Hírmorzsák 2020-07-17 (10:00)

Kemba Walkernek ugyanolyan térdproblémái vannak, mint a leállás előtt voltak. James Harden edzésbe állt, rögtön belevetette magát a munkába. Malcolm Brogdon maszkot visel az edzéseken. Még mindig nem tudni, hogy hány játékos érkezett meg a Denver Nuggetsnél, de a hírek szerint a keret közel fele hiányzik. Eric Bledsoe koronavírusos. Ilyen Giannis második cipője.

Ahogy arról reggel már beszámoltunk, Eric Bledsoe koronavírusos, ezért nincs ott a Milwaukee Bucksszal a buborékban - nem tudni, hogy mikor csatlakozhat, de természetesen úgy számol, hogy ez hamarosan megtörténik. Tünete nincs, jól van, várja, hogy mikor lesz negatív a tesztje.

Továbbra is térdproblémákkal küzd Kemba Walker, a Boston Celtics irányítója. Hiába a hosszú szünet, ezek a gondok nem szűntek meg nála, négy hónappal a liga leállása után sem tud 100%-os lenni, ez pedig saját bevallása szerint rendkívüli módon zavarja. Azt viszont hozzátette, hogy nagyon nem aggódik a szezonja miatt, az állapota javul és biztos benne, hogy jó formában térhet vissza. Brad Stevens vezetőedző viszont nemrég azt mondta, hogy Walker már a csapat bostoni edzésein is panaszkodott arra, hogy "kényelmetlen" érzése van a térdében, ez pedig Orlandóban is folytatódott - ugyanolyan fájdalmat érez, mint a leállás előtt februárban és márciusban, ez pedig azért aggodalomra ad okot nála és a csapatnál is.

Átesett a kötelező karanténon és ha késve is, de edzésbe állt a Houston Rocketsnél James Harden. A korábbi MVP nem a csapattal érkezett meg Orlandóba, de azt azóta sem indokolták meg pontosan (családi okokat emlegettek), hogy miért nem - a lényeg az, hogy most már ott van, edz, ráadásul úgy fest, hogy semmi baja. Mike D'Antoni vezetőedző szerint játékosa nagyjából harminc másodpercig volt rozsdás az első edzésen, utána újra önmaga volt, ez pedig megnyugtató a texasiak számára. Harden annyit mondott, hogy imád kosarazni, ez a mindene, úgyhogy rögtön belevetette magát a munkába - a csapaton belüli játéknál már a trash talk is előkerült, nagyon élvezte az edzést. D'Antoni kímélni akarta játékosát, de Harden azt mondta, hogy szó sem lehet erről - mintha semmi sem történt volna...

Malcolm Brogdon maszkot visel az Indiana Pacers edzésein, hogy megnyugtassa a társait - a játékos már átesett a koronavíruson és a karanténon, természetesen folyamatosan tesztelik, de már nincs baja, viszont a többiek nyugalma érdekében inkább felteszi a maszkot, így jobb a légkör. Nate McMillan vezetőedző is elmondta, hogy nem kötelező hordania a maszkot Brogdonnak, de így nyugodtabb a többi játékos, hogy nem kaphat el tőle semmit - Brogdon egyébként lázzal és fejfájással is küzdött a betegség ideje alatt, szóval sok más játékossal ellentétben érezhető tüneteket produkált nála a vírus.

Érdekesség, hogy a Denver Nuggetsnél továbbra sem tudni, hogy pontosan hány játékos érkezett meg - Nikola Jokics ugyan már csatlakozott a csapathoz, de a létszám még így is erősen foghíjas. Troy Daniels elejtett szavaiból arra lehet következtetni, hogy nagyjából nyolc-tíz kosaras van ott a keretből és körülbelül heten még mindig hiányoznak - a korábbi jelentések szerint Gary Harris, Michael Porter Jr. és Torrey Craig is távol van egyelőre.

Arról írtunk már tegnap, hogy De'Aaron Fox megsérült a Sacramento Kingsnél, az irányító 7-10 napot hagyhat ki, de szintén a Kingshez kapcsolódik, hogy közben a korábban pozitív koronavírustesztet produkálók közül ketten is megérkeztek Orlandóba. Jabari Parker és Buddy Hield ugyanis már ott van a csapattal, ráadásul már Alex Len számára is engedélyezték az utazást, ő is mehet a liga helyi karanténjába - a negyedik fertőzött sacramentói játékosról, Harrison Barnesról viszont még nincs hír, ő elvileg továbbra is Sacramentóban van "elzárva".

Korábban beszámoltunk már arról, hogy Rajon Rondót műteni kell, ez pedig meg is történt, a Los Angeles Lakers tájékoztatása szerint sikeres beavatkozáson esett át a játékos - a visszatérésével kapcsolatban ugyanazt tudták elmondani, mint a sérülés történtekor, vagyis hogy hat-nyolc hétig lesz harcképtelen az irányító.

A végére pedig egy kis bulvár: érkezik Giannis Antetokounmpo második cipője, a Zoom Freak 2 - már meg is jelentek róla az első képek. A Nike részéről elmondták, hogy Giannis kabinetalakításaihoz igazították a cipő kialakítását, például a betörései végén alkalmazott eurostepeket is könnyebb ebben megcsinálni - az volt a cél, hogy az ő játékához illesszék a lábbelit.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus