Hírmorzsák 2020-05-01 (19:45)

Isiah Thomas szerint Michael Jordan a negyedik legjobb játékos volt, aki ellen valaha játszott. Jordan ügynöke szerint MJ három éve 100 millió dollárt utasított vissza egy kétórás megjelenésért. Tilman Fertitta hosszasan magyarázta, hogy nem fogja eladni a Rocketset. Eric Gordon úgy érzi, teljesen rendbe jött a térde. A Bulls hivatalosan is kinevezte Marc Eversley-t a csapat új GM-jének. Sam Presti biztos abban, hogy Billy Donovannel pozitív beszélgetéseik lesznek a tréner új szerződéséről.

A Houston Rockets tulajdonosa, Tilman Fertitta hosszabb interjút adott Sam Amicknek (USA Today), amelyben cáfolta, hogy el akarja adni a klubot - Fertitta szerint akkor lesz eladó a Houston, ha jön a világvége, és már úgyis mindegy lesz. Csak akkor fogja eladni a franchise-t, ha Amerika megszűnik létezni, és anarchia lesz az utcákon - igaz, ilyen esetben vevő sem nagyon lesz. Fertitta elmondta, hogy nem véletlenül jutott túl az 1987-es, a 2000-es és a 2007-es pénzügyi válságon is: azért, mert soha nincsenek likviditási gondjai, ezért tudott például a minap 300 millió dollárt kölcsönözni (a hírek szerint 13%-os kamattal). Természetesen nem örül a mostani helyzetnek, de elég sok helyről van bevétele, egyáltalán nem kell kapkodnia.

Arról is beszélt Fertitta, hogy esze ágában sincs eladni egy kisebbségi tulajdonrészt sem - nincs szüksége partnerekre, úgyhogy nincsenek is partnerei. Úgy érzi, hogy semmi értelme nincs annak, ha valakinek társai vannak, és minden tulajdonos azt szeretné, ha nem lennének, de pénzügyileg nem mindenki engedheti ezt meg magának. Neki megvan a lehetősége, hogy a családjával együtt 100%-ban birtokolja a klubot, nincs oka ezen változtatni. Fertitta saját bevallása szerint sem leépítés nem volt a csapatnál, sem fizetéscsökkentés, nem is folyamodtak sem a ligához, sem a kormányhoz semmilyen segélyért. Semmi gondja nincs a Rocketsnek, anyagilag nagyszerűen áll a klub - ez nem is fog változni, mert neki nem kell kivennie a csapatból pénzt azért, hogy meg tudjon élni.

A Rockets dobóhátvédjének, Eric Gordonnak egyelőre nem igazán van jó éve. Maga az érintett Kelly Ikónak (The Athletic) azt nyilatkozta, hogy szerinte a jobb térde volt a zavaró tényező ebben az idényben - ősszel műteni is kellett -, de most már jól van. Ha folytatódik az idény, a rehabbal már nem kell törődnie, úgyhogy szerinte sokkal jobb formába tud lendülni a rájátszásra, ha megtartják.

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzőjének, Billy Donovannek ez az utolsó idénye a jelenlegi szerződéséből. A gárda GM-je, Sam Presti egy konferenciabeszélgetés során válaszolt az újságírók kérdéseire, ahol felmerült Donovan jövője is. A szakvezető dicsérte a trénert: öt éve van a Thundernél Donovan, és Presti úgy érzi, hogy az edző mind az öt évben nagyszerű munkát végzett - büszkék arra, hogy ő irányítja az együttest. Ez most persze egy különleges helyzet mindenki számára, de ha kiderült, hogy folytatódik-e az idény vagy sem, lesz a PO vagy elmarad, akkor le fognak ülni megbeszélni a jövőt. Presti azt is hozzátette, biztos abban, hogy ezek pozitív beszélgetések lesznek.

A Chicago Bulls hivatalosan is kinevezte új GM-jének Marc Eversley-t. Arturas Karnisovas elnök azt mondta, hogy Eversley-ben megtalálta azt az embert, aki tökéletesen illik az elképzeléseihez, és aki ezeket a gyakorlatba is tudja ültetni a csapatnál. Bizonyította, hogy nagyszerű kapcsolatokat tud kiépíteni, és Karnisovas úgy érzi, hogy Eversley készen áll arra, hogy meglépje a következő lépcsőfokot - szeretne vele egy bajnokesélyes Bullst felépíteni. Eversley annyit mondott, hogy egy álma vált valóra azzal, hogy GM-ként dolgozhat, és csatlakozhat a Bullshoz. Ezt követően jöttek a szokásos tiszteletkörök, melyekben minden főnökét nagyon dicsérte, és megköszönte nekik a lehetőséget.

A Detroit Pistons tegnap születésnapos legendája, Isiah Thomas Bill Reiterrel (CBS Sports) beszélgetett arról, hogy nagyon meglepődött, amikor Michael Jordan seggfejnek hívta a Last Dance legutóbbi részében - neki nincs semmi baja Jordannel, nagyra tartja kosárlabdázóként. Thomas ezt követően arról is beszélt, hogy a Bulls nem volt túl sikeres a 80-as években - a 90-es években domináltak, de korábban a Celtics, a Pistons és a Lakers mind megverték. Az egykori irányító szerint Jordant a three-peat választotta el tőlük, de nem Magic Johnson, Larry Bird vagy Dr J elleni szerzett zsinórban három bajnoki címet. Ezt követően azt is elmondta, hogy az öt legjobb játékos, aki ellen valaha játszott, sorrendben: Kareem Abdul-Jabbar, Bird, Magic, Jordan és Julius Erving.

A végére pedig Jordan ügynöke, David Falk maradt, aki a WFAN Boomer and Gio című műsorában elmesélte, hogy három évvel ezelőtt volt egy üzlet, amely 100 millió dollárt fizetett volna Jordannek. Annyit kellett volna tennie, hogy a nevét adja ehhez, felhasználhatják a róla készült képeket, és 1-2 órára meg kellett volna jelennie, hogy bejelentse a megállapodást, de nemet mondott erre. Falk szerint Jordan olyan sikeres, hogy bármit megtehet, amit szeretne, és mindenre nemet mondhat, amit nem akar megtenni - nagyon megválogatja azt, hogy mihez adja a nevét. Arról is beszélt az ügynök, hogy Jordan pár éve 7 millió dollárról mondott le hasonló módon - akkor egy egynapos golftornán kellett volna megjelennie Ázsiában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus