Hírmorzsák 2020-02-01 (15:30)

Rose ára egy lottery pick. A Hawks Capela iránt érdeklődik. Jrue Holiday valószínűleg marad a Pelsnél, a Nuggets és a Heat még mindig képben vannak. Doncic legalább 6 mérkőzést kihagy (boka). Giannis szerint Bledsoe és Brook Lopez is All-Star lehetett volna tőlük. Megvannak a Rising Stars meccs főszereplői. Frank Vogel és Nick Nurse lesznek a főmeccs két trénere. Hield ott lesz a tripladobón, Doncic és Joe Harris még gondolkodnak. 2-esben és 24-esben játszik majd az All-Star főmérkőzésének két csapata. Beal, Booker és Beal ügynöke kritizálták a ligát azért, mert lemaradtak a gáláról, Jaxson Hayes egy fokkal tovább ment. Doc Rivers szerint a Clippers úgy adózhat Kobe emlékének, ha bajnok lesz. Pierce szerint akkor lesz változás a Knicksnél, ha új tulajdonos lesz. A Magic nem kapott DPE-t Isaac sérülése miatt.

Kezdjünk cserepletykákkal. Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint több csapat, köztük az Atlanta Hawks is szeretne cserélni a Houston Rockets centeréért, Clint Capeláért - mint ismert, a svájci az előző off-szezonban cserélhető státuszba került, igaz, leginkább Jimmy Butler megszerzésének érdekében. A Hawks centert keres, ez nyílt titok - összehozták már a csapatot Andre Drummonddal, Steven Adamsszel és tavalyi ötösükkel, Dewayne Dedmonnal is a cserepletykák során.

Charania úgy tudja, hogy a New Orleans Pelicans hátvédje, Jrue Holiday maradni fog a deadline-nál jelenlegi kenyéradójánál. Többen is arra spekuláltak, hogy Holiday majd cserét kér a Pelstől, de ez eddig nem történt meg, sőt, nagyszerűen érzi magát New Orleansban, elkötelezett a franchise iránt, és legalább ezt az idényt szeretné megnézni, hogy merre halad a klub. A Pelicans alapvetően is az egész idényt szerette volna felhasználni arra, hogy felmérje, mit kell tennie a kerettel, David Griffin GM pedig nem változtatott álláspontján. A Denver Nuggets és a Miami Heat továbbra is érdeklődik Holiday iránt, de több más együttes is bejöhet a képbe még. A New Orleans nem árulja játékosát, és egyelőre elég borsos Holiday ára.

Azt a hírt is Charania hozta, hogy Derrick Rose-ért lottery (Top14-es) első körös picket akar a Detroit Pistons.

A liga elutasította az Orlando Magic DPE kérelmét Jonathan Isaacre - mivel az előzetes várakozások alapján március közepe táján visszatérhet Isaac, a liga pedig általában csak arra ad Disabled Player Exception kivételt, ha valaki a teljes szezonra kiesik.

Tim MacMahon (ESPN) írt cikket a Memphis Grizzlies üdvöskéjéről, Ja Morantről, aki végzős középiskolásként nem volt a reflektorfényben, aztán egyre ismertebb lett, most pedig az NBA egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon. Morant azt nyilatkozta, hogy van teher a vállán amiatt, amin keresztül kellett mennie azért, hogy most a ligában legyen. Az édesapja mindig azt mondta neki, hogy arra született, hogy a nagy pillanatokban teljesítsen, az anyukája pedig azt, hogy senki nem jobb nála. Taylor Jenkins vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy Morant egyáltalán nem ijed meg a clutch szituációktól, óriási játékos lesz belőle.

Tegnap írtunk arról, hogy Luka Doncic bokasérülést szenvedett az egyik edzésen, Rick Carlisle vezetőedző pedig azt nyilatkozta, hogy a szlovén klasszis legalább 6 mérkőzést kihagy. Ennyit egyébként 8 nap alatt játszik le a Dallas - az All-Star hétvége előtt besűrűsödik a program, ez pedig most nem jön jól a Mavsnek.

A Milwaukee Bucks MVP-je, Giannis Antetokounmpo Eric Woodyardnak (ESPN) elmondta, hogy szerinte több All-Star játékost kellene adnia a Bucksnak - Eric Bledsoe-t vagy/és Brook Lopezt. A görög szerint Bledsoe 20-25 pontos játékos lehetne, ha többet játszana, de nem teszi - rengeteget áldozott a csapatért, aminek az egyik vezére, és ez Brook Lopezre is igaz. Mindenki nagyon önzetlen a Milwaukee-nál, csak a győzelem érdekli őket - annak ellenére, hogy Bledsoe nem került be az AS csapatba, minden meccsen mindent kiad magából az együttes sikeréért.

Antetokounmpo másról is beszélt: jelenleg úgy néz ki, hogy 70 meccset is nyerhetnek az alapszakaszban, de még nincsenek készen - az a lényeg, hogy a lehető legtöbbet fejlődjék a PO-ig. Nagyon motivált mindenki, hiszen még nem értek el semmit. Ez persze semmit nem von le az eddigi érdemeikből, de hosszú út előtt állnak még. Korábban is elmondta már, de újra megteszi: a céljuk az, hogy még júniusban is versenyben legyenek, és addigra a lehető legjobb formájukat tudják mutatni.

Jöjjön egy-két All-Star hír. Tegnap este olvashattátok a Rising Stars meccs főszereplőit. Az is eldőlt ma hajnalban, hogy a főmérkőzésen Nick Nurse irányítja majd a Team Giannist - Mike Budenholzer lenne az edző, de tavaly is ő volt, kétszer egymás után pedig nem lehet. Az már korábban tudható volt, hogy Frank Vogel lesz a Team LeBron trénere. Az is a főmeccshez tartozik, hogy LeBronéknál mindenki 2-esben, Gianniséknál pedig mindenki 24-esben fog szerepelni Gianna és Kobe Bryant emlékére - mindkét csapat mezein lesz 9 csillag a helikopter-balesetben elhunytak iránti tiszteletből. Chris Haynes (Yahoo Sports) információi szerint Buddy Hield ott lesz a tripladobón, Doncic és Joe Harris még gondolkodnak rajta.

A főmeccsről egyébként Bradley Beal volt az egyik legnagyobb kimaradó, ha csak az egyéni statisztikákat nézzük, a Washington Wizards dobóhátvédje pedig nem is fogta vissza magát, mikor erről kérdezték. Beal szerint ez tiszteletlenség, bár számított rá - egyébként is, akik számítanak, azok tudják, hogy ő All-Star. Innentől csak arra koncentrál, hogy a csapatát a PO-ba segítse.

Beal ügynöke, Mark Bartelstein azért továbbfűzte a dolgot: szerinte a keleti edzők pocsék üzenetet közvetítenek azzal, hogy szerintük csak a legsikeresebb csapatokból lehet válogatni. Bartelstein úgy gondolja, hogy az AS a legjobb játékosok számára van, Beal pedig bizonyított - precedens nélküli, hogy valakinek ilyen szezonja legyen, és mégis lemaradjon a gáláról. Szerinte ügyfele a nyáron elkötelezte magát a fővárosi franchise mellett, pedig mehetett volna sokkal jobb csapatba is, akkor pedig garantált lett volna, hogy ott van az All-Staron. Az nem véletlen, hogy a játékosok a második helyre szavazták - keleten Giannist leszámítva senkire nem készülnek keményebben az ellenfelek, mint Bealre. A Wizards újjáépül, és azzal, hogy emiatt lehúzták Bealt az All-Staron, pocsék üzenetet közvetítettek a trénerek.

A Phoenix Suns sztárja, Devin Booker is kiakadt, aki azt mondta, hogy más a mostani NBA, mint amire gyerekként beleszeretett, ahol a legjobb játékosok vettek részt az All-Staron. Most a szórakoztatás, a dráma meg a politikai játszmák a lényegesek - mivel jól vannak fizetve, így nyilván hallgatniuk is kellene. Megkérdezték tőle, hogy mi lenne a megoldás, mire azt mondta, hogy a legjobbaknak kellene szerepelniük az AS főmérkőzésén.

A New Orleans Pelicans újonc centere, Jaxson Hayes ennél tovább ment, amiért nem kapott meghívást a Rising Star meccsre: "Leszophat az NBA... remélem, ezt a videót mindenki látja, aztán majd megbüntethettek". Hayes ezt követően elnézést kért.

Kobe halálához kapcsolódik, hogy Carmelo Anthony nem játszott ma hajnalban, a Portland TrailBlazers Los Angeles Lakers elleni összecsapásán, mert továbbra is mélyen gyászolja Bryantet. Arról nemrég láthattatok egy videós összefoglalót, hogy milyen emlékezést szervezett a Lakers Kobe tiszteletére. LeBron James és Anthony Davis egy-egy tetoválást is magukra varrattak a Black Mamba tiszteletére.

A Los Angeles Clippers vezetőedzője, Doc Rivers még a Sacramento Kings elleni vereség előtt elmondta, hogy már vasárnap beszéltek erről csapaton belül: úgy adózhatnak leginkább Kobe emlékének, ha bajnoki címet nyernek. Ez a céljuk - ez volt korábban is, aztán jött ez a tragédia. Azt mindenki tudja, mennyi áldozatot hozott a sikerért Bryant - ahhoz, hogy bajnokok legyenek, nekik is ezt kell tenniük, különben nem nyerik meg az aranygyűrűt.

A végére pedig Paul Pierce maradt, aki Alex Smith-szel (SNY.tv) beszélgetett a New York Knicksről. A bostoni legenda szerint az elmúlt 5-10 évben ugyanaz a téma a Knicksszel kapcsolatban - ez nem egy új mélység a franchise számára, hiszen annál lejjebb már amúgy sem kerülhetnek, ahol voltak. Pierce szerint mindenki arra vár, hogy a Knicks végre releváns csapat legyen. A szabadügynökök sorban mondanak nemet nekik, Kevin Durant és Kyrie Irving inkább a Brooklyn Netshez mentek, Zion Williamsont se sikerült kiválasztani a drafton. Változás kell a New Yorkhoz, és Pierce úgy gondolja, hogy ha megváltozik a klub tulajdonosának személye, akkor eljön a változás a pályán is. PP szerint ugyanez történt a Clippersszel is, amely most az egyik legnagyobb bajnokesélyes.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus