Hírmorzsák 2020-07-01 (8:45)

Több GM is azzal küzd, hogy a stábtagok nem akarnak Orlandóba menni. Mark Cuban szerint biztonságos lesz a buborék, sőt, példával is szolgálhat Amerika számára. Rob Pelinka azt mondja, hogy az összezártság miatt mentálisan még nagyobb feladat lesz az előttük álló időszak, mint fizikálisan, de nem félti a Lakerst. Damian Lillard nem fogja jól érezni magát Orlandóban. Chris Paul szerint okosan védekezik a Thunder. Zhaire Smith megsérült, nem utazhat a Sixersszel. Egy Pacers-játékos még mindig nem tudja, hogy a csapattal tart-e. Cameron Payne a Sunsnál, Tyler Cook a Nuggetsnél.

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, Adam Silver NBA-komisszár szerint ha emelkedik a koronavírusos megbetegedések száma a ligában, akkor még mindig dönthetnek úgy, hogy lefújják a szezont. Mark Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa viszont ennek ellenére is optimista - szerinte a Disney World rendkívül biztonságos lesz, az esetszám pedig szerinte egyelőre abszolút nem problémás. Hozzátette, hogy amilyen biztonsági intézkedések lesznek majd Orlandóban és amennyire el lesznek különítve minden mástól, az példaértékű - ha mindenki betartotta volna ezeket az országban és nem úgy viselkedtek volna az emberek, mintha már leküzdötték volna a vírust, akkor nem tartanának ott, ahol ma.

Ide tartozik, hogy a csapatoknak lassan utazniuk kell Floridába, de több GM is arról számolt be az ESPN szerint, hogy a stábtagok közül nem mindenki akar utazni a vírus miatt. A vezetők szerint többen is aggódnak az életkoruk, vagy az egészségi állapotuk miatt és nem igazán tetszik nekik az orlandói buborék - a GM-ek most azzal küzdenek, hogy pontosan mit és hogyan mondjanak ezeknek az embereknek, hiszen szükség van rájuk, de azt is éreztetni kell, hogy mellettük állnak. Többen is feltették a kérdést, hogy hány pozitív esetnél dönt úgy a liga, hogy ennyi volt, illetve hány fertőzött játékosig sportszerű az egész egy-egy csapat esetében, de Adam Silver erre nem tudott pontos választ adni.

Az Indiana Pacers kosárlabdáért felelős elnöke, Kevin Pritchard szerint ugyan már véget ért június, de egy játékosuk még mindig nem döntötte el, hogy utazik-e - a legtöbb csapat július 7-9-e között érkezne, úgyhogy most már eléggé szorít az idő. Nem mondott nevet, így csak találgatni lehet: Malcolm Brogdonról nemrég derült ki, hogy koronavírusos, Victor Oladipóval kapcsolatban pedig olyan hírek jöttek, hogy nem teljesen egészséges és ő a ráséüléstől tart, mert nincs igazán formában.

Természetesen vannak azért egyéb gondok is az újraindítással kapcsolatban, erről Rob Pelinka, a Los Angeles Lakers GM-je beszélt. Ő egy újságíróknak adott "körinterjúban" elmondta, hogy a kislánya néha elsírja magát azért, mert az édesapja három és fél hónapig távol lesz tőle július végétől. Pelinka úgy látja, hogy ez az egész orlandói összezártság egy hatalmas mentális teszt lesz mindenkinek és szerinte ez előnyt jelent a Lakers számára - LeBron Jamesék nagyon egységes csapattá váltak, szeretnek együtt lenni, együtt játszani, ami egyes más csapatoknál talán ennyire nincs így. Ő próbálja is felkészíteni a játékosokat arra, hogy ez az egész helyzet mentálisan még keményebb lesz, mint fizikálisan, de szerinte ennél a csapatnál ezzel nem lesz baj.

A Philadelphia 76ers kerete viszont megrövidül kicsit, miután Zhaire Smith térdsérülést szenvedett még a training camp előtt és kiderült, hogy csontzúzódása van. Ő így kihagyja a folytatást, a Philly pedig nem igazolhat a helyére senkit, bár Ryan Broekhoff megszerzése után így is 17 játékosa van - Smith azért nem volt kulcsfontosságú szereplő a csapat szemszögéből, de neki nagyon nem jön jól, hogy megint megsérült, most már folyamatosan bajlódik valamivel.

Még mindig a buborék: Damian Lillard Shams Charaniának (The Athletic) azt mondta, hogy sosem fogja 100%-ig jól érezni magát Orlandóban, mert tudja, hogy semmi sem lehet 100%-ig biztosított, sehol nem lehet tökéletes biztonságban.

Az Oklahoma City Thundernél abban bíznak, hogy a csapat védekezése legalább azt a szintet hozza majd a folytatásban is, mint a szezon eddigi részében - a legtöbb statisztikában top10-es volt a gárda hátul és Orlandóban is ez lehet számukra a kulcs. Chris Paul, a gárda irányítója ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy nagyon okos csapatuk van, ez pedig többet ér minden másnál - szerinte lehet más magasabb, vagy atletikusabb, de aki jól kosárlabdázik, az úgy manipulálja a játékot, hogy ő legyen előnyben, rájuk pedig ez jellemző.

Történt egy átigazolás is, a Phoenix Suns "felszedte" Cameron Payne-t. A hátvéd 2015-ben elsőkörös választás volt, de finoman szólva nem robbant be azóta sem, ebben a szezonban még egy percet sem játszott, Kínában és a G-Ligában pattogtatott, úgyhogy neki ez most esély - a Sunsnak nincs sok esélye Orlandóban, de legalább megmutathatja magát. Shams Charania (The Athletic) szerint egyébként ez a megállapodás nem is csak a buborékra szól, hanem a következő szezonra is.

Volt már róla szó, közben el is dőlt, hogy a Denver Nuggets Tyler Cookot szerződteti two-way szerződéssel - erről a RealGM számolt be. Cooknak volt már ilyen szerződése a csapattal tavaly augusztusban, de aztán az Oklahoma City Blue G-Ligás együttesénél játszott, az NBA-ben pedig a Cleveland Cavaliers adott neki néhány mérkőzést.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus