Hírmorzsák 2020-06-06 (10:15)

Ime Udoka a legesélyesebb a Bulls vezetőedzői posztjára. Kevin Durant kijelentette, hogy nem tér vissza ebben az idényben - az egyik MLS labdarúgócsapat kisebbségi tulajdonosa lett. Az NBPA is megszavazta a 22 csapatos folytatást. A Blazers 20 csapatos csoportmeccseket akart. Minden nap lesz tesztelés a folytatás során. Az első kör után csatlakozhatnak a családtagok. Három hétig tart majd az alapszakasz hátralévő része. Michael Jordan azt akarta, hogy csak a Top16 menjen Orlandóba - Adam Silver szerint Jordan beszéde hatással volt arra, hogy elvetették a nagyobb újításokat. A liga nagyon figyeli a ma folytatódó német bajnokságot. A 8, "már nyaraló" csapat a játékosai fejlesztésének lehetőségeit vizsgálja. Michele Roberts meglepődött, hogy ilyen hamar kezdődik a következő idény. Befejeződött a G-Liga szezonja.

Joe Cowley (Chicago Sun-Times) forrásai szerint a Philadelphia Sixers segédedzője, Ime Udoka a legesélyesebb a Chicago Bulls vezetőedzői posztjára. Mint ismert, a Bullsnál egyelőre Jim Boylen a vezetőedző, de mivel Arturas Karnisovas és Marc Eversley is elég vegyes véleményeket kaptak a trénerről, hajlanak a váltás felé.

Egy történet végére pont került (sokadjára...), miután Kevin Durant Marc J. Spearsnek (ESPN, The Undefeated) elmondta, hogy nem fog pályára lépni ebben az idényben. Már tavaly nyáron, amikor a Netshez igazolt, megbeszélték, hogy várni fognak a következő szezonig. Vége az évének (igazánól el sem kezdődött), egyáltalán nem tervezi, hogy játszani fog a 2019/20-as idényben. Úgy érzi, az a legjobb számára, ha vár - nincs felkészülve arra, hogy PO-intenzitású meccseket játsszon a következő hónapban. Így többi ideje van felkészülni a következő szezonra és pályafutása hátralévő részére. Azt is elmondta, hogy már nomális játékosnak érzi magát, jól van - minden nap mozog, edz, olyan, mintha a nyári rutinját csinálná.

Szintén KD-hez tartozik, bár nincs túl nagy befolyással a ligára, hogy 1-5% közötti részesedést szerzett magának a Philadelphia Union MLS labdarúgó együttesben - James Harden után ő a második NBA játékos, akinek focicsapata van az amerikai ligában.

Arról csütörtökön este olvashattatok, hogy a tulajdonosok megszavazták a szezon 22 csapatos folytatását. Nem túl nagy meglepetés, de a Játékosok Szakszervezete is egyetértett, mind a 28 jelenlévő csapatképviselő igennel voksolt erre a tervre. A jövő hét során a két félnek még meg kell tárgyalnia néhány részletet a kollektív szerződéssel kapcsolatban, akkor hárul el minden akadály a folytatás elöl. Arról volt szó csütörtökön, hogy a Portland TrailBlazers volt az egyetlen gárda, amely a tervezet ellen szavazott - Chris Haynes (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy az oregoniak a 20 csapatos csoportkört akarták ehelyett, ezért mondtak nemet.

Szintén a csütörtöki hírekhez kapcsolódva több info is napvilágot látott. Shams Charania (The Athletic) hozta a hírt, hogy az NBPA közölte a játékosokkal, hogy a szezon során minden este tesztelni fogják őket - aki pozitív mintát produkál, 7 napig karanténba kerül. Szintén Charania jelentette, hogy a családtagok az első kör után csatlakozhatnak a csapatokhoz a Disney Worldben, az NBA pedig 1600 főben maximalizálta az összlétszámot. Brian Windhorst és Tim Bontemps (mindketten ESPN) értesülései szerint az alapszakasz hátralévő részét, a maradék 88 meccset három hét alatt fogják lejátszani - napi maximum 7 mérkőzés lesz. Előbb három (The Arena, HP Field House, Visa Athletic Center), majd kettő, végül egyetlen pályán fognak játszani, és a rájátszás első körében lehetnek hétközi, délutáni találkozók is (ez Magyarországon is baráti időpontot jelenthet).

Arról ma reggel írtunk már, hogy Michael Jordan és a Jordan Brand 10 év alatt 100 millió dollárt ad az etnikai egyenlőséget és az oktatás szélesebb körű elérhetőségét biztosító szervezeteknek. Szintén Jordanhez tartozik, hogy míg az Oklahoma City Thunder tulajdonosa, Clay Bennett amellett kardoskodott, hogy mind a 30 csapat folytassa a szezont, addig a Charlotte Hornetset birtokló Jordan egy komoly beszédet tartott amellett, hogy csak a Top16 menjen Orlandóba. Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szeritn Jordan azt szerette volna, hogy minél jobban hasonlítson a szezon végkifejlete a normál idényekhez - emellett úgy gondolta, hogy minél többen vannak a Disney Worldben, annál nagyobb a koronavírus fertőzésének lehetősége.

Adam Silver bevallotta, hogy Jordan hatással volt a végeredményre: sok tornaszerű ötlet, újítás merült fel a nemzetközi sorozatok mintájára, többet komolyan meg is fontoltak. Végül azonban úgy döntöttek, hogy akkora a káosz a világban, hogy megpróbálják minél inkább a normalitást megcélozni - nyugat és kelet 8-8 legjobb csapata 4-4 nyert meccsekig tartó sorozatokban döntik el majd, hogy ki lesz az idény végén a bajnok.

Zach Lowe és Jonathan Givony (mindketten ESPN) információi szerint a liga a német bajnokságot figyeli, amely ma folytatódik Münchenben egy 10 csapatos tornával. A német liga commisha, Stefan Kolz bejelentette, hogy megkérték a játékosokat, viseljenek egy chipet, ami figyeli a mozgásukat a három hetes viadal során. Kolz hozzátette, hogy ez önkéntes alapon megy, nem kötelező a dolog, de ha valaki pozitív mintát produkál, könnyebb visszakövetni, hogy kivel került kapcsolatba. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint az a nyolc együttes, amely már befejezte az idényt, most annak a lehetőségét vizsgálja, hogyan tudja a leginkább fejleszteni fiatal kosarasait. A felmerült ötletek között szerepel, hogy júliusban önkéntes és kötelező edzések is lesznek, augusztusban miniedzőtábort szerveznek az érintett klubok, melynek keretein belül akár egymás elleni is készülhetnek majd, szeptemberben szervezett csapatedzéseket tartanak, és korábban kezdik meg az edzőtábort is a következő szezonra.

Az már a következő szezonra vonatkozó időpontokhoz kapcsolható, hogy az előbb említett Charania a The Pat McAfee Show-ban elmondta, információi szerint 2 napos lesz az FA-piac nyitása utáni moratóriumi szakasz - október 18-ától lehet majd tárgyalni a szabadügynökökkel, két nappal később pedig hivatalosan is alá lehet majd írni velük új szerződéseiket. A Játékosok Szakszervezetének vezetője, Michele Roberts csütörtökön még azt nyilatkozta, hogy meglepő számára az, hogy már november 10-én elkezdődnek a következő szezon edzőtáborai - ez azt jelenti, hogy kevesebb mint egy hónappal a tervezett döntő esetleges utolsó meccse után már nyitnának. Mint arról írtunk, jelen állás szerint december 1-jén kezdődne a szezon - így sok játékos ott lehetne majd a tokiói olimpián.

Az egyetemi liga bejelentette, hogy a játékosok augusztus 3-ig léphetnek vissza a drafttól vagy a draft combine-t követő 10. napig, amelyik előbb lesz - egyelőre nem tudni, mikor lesz a felmérő.

A végére a G-Liga maradt, amely hivatalosan is befejezettnek nyilvánította 2019/20-as idényét - az egyéni díjak nyerteseit a következő hetekben fogják nyilvánosságra hozni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus