, aki ráadásul a bemutatásakor azt nyilatkozta, hogy egy álma vált valóra azzal, hogy végre az európai elitben kosarazhat. Korábban ő volt a Hapoel történetének egyik legkedveltebb játékosa - ezt a fejezetet itt most le is zárhatja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus