Hírmorzsák 2020-09-07 (10:30)

Nikola Jokics játéka kérdéses a Clippers elleni harmadik meccsre - azért játszik türelmesen, mert nem tud gyorsan futni, nincs más lehetősége. Jamal Murray és Michael Malone szerint nagyobb energiákkal játszottak a második mérkőzésen. Giannis Antetokounmpo játékát még nem zárta ki a Bucks az ötödik találkozóra. Jimmy Butler szerint túlságosan megnyugodott a Heat Giannis kiválása után. Dion Waiters (csípő) és JaVale McGee (boka) is megsérültek. Daryl Morey szerint Mike D'Antoni megtartása az első számú feladatuk az idényt követően. Russell Westbrook vállalja a felelősséget a Lakers elleni vereségért.

Kezdjük a mai morzsát a sérülésekkel. A Milwaukee Bucks sztárjáról, Giannis Antetokounmpóról már olvashattatok a mai összefoglalóban: a jobb bokája sérült meg a második negyedben. A hírek szerint a görög szerette volna, ha befáslizzák a bokáját, és visszamehet a pályára, de nem tud(ott) felugrani a jobb lábáról. A Bucks egyelőre nem zárta ki Antetokounmpo játékát az ötödik találkozóra - kezeléseket kap, aztán meglátják, hogy reagál ezekre a következő két napban.

A Miami Heat vezére, Jimmy Butler azt mondta egyébként a mérkőzést követően, hogy bár nem kellett volna, hogy hatással legyen rájuk, de egy kicsit megnyugodtak Antetokounmpo sérülése és kiválása után. Nem játszottak jól ezt követően, nem is védekeztek, és nem tartották magukat azokhoz az alapelvekhez védekezésben, amikhez egyébként szokták. Nem tudták megszerezni a szabad labdákat, lepattanózásban is kikaptak, úgyhogy minden rosszul alakult.

A Los Angeles Lakersnél Dion Waiters és JaVale McGee is megsérültek ma hajnalban, a Houston Rockets elleni második összecsapáson. McGee-nek a bal bokája ment ki, Waiters pedig a második negyedben hagyta el a pályát, miután meghúzódott a bal csípője. A Denver Nuggetsnél Nikola Jokics játéka kérdéses a Los Angeles Clippers elleni harmadik mérkőzésre, a jobb csuklójával vannak problémák.

Ha már Jokics, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a szerb center a Clippers elleni, második meccsen aratott győzelem után elmondta, hogy azért játszik türelmesen, mert nem tud gyorsan futni, úgyhogy ez az egyetlen lehetősége. Arról is beszélt, hogy azzal, hogy a saját sebességén játszik, üres helyzeteket tud előkészíteni a csapattársai számára. Támadásban mindig azt keresi, hol hibázik a védelem, és azzal, hogy ő lassabb, a saját komfortzónájában játszik, a többieknek több idejük van például a hátsó befutásokra.

A Nuggets másik kiválósága, Jamal Murray azt mondta a Clippers elleni győzelmet követően, hogy több energiájuk volt - többet beszéltek, több besegítés volt, de jobbak voltak 1-1 elleni védekezésben is. Murray szerint nem volt olyan sok különbség az első két összecsapás között, csak a másodikon bedobták a helyzeteiket, és energikusabban mozogtak.

Michael Malone vezetőedző annyit tett ehhez hozzá, hogy az első találkozón egyre kevesebbet mozogtak az idő előrehaladtával, és a labda is egyre kevésbé járt. Leálltak, így semmilyen nagyobb feladat elé nem állították a Clippers védelmét. A második ütközet során jóval jobb hozzáállással és energiával kosaraztak, többet is mozogtak, így sokkal nehezebb volt ellenük védekezni, mint az első meccsen.

A Houston GM-je, Daryl Morey Mark Medinával (USA Today) beszélgetett, akinek elmondta, hogy Mike D'Antoni megtartása az első számú feladatuk az off-szezonban - mint ismert, a két félnek nem sikerült megegyeznie a hosszabbításról, mert D'Antoni nem akart egyéves kontraktust kötni. Morey azt mondta, hogy az összes kulcsjátékosuknak van szerződése a következő évre is, úgyhogy nagyon fontos lenne D'Antoni maradásra bírása. Azt is hozzátette, hogy az ügynökök által generált média kitaláció, hogy D'Antoni az idény végén távozik az együttestől.

A Rockets egyébként kikapott a második mérkőzésen a Los Angeles Lakerstől, Russell Westbrook pedig 4/15-ös mezőnymutatóval ért el 10 pontot, és volt 7 eladott labdája is. Westbrook a mérkőzést követően elmondta, hogy ez a találkozó rajta ment el - nem mutogat másra, vállalja a felelősséget a saját hibáiért. James Hardent sokszor duplázta a Lakers, így Westbrook kezében többet volt a labda, de saját elmondása szerint jelenleg csak rohangál a pályán - meg kell néznie a felvételeket, és ki kell találnia, hogyan legyen hatékony.

A végére pedig a New York Knicks maradt: Marc Berman (New York Post) értesülései szerint nem sokára Larry Greer is csatlakozik az együtteshez valamilyen minőségben. Testvére, Andy Greer nemrég lett bejelentve, mint Tom Thibodeau szakmai stábjának tagja, de Larry is dolgozott már együtt a Knicks új vezetőedzőjével még a Minnesota Timberwolvesnál. Az előző idényben a Phoenix Sunsnál tevékenykedett, mielőtt a csapat elengedte volna.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus