Hírmorzsák 2020-02-20 (11:35)

Karl-Anthony Towns határozatlan ideig nem játszik (csukló). Tom Thibodeau szeretne a Knicks vezetőedzője lenni. A Lakers érdeklődhet Moe Harkless iránt, ha kivásárolja a New York. John Beilein több mint 12 millió dollárról mondott le, hogy távozhasson - teljesen elvesztette az öltözőt a thugs-slugs eset után. Andre Drummond nem sokáig marad Clevelandben? Al Horford a cserék közé került a Sixersnél. Kris Dunn további 4-6 hetet kénytelen kihagyni. Clint Capela még két hétig harcképtelen lesz. A Warriors Jeremy Pargótól és Zach Norvell Jr.-tól is búcsút vesz. A liga jövőre is megtartaná a célpont-rendszert az All-Star főmeccsére - 40 perces, célpontos mecsek lennének a szezonközi kupa összecsapásai.

Kezdjük a sérülésekkel. A Minnesota Timberwolves sztárja, Karl-Anthony Towns határozatlan ideig nem léphet pályára bal csuklósérülése miatt - Ryan Saunders vezetőedző elmondta, hogy nem tudja, Towns mikor lesz bevethető, hány meccset kell kihagynia. Az Atlanta Hawks új centere, Clint Capela még legalább két hétig harcképtelen lesz, továbbra is a saroksérüléséből próbál felépülni - egyelőre dobál, és erőnléti edzést végez, mást nem. A Chicago Bulls irányítója, Kris Dunn 4-6 hétig rehabol MCL-sérüléséből, ezt követően kezdheti el a tréningeket - nála már volt arról szó, hogy lehet, hogy a teljes hátralévő idényben hiányozni fog.

Marc Berman (New York Post) információi szerint Tom Thibodeau nagyon szeretne a New York Knicks vezetőedzője lenni - a jelenlegi állás szerint még akár befutó is lehet. Berman úgy tudja, hogy Thibodeau biztos abban, hogy együtt tud dolgozni az új elnökkel, Leon Rose-zal, és hogy hozhatja a saját embereit is. A tulajdonosi kör miatt semmi sem biztos a Knicksnél, de a Rose-zal ápolt korábbi munkakapcsolata miatt Thibodeau szívesen próbálkozna New Yorkban.

Sam Amick (The Athletic) információi szerint a Los Angeles Lakers érdeklődhet Moe Harkless iránt, amennyiben a játékost kivásárolja a New York.

A Cleveland Cavaliersnél trénert váltottak tegnap, és mint arról beszámoltunk, az előző vezetőedző, John Beilein komoly összegről mondott le, csak hogy ne kelljen a Cavsnél dolgoznia: a Shams Charania, Jason Lloyd, Joe Vardon (mindhárman The Athletic) trió forrásai szerint több mint 12 millió dollárnyi garantált pénzt hagyott az asztalon Beilein. A tréner állítólag nem sok kiegyensúlyozottságot mutatott a játékosokkal való kapcsolatában, így nem tudott normális viszonyt kiépíteni velük, legalábbis hosszútávon. Az egyik forrás úgy jellemezte Beileint, hogy egy diktátor volt, nem egy olyan edző, aki illik a mai NBA-hez.

Volt Beileinnek az a bizonyos esete, amikor gengsztereknek hívta a játékosokat egy videózás során - állítólag véletlenül, a "thugs" helyett a "slugs" szót akarta használni arra, hogy milyen lassan mozognak. A The Athletic újságírói szerint azonban voltak olyan játékosok, akik sosem hitték ezt el, sőt, sértőnek találták, mert úgy érezték, hogy a tréner hülyének nézi őket. Innentől kezdve sokan arra utaztak, hogy olyan számokat hallgassanak, amikor Beilein hallótávolságban volt tőlük, amelyben szerepelt a "thug" szó. A forrás szerint onnan nem volt visszaút már, és az egyik, meg nem nevezett játékos el is mondta, hogy számára az volt a legrosszabb, hogy Beilein nem vállalta a felelősséget a tetteiért.

Az előbb említett újságírótrió azt is megírta, hogy Andre Drummond nem sokkal a cseréje után azt mondta, hogy a Cavsnél rosszabb a helyzet, mint a Detroit Pistonsnál, és ez is hatással lesz majd arra, hogy lehívja-e 29 milliós játékosopcióját. Egy korábbi GM azt nyilatkozta Greg Swartznak, hogy szerinte Drummond nem sokáig marad az ohióiaknál, nyáron újra csapatot válthat - elcserélheti őt a Cavs, ha lehívja játékosopcióját, de sign-and-trade-del is postázhatják másik klubhoz.

A Philadelphia Sixersnél Al Horford a cserepadra kerül, de maga az érintett azt nyilatkozta a tegnapi edzés után, hogy erre van szüksége a csapatnak, úgyhogy ezt teszik. Nem is nagyon gondolkodik ezen, mert most csak az számít neki, hogy újra a csapattal van, és felfrissülve várja a szezon második felét.

A Golden State Warriors nem tartja meg sem Jeremy Pargót, sem Zach Norvell Jr.-t, miután lejár a 10 napos szerződésük. Steve Kerr vezetőedző elmondta, hogy sok játékos van a listájukon, akiket meg szeretnének nézni, és jó esély van rá, hogy a szezon utolsó hónapjaiban, őket fogják kipróbálni.

A végére pedig a liga maradt, amely több szabályon is gondolkodik Zach Lowe (ESPN) értesülései szerint. Az újságíró úgy tudja, hogy a jövő évi All-Star főmeccsen is célpont-rendszer lesz - ahogy idén, jövőre is 24 pontot adnak hozzá a harmadik negyed végén a vezető csapat pontszámához, és az lesz a célpont, melyet elérve az egyik együttes nyerhet a végén. Eredetileg egyébként 38 pont lett volna az ötlet, Kobe Bryant halála miatt lett 24. A liga állítólag azon is gondolkodik, hogy ne büntetővel érjen véget a meccs: a potenciális meccsnyerő kosárnál szabálytalankodó csapattól levonnának inkább egy pontot büntető helyett.

A liga vezetőségében dolgozó Byron Spruell azt nyilatkozta Lowe-nak, hogy a reményeik szerint 2020/21-ben bevezetendő, szezonközi kupa 40 perces meccsekkel, célpontos rendszerben fog zajlani - ez, illetve az utolsó PO-helyekről döntő "előrájátszás" továbbra is előkelő helyen áll az NBA kívánságlistáján.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus