Hírmorzsák 2020-08-17 (8:45)

Carmelo Anthony szerint Damian Lillard a valaha volt legjobb csapattársa. Tolliver is Lillarddel példálózik Ja Morant számára. Rajon Rondo visszatért a Lakershez, részt vesz az edzői megbeszéléseken. Jimmy Butler kávézót nyitott a buborékban - szerinte a Pacers ellen az lesz a dolga, hogy ő legyen a legjobb játékos és kész. Chris Paul valószínűleg játszhat a Rockets ellen, Luguentz Dort viszont lehet, hogy nem. Terrence Ross bevethető a Magicnél. Mike Conley legalább két meccset kihagy a Jazznél, Ed Davis az egész Denver elleni sorozatot kénytelen kihagyni, az első meccsen Gary Harris és Will Barton sem lesz. Blake Griffin más szerepet is vállal, ha az kell a Detroit sikeréhez.

Arról már reggel beszámoltunk, hogy Mike Conley elhagyta a buborékot fia születése miatt és az első két meccset biztosan kihagyja a Denver Nuggets elleni sorozatban - ha ma visszatér Orlandóba, akkor pénteken, a harmadik találkozón csatlakozhat. Lesz viszont még egy hiányzója a Jazznek, Ed Davis ugyanis MCL-sérülést szenvedett és Adrian Wojnarowski értesülései szerint az egész első kört ki kell hagynia - egy cseremagassal kevesebb lehet a rotációban. A Denvernél egyébként Gary Harris és Will Barton az, aki nem lesz majd ott az első mérkőzésen.

A Nuggetsnél Mike Malone vezetőedző azt mondta, hogy csapata most felkészültebb a playoffra, mint egy éve - fájt nekik a Blazers elleni hetedik meccses kiesés, de tanultak belőle és javítottak a hibáikon. Példaként Jamal Murray-t hozta fel, aki a post-up védekezésén dolgozott rengeteg a sorozat után, mert ott az komoly gyengeségének bizonyult, most viszont már egész más játékos ebből a szempontból.

Visszatért viszont a buborékba és már a karantént is letudta Rajon Rondo - a Los Angeles Lakers irányítója öt hete sérült meg, akkor hat-nyolc hétre tették a felépülését és ez valóban nem is lesz ennél rövidebb, de ott akart lenni a csapatával. A rehabja utolsó részében már közvetlenül is támogatni szeretné a társakat és közelről akarja követni a Blazers elleni szériát - egyébként Frank Vogel vezetőedző szerint Rondo az utóbbi időben már aktívan részt vett az edzők megbeszélésén, sőt, videón követte is a csapat edzését. Anthony Davis nagyon örül annak, hogy az irányító ismét velük van - ugyan a Portland elleni szériát még biztosan ki kell hagynia, de már a jelenléte is sokat segíthet nekik.

Felépült Terrence Ross, az Orlando Magic játékosa - a gyomrával voltak gondok, de most már túl van rajtuk. A buborékot is el kellett hagynia az orvosi kezelés miatt, de már visszatért és elvileg ott lesz a csapata első PO-meccsén a Bucks ellen - hogy mennyire lesz 100%-os, az persze még kérdéses. Mint mondta, ilyen gyomorfájása még sosem volt, megvacsorázott a csapattal este 20:30 körül, majd még rendelt is magának plusz ételt másfél órával később és vagy a mennyiség, vagy az időpont, vagy valami más, de nagyon meggyötörte, sosem érzett még ilyet.

Az Oklahoma City Thundernél két sérült is van, Chris Paul és Luguentz Dort - Billy Donovan vezetőedző szerint utóbbi lehet, hogy nem tud játszani a Rockets elleni széria első meccsén. A tréner azt mondta, hogy bizonytalan Dort folytatását illetően, nem tudja, hogy mikor térhet vissza, nem biztos, hogy bevethető lesz az első mérkőzésen - Paul viszont szerinte játszhat, a sérülése nem komoly, csak nagyon óvatosak vele, de a nyitómeccsre elvileg rendben kell lennie.

Carmelo Anthony még a Blazers-Grizzlies meccs után nyilatkozott Damian Lillardről: úgy fogalmazott, hogy Lillard a valaha volt legjobb csapattársa, ami azért is nagy szó, mert játszott együtt James Hardennel, Russell Westbrookkal, Paul George-dzsal, vagy Chris Paullal is. "Sosem játszottam együtt senkivel, aki ennyit emelt a csapatán a játékával és a vezetői képességeivel. Ő őszintén és hitelesen törődik a csapattársaival és amire képes, az elképesztő. Ő a legjobb, akivel együtt játszottam" - mondta Melo.

Szintén Lillard: Anthony Tolliver, a Memphis Grizzlies veteránja a Portland sztárjával szokott példálózni, amikor az újonc Ja Moranttel beszélget. Tolliver szerint meg kell nézni, hogy Lillard hogyan áll fel a kudarcból, hogy hogyan vezeti a csapatát és neki is ezt kell tennie, így lehet a liga legjobb hátvédje, amire egyébként a tehetség alapján abszolút megvan az esélye - automatikusnak kell lenni számára az ilyen dolgoknak, ahogy Lillard számára is az.

Jimmy Butler, a Miami Heat sztárja az Indiana Pacers elleni széria előtt azt mondta, hogy szerinte a TJ Warren elleni párharca már nem is létezik. A két játékos elég erősen összeszólalkozott még az alapszakaszban, azóta sokan beszélnek erről, de a buborékban már nem volt ennek semmi jele és Butler szerint az ő feladata nem Warren, hanem a Pacers legyőzése. Egyszerűen csak ki kell mennie a pályára és a széria legjobbjának lenni, mert ezért van a Heatnél - a Warren-sztoriról mások szeretnek beszélni, neki nem ez a dolga.

Szintén Butler: többen állítják és Meyers Leonard a közösségi oldalán is megmutatta ezt (aztán törölte a posztot), hogy a Miami vezére saját hotelszobájában működtek "kávézót". Többféle kávét is készít és mindegyiket húsz dollárért adja - a visszavonulása után ezzel szeretne foglalkozni és most van lehetősége rá, hogy kipróbálja magát. Egyébként elég nagy az érdeklődés a kávéjára, mert a buborékban nem nagyon lehet inni, úgyhogy hozzátette, hogy talán harminc dollárra emeli fel az árakat, mert az ott lévők úgyis megengedhetik maguknak. Butler kávézójának neve Big Face Coffee.

Bármit megtesz a csapat sikeréért Blake Griffin, a Detroit Pistons sztárja. Az erőcsatár elmondta az ESPN-nek, hogy tudja, hogy jó csapatot akarnak építeni Detroitban, beszélt Dwane Casey vezetőedzővel, illetve a vezetőséggel is és nekik is elmondta, hogy mindegy, milyen szerepet szánnak neki, mondják meg, ő pedig megcsinálja, amit kell, bármire készen áll.

Ez a cikk az Y-Shift munkatársainak támogatásával készült el.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus