Hírmorzsák 2020-07-20 (11:45)

Ben Simmonst többet használná erőcsatárként a Philly, új kezdődöötöst próbálgatnak Brett Brownék - Matisse Thybulle-lal nagyon elégedettek. Mario Chalmers visszatérne az NBA-be. Tyler Herro Patrick Beverley-ről és Avery Bradley-ről néz videókat, hogy javuljon a védekezése. Jimmy Butler kérését elutasította a liga. Bam Adebayo és Kendrick Nunn hiányzik a Heatnél, Torrey Craig és Gary Harris megérkezett a Nuggetshez.

Arról reggel már beszámoltunk, hogy a Miami Heat két meghatározó játékosa, Bam Adebayo és Kendrick Nunn továbbra sincs ott a csapattal Orlandóban és nem is tudni, hogy mikor érkeznek meg a buborékba, ami nem túl jó előjel, tekintve, hogy a héten megkezdődnek a felkészülési mérkőzések és tíz nap múlva már alapszakasz-meccset kell játszani.

A Heattel kapcsolatban viszont van más hír is, például az, hogy a liga visszautasította Jimmy Butler kérését - mint ismert, a gárda vezére annyira szabadon akart mezfeliratot választani, hogy úgy döntött, semmit sem írat rá, még a nevét sem, üresen hagyja azt a helyet. Ezt viszont a liga nem engedte meg neki, úgyhogy most nem tudni, hogy mit választ majd Butler.

Szintén a Heathez kapcsolódik, hogy Tyler Herro védekezésén szeretne sokat javítani Erik Spoelstra és az edzői stáb, ebben pedig abszolút partner a játékos is, akit nagyon motivál, hogy jobb védő lehessen. Herro elmondta, hogy All-Star szeretne lenni, ahhoz pedig nem elég a mostani skilsetje, vagyis hogy egy jó scorer és egy jó dobó, akire általában lehet számítani - hozzátette, hogy szeretné, hogy Spoelstráék minden nap belehajszolják a fejlődésbe. Az edző egyébként Avery Bradley-ről és Patrick Beverley-ről küldözget neki videókat a védőmunkáról, Herro pedig elemezgeti őket, mert tudja, hogy ez az a terület, ahol a legtöbbet kell fejlődnie - úgy fogalmazott, hogy a támadójátéka jelenleg rendben van.

A Denver Nuggets kerete viszont a Heatével ellentétben alakul, a hírek szerint vasárnap este Torrey Craig és Gary Harris is megérkezett Orlandóba a klubhoz - most két nap karantén vár rájuk, aztán elkezdhetnek edzeni a többiekkel. Michael Malone vezetőedző továbbra sem hajlandó kommentálni ezeket a híreket, nem beszél arról, hogy ki van ott a csapattal, vagy hogy ki hiányzik, ezek mind újságírói információk. Malone annyit azért még elmondott, hogy Nikola Jokicsnál eddig az edzéseken nagyon sokat van a labda, gyakorlatilag játékszervezőként működik a hiányzók miatt, úgyhogy elég különleges szerkezeteket próbálgatnak.

Philadelphiai lapértesülés szerint a Sixers egy új kezdődötöst próbálgat az orlandói buborékban - Ben Simmons, Josh Richardson, Tobias Harris és Joel Embiid mellett Shake Milton az ötödik ember most az első sorban. Milton azért idén eddig már 16 alkalommal volt kezdő, de csak 32 meccsen lépett pályára, úgyhogy annyira nem nagy találmány az ő játszatása, főleg hogy eddig 9,5 pontot átlagol 45%-os triplával 19 perc alatt. A változtatás viszont az, hogy ballhandlerként őt és Richardsont foglalkoztatják többet, Simmons pedig többnyire négyesként játszik - ettől még persze nem akarják elrejteni az irányítói képességeit és nála is sokat van a játékszer, de csökkentették a szerepét ezen a téren és a két jól dobó hátvédet előtérbe helyezték. Al Horford a jelek szerint mindenképpen a cserecenter szerepét kapja meg, aki csak néha, különösebb szerkezetekben játszik együtt Embiiddel - az ő párosuk nagyon nem működött eddig.

Szintén a Phillyt érinti az, hogy Brett Brown vezetőedző továbbra is nagyon lelkes Matisse Thybulle miatt - az újonc védőspecialista óriási hatást fejt ki hátul, Brown szerint mindenki érzi a jelenlétét, csapattárs is, ellenfél is, ez pedig nagyon hasznos számukra. Támadásban ugyan nem sok mindenre használható, egyelőre elég esetleges ezen a téren, de védekezésben olyan pluszt ad, olyan kullancs egyénileg és annyira jól mozog a csapatvédekezésben is, hogy nagyon értékes láncszemet jelent.

Visszatérne az NBA-be a korábbi bajnok irányító, Mario Chalmers - a BIG3 Heat egyik fontos láncszeme kikopott már a ligából, de 34 évesen úgy érzi, hogy ez még kicsit korai és szükség lehet rá bárkinél. Mint mondta, ő még mindig tud segíteni bármelyik csapatban, akár a buborékban is, játszott négy nagydöntőt, úgyhogy megvan a kellő rutinja az éles helyzetekben is. Azt is hozzátette, hogy számára meglepő, ahogy a csapatok elfordultak a veteránoktól, szerinte nagyon fontos a rutin és a tapasztalat minden klubnál, most viszont ezt nem igazán látja - a 2017/2018-as idényben kapott utoljára lehetőséget az NBA-ben, akkor a Memphis Grizzlies foglalkoztatta, azóta viszont nem játszott a ligában.

Végül egy igazolás: a hat NBA-csapatnál is megforduló Isaiah Canaan aláírt az orosz UNICS Kazany csapatához

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus