Hírmorzsák 2020-01-30 (10:00)

A Grizzliesnek van egy menekülőútja, Iguodala Dallasba kerülhet. Carmelo Anthony a Blazerstől akar visszavonulni. Andre Drummond iránt nincs kereslet. Elfrid Payton újra kilökne a pályáról bárkit, ha azt teszi, amit ma hajnalban Jae Crowder - Marcus Morris szerint Crowder nőiesen játszik. Frank Vogel szerint még inkább egy nagy család lett a Lakers Kobe Bryant halála után. Markieff Morris és Quinn Cook is mezszámot váltanak. Paolo Coelho könyvet készült kiadni Kobe-val együtt. Rick Fox családja megjárta a poklot vasárnap este. Kawhi Leonard ugyanazzal a géppel, ugyanazzal a pilótával utazott LA-ben, mint Kobe. Csökkenhet a fizetési sapka és a luxusadó szintje, mert kevesebb a liga bevétele.

Kezdjünk ezúttal cserepletykákkal. Tim MacMahon (ESPN) jelentette, hogy a Memphis Grizzlies továbbra is kitart amellett, hogy első körös draftjogot akar Andre Iguodaláért. A ligában több vezető is úgy gondolja, hogy a Grizzliesnek van ajánlata, méghozzá a Dallas Maverickstől, amely Courtney Lee-t és egy 2020-as második körös picket adna Iguodaláért, ha mégsem tudja első körös draftjogra váltani őt a Grizzlies. MacMahon hozzátette, hogy a Mavs tagadja ezt az értesülést.

Adrian Wojnarowski és Stephen A. Smith (mindketten ESPN) az Andre Drummond iránti keresletről beszélgettek, amiről Wojnarowski azt mondta, hogy nagyon kicsi, egyelőre nem nagyon vannak vele kapcsolatos tárgyalások. A Detroit Pistons továbbra is meghallgatja a Drummondért érdeklődőket - érte is első köröst akar csapata, de második körösök is érdeklik az autóvárosiakat, akik azzal számolnak, hogy a center kilép szerződéséből az idény végén.

Azt láthattátok már ma reggel, hogy volt egy kis pitty-putty a ma hajnali New York Knicks - Memphis Grizzlies meccs végén - Elfrid Paytonnak az nem tetszett, hogy a már eldőlt mérkőzés végén Jae Crowder labdát szerzett, majd egy triplát is elvállalt. Crowder twitteren azt írta Tim Leglernek, hogy ő egyféleképp tud játszani, mindent beleadva az utolsó pillanatig. Payton azt állította a meccs után, hogy az a dobás tiszteletlenség volt, és újra megcsinálná, amit tett, bárki lenne ott Crowder helyében. Marcus Morris annyit tett hozzá, hogy Crowder máshogy játssza ezt a játékot - női viselkedésjegyei vannak, floppol és dobálja a fejét. Ez egy férfias játék, és eljön az idő, amikor betelik a pohár - szerinte egyáltalán nem viselkedett profin a Memphis játékosa. Azt is hozzátette, hogy Crowder puhány, a játéka is az, tiszta nőies.

A Portland TrailBlazers veterán kiscsatára, Carmelo Anthony Kerry Eggersnek (Portland Tribune) elmondta, hogy szeretne maradni a csapatnál, és úgy érzi, Portlandben kell befejeznie pályafutását. Korábban is kerülhetett volna a klubhoz, nem úgy alakultak a dolgok, de karrierje és élete jelenlegi állását tekintve a Blazerstől akar visszavonulni. Boldog, nagyon kedveli a csapattársait - mikor az együtteshez került, mindenki nagy szerettel fogadta, hálásak voltak, hogy Portlandbe igazolt. Anthony hozzátette, hogy az edzők is fantasztikusak: minden nap beszélnek arról, hogy mit tehet a csapat és a fiatal játékosok fejlesztésének érdekében. Az első naptól kezdve nagyszerűen együtt tud dolgozni mindenkivel, egyfelé húznak.

Az Orlando Magic egy második 10 napos szerződést is kötött Gary Clarkkal - 5 meccsen 4.0 pontos átlaga volt eddig Clarknak a Magicnél, meccsenként 13.7 percet töltött a parketten.

Természetesen Kobe Bryanttel kapcsolatban is jöttek ki hírek. Markieff Morris 88-asban fog játszani ezek után a 8-as helyett, Quinn Cook pedig a 2-esről vált 28-asra, mivel a 2-es a vasárnapi helikopter-balesetben szintén elhunyt Gianna Bryant száma volt. A brazil író, Paolo Coelho elmondta, hogy közös könyvet írtak Bryanttel, de az ex-kosaras halála után törölte minden eddig megírt mondatát, mert Kobe nélkül nincs értelme kiadni a könyvet. Felesége, Vanessa Bryant is búcsúzott Bryanttől, lányuktól és a többi áldozattól is instagramon. Rick Fox arról beszélt, hogy a róla elterjedt hamis halálhír rengeteg embert rázott meg a környezetében - olyan dolgokon ment keresztül a családja, amit nem is igazán tud átérezni.

Közben kiderült, hogy Kawhi Leonard ugyanazzal a helikopterrel, ugyanazzal a pilótával repült mindig, mint Kobe. Leonard azt nyilatkozta, hogy Ara Zobayan az egyik legjobb pilóta volt, akit csak kívánhat magának az ember, teljesen szürreális számára, ami történt. Megkérdezték tőle azt is, hogy kevesebbet fog-e helikopterrel utazni a történtek után, amire azt mondta, hogy még nem tudja, nagyon sok minden jár a fejében.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Frank Vogel azt nyilatkozta, hogy a tegnapi összetartásuk csak megerősítette azt az érzést, amit már korábban is gondoltak: ez a csapat nagyon gyorsan egy nagy családdá változott. Ez persze minden csapatnál téma, de a jelenlegi Lakersnél tényleg rettenetesen gyorsan megkedvelték egymást az emberek. Tudják, milyen esélyük van idén, és a történtek még közelebb hozták őket. A tréner elmondása szerint azt javasolta a játékosainak, hogy akkor álljanak a média elé, ha úgy érzik, készen állnak erre. Azt is hozzátette, hogy mindent megtesznek, hogy Kobe büszke legyen rájuk. Vogel úgy érzi, hogy a péntek esti, Portland elleni mérkőzés és az, hogy pályára léphetnek, segíteni fog abban, hogy feldolgozzák az eseményeket. Azt is megemlítette a tréner, hogy volt, aki nem tudott arról, hogy Kobe elhunyt - volt, akinek ő mondta meg, hogy mi történt, és ez volt a legnehezebb feladat.

A végére pedig a liga maradt: a már említett Adrian Wojnarowski és Bobby Marks (ESPN) információi szerint az NBA valószínűleg csökkenést fog prognosztizálni a 2020/21-es idényre a fizetési sapkát és a luxusadó szintjét tekintve is, mivel csökkentek a bevételek. Az előrejelzést még ma megtudhatjuk - a liga azt akarja, hogy a deadline előtt mindenki lássa, mivel számolhat a jövőben. Sok csapat állítólag a következő idényre is azzal számol, hogy a beharangozott 116 milliós helyett csak 113 milliós lesz a sapka. Daryl Morey egykori, Hong Kongot támogató tweetje a hírek szerint 150-200 millió dollárjába fájt a ligának.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus