Hírmorzsák 2020-04-16 (09:15)

Eric Gordon szerint decemberben kellene kezdődnie a szezonnak egyébként is. Jayson Tatum azóta nem kosarazott, hogy véget ért az idény. Arturas Karnisovas a játékosfejlesztés fontosságát hangsúlyozta Chicagóban - arról is beszélt, hogy milyen játékot szeretne látni a csapattól, milyen játékosokat kedvel, és mivel van gond. David Blatt szerződése lejárt a Knicksnél. Scottie Pippen már nincs a Bulls alkalmazásában. Dr. Anthony Fauci szerint csak szurkolók nélkül folytatódhat az NBA. Yam Madar, Jaden McDaniels, Oscar Tschiebwe és EJ Montgomery is bejelentkeztek a draftra. 

A Chicago Bulls új vezetője, Arturas Karnisovas sajtótájékoztatót tartott a bemutatásakor. A szakvezető elmondta, hogy a Bulls a második legfiatalabb együttes a ligában, nagyszerű fiatal maggal rendelkezik, jól draftolt az együttes. A játékosok játszani akarnak, de még inkább nyerni - neki az a feladata, hogy ezt elősegítse. Denverben is nagyon fontos volt, és Chicagóban is rendkívüli jelentőségű lesz, hogy a játékosokat fejleszteni kell. Drafttal, szabadügynökpiacon és cserék útján lehet csapatot építeni. Úgy gondolja, hogy leginkább a draft útján és a kiválasztottak fejlesztésével lehet folyamatosan, évről évre előrébb lépni.

Karnisovas azt is elmondta, hogy már beszélt Jim Boylen vezetőedzővel arról, hogy milyen stílusú kosárlabdát szeretne látni, milyen játékosokat szeret. A nagy tempót és a labdajáratást kedveli, mert ez szórakoztató játék - Denverben is nagyszerűen passzoló csapatuk volt. Azokat a kosarasokat szereti leginkább, akik több poszton is bevethetőek, és magas a játékintelligenciájuk. Az új vezető elmondta, hogy sok Bulls meccset látott a mostani idényből, és szerinte két komoly probléma van: a dobás és a lepattanózás.

Van két vezetőségi változás. Ian Begley (SNY.tv) jelentette, hogy kedden lejárt David Blatt tanácsadói megbízatása a New York Knicksnél. Blatt a szezon közben érkezett a klubhoz, hogy játékosmegfigyelői ötleteket adjon a New Yorknak és G-Ligás fiókcsapatának a Westchester Knicksnek. A hírek szerint semmi gond nem volt a távozása körül. A Chicagónál pedig Scottie Pippennek nincs már szerepe, ezt maga az érintett mondta el szűkszavúan a "Thuzio Live & Unfiltered" podcastben.

A Houston Rockets dobóhátvédje, Eric Gordon a SportsTalk790 The Matt Thomas Show című műsorában elmondta, hogy ő bizony szeretné, ha a szezon decemberben kezdődne - valamikor karácsony környékén vagy a naptári év legvégén, és augusztusban vagy július végén érne véget. Az egyetlen dolog, ami negatívum lenne, hogy így belenyúlna az idény a nyárba, de a végeredmény ugyanaz lenne, rengeteg szabadidejük lenne így is. Gordon még egyszer hangsúlyozta, hogy szerinte decemberben kellene kezdeni az idényt (alapvetően is, nem csak a koronavírus miatt), az mindenkinek jó lenne.

A Boston Celtics sztárja, Jayson Tatum Rachel Nicholsszal (ESPN) beszélgetett, akinek elmondta, hogy nehéz időszak ez a mostani, mert nem olyan, mintha off-szezon lenne, amikor mindenki el tud menni edzeni - ő például az utolsó, indianai meccsük óta nem fogott kosárlabdát a kezében. Az állóképességén tud dolgozni otthon, erősíteni is tud, de jó ideje nem kosarazott már.

Dr. Anthony Fauci Peter Hambyvel beszélgetett Snapchaten, akinek elmondta, hogy egyetlen módja van annak, hogy a szezon folytatódjon: nézők nem lesznek a csarnokokban, a játékosokat pedig nagy szállodákban kell elhelyezni úgy, hogy végig figyelni kell őket. Minden héten tesztelni kell őket, hogy biztosítsák, nem fertőzik meg egymást vagy a családtagjaikat - így lehet az idényt befejezni, máshogy nem. 

A végére a megszokottaknak megfelelően jöjjenek a draftra jelentkezők. EJ Montgomery is ott lesz a kiválasztható nevek között - 6.1 pontot és 5.4 pattanót átlagolt, és vele a Kentucky teljes kezdője bejelentkezett a börzére. Az izraeli Yam Madar is eldöntötte, hogy ott lesz ezen a drafton - 8.0 pontot, 2.2 pattanót és 3.1 gólpasszt átlagolt az izraeli első osztályban a Hapoel Tel-Aviv színeiben, és Jonathan Givony (ESPN) úgy számol, hogy a második körben elkelhet. A Washington Egyetem újonca, Jaden McDaniels is bejelentkezett a börzére. És végül a WVU-ról Oscar Tschiebwe is úgy döntött, profinak áll - ő a 79. helyen található az ESPN 100-as listáján.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus